این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
مهندسی متالورژی و مواد
، جلد ۳۴، شماره ۱، صفحات ۶۹-۸۰
عنوان فارسی
سنتز نانوذرات اکسید دوظرفیتی مس به روش احتراق در محلول و بررسی خواص ضدباکتریایی آن در برابر گونه های باکتریایی گرم مثبت و منفی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، تأثیر نسبت سوخت (ϕ) بر سنتز نانوذرات CuO بهروش احتراق در محلول و خواص ضدباکتریایی آن بررسی شد. بهعنوان سوخت از هگزامتیلنتترامین در نسبت ϕ برابر با 1 و >1 استفاده شد و مشخصهیابی به روشهای پراش اشعهی ایکس (XRD)، سنجش اندازهی ذرات بهکمک پراش نور دینامیک (DLS)، تصویربرداری بهکمک میکروسکوپ الکترونی روبشی نشر میدانی (FE-SEM) برای هر نمونه انجام شد. نتایج XRD نشان داد که در 1=ϕ، بیشترین خلوص CuO در ترکیب نهایی حاصل شد. همچنین اندازهی ذرات تماماً در گسترهی 21.7 تا 42.2 نانومتر قرار داشت. اما کوچکترین اندازهی ذره (21.7 نانومتر) متعلق به نمونه با 1=ϕ بود. از آن جا که تصاویر FE-SEM مربوط به این نمونه نیز مبیّن ساختاری ریزدانه و کروی بود، این نمونه برای انجام آزمون ضدباکتریایی انتخاب شد. سوسپانسیون نانوذرات این نمونه، در سه محلول نوترینت براث، آب و DMSO تهیه شد. پس از آن، هر سه سوسپانسیون در برابر گونههای باکتریایی Escherichia coli و Staphylococcus aureus مورد آزمون ضدباکتریایی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که باکتری E. coli (گونهی گرم منفی) درمقایسه با S. aureus (گونهی گرم مثبت) بیشتر مهار شد. همچنین مهار هر دو باکتری در سوسپانسیون نوترینت براث-CuO بیشتر بود. برای این سوسپانسیون، حداقل غلظت مهاری باکتریهای E. coli و S. aureus بهترتیب 105 و 242 میکروگرم بر میلیلیتر بهدست آمد. این امر احتمالاً با پراکندهسازی بهتر نانوذرات در نوترینت براث (نسبت به دو محلول دیگر) مرتبط است. لذا میتوان با افزودن مواد فعال سطحی، پراکندهسازی ذرات و درنتیجه قدرت مهار آنها را بهبود بخشید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوذرات CuO، سنتز احتراقی در محلول، خواص ضدباکتریایی، S .aureus، E. coli،
عنوان انگلیسی
Synthesis of CuO nanoparticles via solution combustion and assessment of its antibacterial properties against gram-positive and -negative bacterial strains
چکیده انگلیسی مقاله
This work aims to investigate the effect of fuel ratio (ϕ) on the synthesis of CuO nanoparticles via solution combustion and evaluation of its antibacterial properties. Hexamethylenetetramine was considered as fuel and used in different ratio. The final products were characterized by XRD, DLS, FE-SEM analysis. The XRD results indicated that the highest quantity of CuO was found in ϕ=1. Based on particle size analysis results, all particles were in the range of 21.7 to 42.2 nms. Also, the finest particle size (21.7nm) was attributed to ϕ=1. Since the FE-SEM image of this specimen showed a spherical fine morphology, this specimen was chosen for antibacterial tests. In order to trace the second aim of this study, chosen specimen was tested against Escherichia coli and Staphylococcus aureus bacterial strains while suspended in nutrient broth, water and DMSO. The results revealed higher inhibition of E. coli (gram-negative strain) comparing to S. aureus (gram-positive strain) in all cases. Also, the CuO-nutrient broth appeared to be the suspension with the highest inhibitory for both bacterial strains. The Minimum inhibitory concentration of nanoparticles in this suspension are 105 and 242 µg/mL for E. coli and S. aureus. This could be related to the better dispersion of nanoparticles in nutrient broth solution. Therefore, it could be suggested that adding surfactants to suspension, can enhance the inhibition of bacterial strains.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نانوذرات CuO, سنتز احتراقی در محلول, خواص ضدباکتریایی, S .aureus, E. coli
نویسندگان مقاله
وصال هلالی |
گروه مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه فردوسی مشهد، ایران.
مصطفی میرجلیلی |
گروه مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه فردوسی مشهد، ایران.
سید عبدالکریم سجادی |
گروه مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه فردوسی مشهد، ایران.
مریم مقدم متین |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
محمدحسن ملائی |
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
https://jmme.um.ac.ir/article_43631_e832eb3f54f779971667e9890da9ddea.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات