این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۶۴، شماره ۴، صفحات ۲۶-۳۵
عنوان فارسی
مقایسه اثر دو نوع وعده غذایی به دنبال کاهش ذخایر گلیکوژنی بر عملکرد ورزشی، سطح انسولین و گلوکز سرم در ورزشکاران مرد رشته فوتبال
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: تغذیه در دوران پس از تمرینات ورزشی از جایگاه ویژهای برخوردار است زیرا تحقیقات نشانگر آن است که نحوه تغذیه در این دوره، علاوه بر تسهیل ترمیم بافتها، تأثیر قابل توجهی بر تجدید و بازسازی ذخایر انرژی بدن ورزشکاران دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر دریافت دو وعده غذایی با نسبت متفاوت کربوهیدرات و پروتیین بر غلظت انسولین و گلوکز سرم و عملکرد ورزشی ورزشکاران رشته فوتبال شهر تهران میباشد.روش بررسی: 19 مرد جوان (میانگین سنی 83/0 2/17) ورزشکار رشته فوتبال، در یک طرح مطالعاتی کارآزمایی بالینی متقاطع به سه گروه تقسیم شده و طی دو مرحله مورد آزمون قرار گرفتند. در هر مرحله آزمون، افراد به انجام فعالیت بدنی تا سر حد واماندگی پرداخته و سپس به مصرف یکی از سه وعده غذایی: واجد پروتیین بیشتر (شامل: کربوهیدرات 56%، پروتیین 19% و چربی 25% کل انرژی)؛ با کربوهیدرات بیشتر (شامل: کربوهیدرات 64%، پروتیین 11% و چربی 25% کل انرژی) و وعده غذایی کنترل (شامل: کربوهیدرات 60%، پروتیین 15% و چربی 25% کل انرژی) که نسبت کربوهیدرات به پروتیین در آنها به ترتیب 3 به 1؛ 6 به 1 و 5/4 به 1 میباشد، مبادرت نمودند. سپس قبل از شروع صرف غذا و نیز طی زمانهای 30، 60 و 120 دقیقه از زمان شروع صرف غذا، نمونهگیری جهت سنجش انسولین و گلوکز سرم صورت گرفت. 3 ساعت پس از صرف غذا، آزمون عملکرد سنجی، براساس آزمون Conconi، برای تمامی ورزشکاران صورت گرفت.یافتهها: نتایج حاصله نشانگر آن است که در طی دو مرحله آزمون تفاوت معنیداری بین تغییرات گلوکز و انسولین سرم در بین سه گروه ورزشکاران در مدت زمانی 2 ساعت پس از صرف وعدههای غذایی وجود ندارد نتیجهگیری: براساس نتایج حاصله، دریافت هیچ یک از سه وعده غذایی هم انرژی با نسبتهای متفاوت کربوهیدرات به پروتیین، بر غلظت گلوکز و انسولین سرم و نیز عملکرد ورزشی تأثیری ندارد. بنابراین چنین به نظر میرسد که محتوای انرژی کل وعدههای غذایی، از ترکیب وعدههای غذایی اهمیت بیشتری را دارا میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Effect of two different regimes of carbohydrate and protein on performance and serum level of insulin and glucose in soccer players
چکیده انگلیسی مقاله
Background: The aim of this study was to determine the effect of two different regimes, containing different carbohydrate to protein ratios on performance, serum glucose and insulin after exercise in soccer players in Tehran Iran. Methods: Nineteen male soccer players under training [age = 17/5 +/- 1.5 (SE) yr] were selected and completed two sequential trials separated by 1 week, in a paired cross-over study design. In each trial, subjects after running to fatigue received one of three regimes, using a random- order design as follows: HPRO ( CHO 56%, PRO 19% & fat 25% of total energy) HCHO ( CHO 64%, PRO 11% & fat 25% of total energy) or control ( CHO 60%, PRO 15% & fat 25% of total energy). The calorie of 3 regimes were equal. After consumption of meal up to120 min, blood was obtained before and at intervals. After 3 hours athlete performance was measured. Results: The study indicates no significant difference in the serum insulin and glucose response among three regimes (P > 0.05). There was no difference in performance between three regimes after 3 h (p > 0.05). Conclusion: The results suggest that post exercise regimes have no influence on performance, serum glucose and serum insulin. Thus total energy content and carbohydrate content may be important in recovery after exercise.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمد حضوری | m hozoori
سید علی کشاورز | s a keshavarz
سید مصطفی حسینی | m hosseini
شهرام فرج زاده | sh farajzade
علی اکبر صبور یراقی | a a sabour
هاله صدرزاده یگانه | h sadrzadeh
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-957&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات