این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۳۴، صفحات ۹۹-۱۰۸
عنوان فارسی
مقایسه ویژگیهای آنتیاکسیدانی کلروفیل استخراجشده از گیاه یونجه (.Medicago sativa L) با بهرهگیری از روشهای استخراج آنزیمی و فراصوت
چکیده فارسی مقاله
امروزه از رنگدانه های طبیعی به صورت گسترده ای در صنایع غذایی، آرایشی و بهداشتی استفاده میگردد و طی سالهای اخیر تحقیقات متعددی پیرامون روشهای استخراج و بررسی خواص رنگدانه های طبیعی انجام یافت. هدف از این تحقیق نیز مقایسه ویژگیهای آنتیاکسیدانی کلروفیل استخراجشده از گیاه یونجه (.Medicago sativa L) با بهرهگیری از روشهای استخراج آنزیمی و فراصوت میباشد. فعالیت آنتیاکسیدانی با سه روش مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS و قدرت احیاکنندگی آهن (FRAP) انجام گرفت. نتایج نشان داد که غلظت کلروفیل a در گیاه یونجه بیشتر از غلظت کلروفیل b بوده است و همچنین روش آنزیمی نیز عملکرد بالاتری در استخراج کلروفیل نشان داده است. علاوه براین غلظتهای بالاتر عصاره یونجه فعالیت آنتیاکسیدانی بیشتری در مهار رادیکال آزاد DPPH و نیز قدرت احیاکنندگی آهن نشان داد (05/0>p.). همچنین، با افزایش غلظت عصاره، مقدار ترکیبات فنلی کل و ترکیبات فلاونوئیدی افزایش یافت (05/0>p.). به دلیل عملکرد مطلوبتر، از کلروفیل استخراجشده به روش آنزیمی در ارزیابی خواص آنتیاکسیدانی یعنی مهار رادیکالهای آزاد DPPH و ATBS و نیز قدرت احیاکنندگی آهن استفاده گردید و با افزایش غلظت کلروفیل نیز خواص آنتی اکسیدانی افزایش یافت. با توجه به اثر آنتیاکسیدانی مطلوب کلروفیل استخراج شده به روش آنزیمی از گیاه یونجه می توان کاربرد آن را در صنایع غذایی، دارویی و بهداشتی مورد ارزیابی قرار داد و با استفاده از این تکنیک سامانه های استخراجی در مقیاس صنعتی طراحی نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،روش آنزیمی،روش فراصوت،کلروفیل،ویژگیهای آنتیاکسیدانی،یونجه
عنوان انگلیسی
Comparison of antioxidant properties of chlorophyll extracted from alfalfa (Medicago sativa L.) using enzymatic and ultrasonic extraction methods
چکیده انگلیسی مقاله
Nowadays, natural pigments are widely used in the food, cosmetics and sanitation industries. In recent years, numerous researches have been done on the methods of extraction and evaluation of the properties of natural pigments. The purpose of this study is comparison of enzymatic and ultrasonic extraction methods for the antioxidant properties of chlorophyll extracted from alfalfa (Medicago sativa L.). Antioxidant activity was performed by three methods including DPPH and ABTS free radicals scavenging and ferric reducing antioxidant power (FRAP). The results show that the concentration of chlorophyll a in alfalfa is higher than that of chlorophyll b and also the enzymatic method demonstrates higher yield in chlorophyll extraction. In addition, higher concentrations of alfalfa extract showed higher antioxidant activity in inhibiting DPPH free radicals and ferric reducing antioxidant power (p < 0.05). Also, with increasing the extract concentration, total phenolic compounds and flavonoid compounds increase (p < 0.05). Due to the better performance, the enzymatic extracted chlorophyll was used to evaluate the antioxidant properties, inhibition of free radicals DPPH and ATBS and ferric reducing antioxidant power and the result shows the higher chlorophyll concentration, the higher antioxidant properties. Due to the appropriate antioxidant effect of alfalfa chlorophyll extracted by enzymatic method, its application in food, pharmaceutical and health industries can be evaluated and industrial scale extraction systems can be designed using this technique.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Alfalfa,Antioxidant properties,Chlorophyll,Enzymatic method,Ultrasonic
نویسندگان مقاله
امیر احمدی | Amir Ahmadi
Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University
واحد آیت ا… آملی، دانشگاه آزاد اسلامی
سید احمد شهیدی | Seyed-Ahmad Shahidi
Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University
واحد آیت ا… آملی، دانشگاه آزاد اسلامی
رضا صفری | Reza Safari
Caspian Sea Ecology Research Center (CSERC), Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO)
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
علی معتمدزادگان | Ali Motamedzadegan
Faculty of Agricultural Engineering, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
آزاده قربانی حسن سرایی | Azade Ghorbani-HasanSaraei
Ayatollah Amoli Branch, Islamic Azad University
واحد آیت ا… آملی، دانشگاه آزاد اسلامی
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-16312-10&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات