این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
، جلد ۲۱، شماره ۴، صفحات ۶۰۴-۶۱۲
عنوان فارسی
بررسی وضعیت تغذیهای کودکان کار در شهر کرمانشاه در سال ۱۳۹۱
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: شروع کار از سنین کودکی، میتواند اثر منفی بر فرآیند رشد و وضعیت تغذیه ایجادکند. بهویژه اگر کودکان در کارهای پرخطر بهکارگرفتهشوند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت تغذیه و رشد در کودکانِ کار که در شهر کرمانشاه مشغول بهکاربودند، انجامگرفت. مواد و روشها: این مطالعه یک بررسی مورد- شاهدی بود که بر روی 90 کودک کار و 90 کودک عادی در شهر کرمانشاه انجام شد. اطلاعات مربوط به شاخصهای انتروپومتریک (تنسنجی) با اندازهگیری قد و وزن، اطلاعات جمعیّتی با استفاده از پرسشنامهی جمعیتشناختی و میزان مصرف مواد غذایی بهوسیلهی پرسشنامهی بسامد مصرف گردآوریگردید .برای مقایسهی رشد کودکان با مقادیر استاندارد، از صدکهای نمایهی تودهی بدن (BMI) برایسنوجنس که توسط مرکزکنترل و پیشگیری ازبیماریهای آمریکا (CDC) تنظیمشده، استفادهگردید. تجزیه وتحلیل دادهها، با استفاده از نرمافزار SPSS16 انجامشد. یافتهها: میانگین سن کودکانِ کار 8/1±4/16 سال و 7/15% از آنها بیسواد بودند. میزان مصرف تمام گروههای غذایی، بهجز گروه متفرقه در کودکان کار، بهطور معناداری کمتر از کودکان عادی بود (001/0P
کلیدواژههای فارسی مقاله
کودکان کار، بسامد مصرف مواد غذایی، وضعیت تغذیهای،
عنوان انگلیسی
Nutritional Status of Working Children in Kermanshah, 2013
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Starting to work from early age can have negative impact on the growth and nutritional status, especially if the children are employed in dangerous jobs. This study aimed to assess nutritional status and growth in working children who were working in Kermanshah. Materials and Methods: This survey was a case-control study that wasdoneon90 working childrenand90not- working children in Kermanshah. Information related to anthropometric indices with measurements of height and weight, demographic data using demographic questionnaire and food intake using food frequency questionnaire were collected. To compare growth of children with standards we use body mass index percentiles for sex and age provided by Centres for Disease Control and Prevention (CDC).Data analysis was performed using SPSS software version 16. Results: Mean of age working children was 16.4±1.8 years and 15.7% of them were illiterate. Consumption of all food groups except the miscellaneous group in working children was significantly lower than not- working children(p
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
working children, food frequency, nutritional status
نویسندگان مقاله
یحیی پاسدار |
میترا دربندی |
علیرضا جانبخش |
پریسا نیازی |
منصور رضایی |
کورش حمزه ای |
سیدمحمد عزیزی | seyed mohammad
سیدمصطفی نچواک | seyed mostafa
نشانی اینترنتی
http://jsums.medsab.ac.ir/article_468_ef31129752f50102c02a88d5ca152a11.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/355/article-355-270662.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات