این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، جلد ۳۱، شماره ۲، صفحات ۶۴۴۰-۶۴۵۴

عنوان فارسی مقایسه بین ترکیبات عصاره هیدروالکلی (اتانولی و متانولی) گلچه بروکلی (Brassica oleracea) با روش GC-MS و اثر آنتی‌اکسیدانی آن‌ها با روش DPPH
چکیده فارسی مقاله مقدمه: از آنجایی که انتخاب بهترین نوع عصاره با حداکثر مواد مؤثره، تعیین‌کننده اهداف ساخت داروهای گیاهی است. بنابراین، هدف از این مطالعه، مقایسه فعالیت آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات عصاره هیدرواتانولی و هیدرومتانولی بروکلی بود. روش بررسی: در این مطالعه مشاهده‌ای- تحلیلی بعد از تهیه گیاه بروکلی از مزارع لرستان و تائید مرکز هرباریوم، عصاره هیدرواتانولی و هیدرومتانولی با روش ماسیراسیون و تغلیظ تحت خلا به دست آمد. سپس عصاره‌ها با استفاده از دستگاه GC-MS آنالیز شد. هم‌چنین توتال فنول، فلاوونوئید و خاصیت آنتی‎رادیکالی عصاره‌ها در شرایط برون تن اندازه‌گیری شد. نتایج با استفاده از نرم‌افزارversion 16  SPSS و آزمون t مستقل و ضریب رگرسیون مورد بررسی و آنالیز آماری قرار گرفت. سطح معنی‌داری P< 0.05 در نظر گرفته‌‌شد. نتایج: محتوای فنول کل به ترتیب در عصاره‌های هیدروالکلی (متانولی و اتانولی) 5/40±41/52 و 0/37±33/03 (mg GAE/g dw) به دست آمد که این اختلاف معنی‌دار نبود (0/05P). نتیجه مهار رادیکال‌های آزاد DPPH توسط عصاره‌های کلم بروکلی، افزایش را نشان داد و از نظر غلظت مؤثر بین عصاره‌های اتانولی و متانولی اختلاف معنی‌دار دیده شد (0/05>P). هم‌چنین بیشترین فعالیت مهار رادیکال‌های آزاد در عصاره هیدرومتانولی 92/1‎ درصد و در عصاره هیدرواتانولی 72/8‎ درصد به‌دست آمد. میانگین مقادیر ترکیبات شیمیایی فعال سولفارفان در آنالیز GC-MS عصاره‌های مختلف کلم بروکلی معنی‌دار بود (0/01>P). به‌صورتی که درصد سولفارفان عصاره هیدرومتانولی 14/86 و عصاره هیدرواتانولی 1/41‎ شد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می‌توان عصاره هیدرومتانولی بروکلی را در شرایط درون‌تن برای مطالعات تجربی با پتانسیل آنتی‌اکسیدانی قوی توصیه نمود
کلیدواژه‌های فارسی مقاله Brassica oleracea ، فعالیت آنتی‎اکسیدان، عصاره هیدرواتانولی، عصاره هیدرومتانولی

عنوان انگلیسی Comparison between Hydroalcoholic (Ethanolic and Methanolic) of Broccoli Floret (Brassica Oleracea) Extract by GC-MS Method and its Antioxidant Effect by DPPH Method
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: The amount of active ingredients in natural medicines depends on the method and solvent of the extractor. Therefore, the aim of this study was to compare the antioxidant activity of aqueous ethanolic and aqueous methanolic extracts of broccoli. Methods: In this observational-analytical study, after preparing broccoli from farms of Lorestan City, Iran and approval of the herbarium center, ethanolic and methanolic extracts were obtained by maceration and vacuum concentrating. Then it was analyzed using a GC-MS device. Moreover, the total phenol, flavonoids, and anti-radical properties of the extracts were measured. The results were statistically analyzed using SPSS version 16 software and independent t-test and regression coefficient. A significance level of P< 0.05 was considered. Results: The total phenol content of hydroalcoholic (ethanolic and methanolic) extracts was 41.52 ±5.40 and 33.03±0. 37 (mg GAE / g dw), respectively, but this difference was not significant (P < 0.05). The total flavonoid content in aqueous methanolic and aqueous ethanolic extracts was 40.36 ± 1.93 and 28.79 ± 1.49 (mg Q/g dw), respectively, and this difference was significant (P < 0.05). The result of inhibition of DPPH free radicals by broccoli extracts showed an increase, and in terms of effective concentration, a significant difference was seen between ethanolic and methanolic extracts (P< 0.05). Moreover, the highest free radical scavenging activity was 92.1% in aqueous methanolic extract and 72.8% in aqueous ethanolic extract. The mean values ​​of the active chemical compounds of sulforaphane in GC-MS analysis of different extracts of broccoli were significant (P < 0.01). The percentage of sulforaphane in the aqueous methanolic extract was 14.86 and in the aqueous ethanolic extract was 1.41. Conclusion: According to the results, broccoli aqueous methanolic extract can be recommended in vivo for experimental studies with strong antioxidant potential.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Brassica oleracea, Antioxidant activity, Hydroethanolic extract, Hydromethanolic extract.

نویسندگان مقاله حدیث احمدی | Hadis Ahmadi
Department of Basic Sciences, Sanandaj Branch, Islamic Azad University, Sanandaj, Iran.
گروه علوم پایه، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران

مهدیه رئیس‌زاده | Mahdieh Raeeszadeh
Department of Basic Sciences, Sanandaj Branch, Islamic Azad University, Sanandaj, Iran.
گروه علوم پایه، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران

سیروان محمدی آذر | Sirwan Mohammadiazar
Department of Chemistry Sciences, Sanandaj Branch, Islamic Azad University, Sanandaj, Iran.
گروه شیمی، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران


نشانی اینترنتی http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3010-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فارماکولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات