P). نتیجه مهار رادیکالهای آزاد DPPH توسط عصارههای کلم بروکلی، افزایش را نشان داد و از نظر غلظت مؤثر بین عصارههای اتانولی و متانولی اختلاف معنیدار دیده شد (0/05>P). همچنین بیشترین فعالیت مهار رادیکالهای آزاد در عصاره هیدرومتانولی 92/1 درصد و در عصاره هیدرواتانولی 72/8 درصد بهدست آمد. میانگین مقادیر ترکیبات شیمیایی فعال سولفارفان در آنالیز GC-MS عصارههای مختلف کلم بروکلی معنیدار بود (0/01>P). بهصورتی که درصد سولفارفان عصاره هیدرومتانولی 14/86 و عصاره هیدرواتانولی 1/41 شد. نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده میتوان عصاره هیدرومتانولی بروکلی را در شرایط درونتن برای مطالعات تجربی با پتانسیل آنتیاکسیدانی قوی توصیه نمود