این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 26 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۲۰-۲۶
عنوان فارسی
تاثیر مصرف پلی فنل های موجود در چای بر رشد موش های آزمایشگاهی در یک دوره کوتاه مدت
چکیده فارسی مقاله
زمینه و هدف: این تحقیق به منظور بررسی تاثیر مصرف چای در رشد موش های آزمایشگاهی انجام گرفت. روش بررسی: در یک آزمایش کنترل شده تعداد 10 موش انتخاب و به دو گروه تقسیم شدند و به مدت 38 روز تحت مطالعه قرار گرفتند. ابتدا در طول 30 روز، هر دو گروه تحت رژیم یکسانی بودند. سپس در مدت 8 روز دوره مداخله چای جایگزین آب مصرفی موش های گروه تجربی شد. میزان غذای مصرفی میزان رشد و نسبت کفایت غذایی (FER) هر موش محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون های تی مزدوج و تی مستقل انجام شد. یافته ها: میانگین نسبت کفایت غذایی در موش های گروه تجربی در طول 9 روز قبل از مداخله 0.022 ± 0.262 بود که این مقدار پس از دوره مداخله به 0.047± 0.176کاهش یافته و اختلاف مشاهده شده (0.025>P) معنی دار است. میانگین نسبت کفایت غذا در موش های گروه کنترل در طول 9 روز قبل از مداخله 0.068± 0.238 بود که این مقدار پس از دوره مداخله به 0.036±0.184کاهش یافته و این اختلاف معنی دار نمی باشد. بنابراین کاهش وزن در گروه تجربی که چای مصرف می کردند، مشاهده شد. اختلاف افزایش وزن در دو دوره 9 روز قبل از مداخله و بعد از مداخله در موش های گروه تجربی (0.01>P) بیش از گروه کنترل (0.02>P) می باشد که این امر بیانگر کاهش وزن در گروه تجربی می باشد. نتیجه گیری: یافته های این تحقیق خاصیت ضد تغذیه ای پلی فنل های چای را در ارتباط با رشد موش های آزمایشگاهی نشان می دهد که احتمالا ناشی از کاهش قابلیت هضم و عدم قابلیت جذب مواد غذایی به دلیل عدم دسترسی ماده مغذی برای جذب و یا مهار یک آنزیم اختصاصی در متابولیسم مواد مغذی است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پلی فنل ها، کاتچین، نسبت کفایت غذا، قابلیت هضم، چای،
عنوان انگلیسی
THE EFFECTS OF BLACK TEA POLYPHENOLS ON THE GROWTH OF RATS OVER A SHORT PERIOD
چکیده انگلیسی مقاله
Background and purpose: This research is conducted to study the effect of black tea polyphenols on the growth of rats over a short period. Methods and materials: In a controlled experiment, 10 rats, divided in to two groups, were studied for 38 days. In the first 30 days, they had the same diet but in the 8 last days of intervention, experimental rats consumed tea for water. Consumed food, growth rate and FER were measured for each rat. The obtained data, in SPSS, were analyzed using independent and paired t- test. Results: Mean FER in experimental rats 9 days before intervention was 0.262±0.022, which reduced to 0.176±0.047 after intervention and the difference was significant (P
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدرضا محمودی | mohammad reza
تهران، شهرک قدس، بلوار فرحزادی، خیابان ارغوان غربی، پلاک 46، انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دانشگاه علو پزشکی شهید بهشتی
سازمان اصلی تایید شده
: انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور
علیرضا ابدی |
نشانی اینترنتی
http://jsums.medsab.ac.ir/article_243_dee67aadf400b85ace6963c48153f493.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/355/article-355-271350.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات