این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۸، شماره ۱، صفحات ۱۰۳-۱۱۵

عنوان فارسی تأثیر غلظت های مختلف متیل جاسمونات بر فعالیت آنزیم های آنتی‌اکسیدانت و محتوی پروتئین کل ریحان
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر غلظت­های مختلف متیل­جاسمونات (صفر، 1/0 و 5/0 میلی‌مولار)بر فعالیت آنزیم­های پلی­فنل­اکسیداز، فنیل­آلانین­آمونیالیاز، کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز، گایاکول پراکسیدازو میزان پروتئین­ کل در ریحان، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشگاه ارومیه، در سال 1392 اجرا شد. میزان فعالیت آنزیم­ها صفر، 24، 48 و 72 ساعت بعد از محلول­پاشی متیل جاسمونات بر برگ­های گیاهان سالم در مرحله گلدهی کامل اندازه‌گیری شد. تجزیه­ آماری داده­ها با در نظر گرفتن غلظت­ متیل جاسمونات به عنوان عامل اصلی و زمان بعد از محلول‌پاشی به عنوان عامل فرعی به صورت طرح اسپلیت پلات در زمان انجام گرفت. نتایج تحقیق حاضر نشان داد بیشترین فعالیت آنزیم­های فنیل آلانین آمونیالیاز و گایاکول پراکسیداز به ترتیب در غلظت­های 5/0 و 1/0 میلی‌مولار و 48 و 72 ساعت بعد از محلول‌پاشی می­باشد. اثر غلظت­های مختلف متیل جاسمونات بر میزان فعالیت آنزیم­های کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز و پلی‌فنول اکسیداز و پروتئین کل معنی­دار بود (01/0 P≤). براساس نتایج مقایسات میانگین، غلظت 5/0 میلی‌مولار بیشترین تأثیر را در افزایش فعالیت آنزیم­های کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز و پروتئین کل داشت. فعالیت آنزیم کاتالاز در زمان­های مختلف پس از محلول­پاشی اختلاف معنی­داری نشان داد (05/0 P≤)، به‌طوری‌که 48 و 72 ساعت پس از محلول­پاشی میزان فعالیت این آنزیم افزایش معنی­داری داشت. بنابراین، می­توان بیان نمود که کاربرد متیل­جاسمونات با غلظت 5/0 میلی‌مولار در افزایش فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانت و پروتئین­ کل مؤثر است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی The effect of different concentrations of methyl jasmonate on the activity of antioxidant enzymes and total protein in basil
چکیده انگلیسی مقاله A completely randomized design (CRD) with three replications was conducted at greenhouse of Urmia University in 2013 to study the effect of different methyl jasmonate concentrations (0, 0.1 and 0.5 mM) on the activity of enzymes polyphenol oxidase, phenylalanine ammonia lyase, catalase, ascorbate peroxidase, guaiacol peroxidase and total protein content in basil. Activity of the enzymes and total protein content was measured at flowering stage 0, 24, 48 and 72 hours after foliar application of methyl jasmonate. Analysis of data was carried out in a split plot in time design which methyl jasmonate concentrations and sampling times were considered as main and sub-plots, respectively. The results of the investigation showed the maximum activity of phenylalanine ammonia lyase and guaiacol peroxidase at concentrations of 0.5 and 0.1 mM, respectively, 48 and 72 hours after spraying. The effect of methyl jasmonate on the activity of polyphenol oxidase, catalase, ascorbate peroxidase and total protein content was significant (P≤0.01). The most activity of the catalase, ascorbate peroxidase and total protein obtained in a concentration of 0.5 mM methyl jasmonate. Significant differences were observed among sampling times after methyl jasmonate spraying for catalase activity which increased 48 and 72 hours after spraying (P≤0.05). Therefore, methyl jasmonate spraying with a concentration of 0.5 mM could increase the activity of the antioxidant enzymes and total protein in basil.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله ابراهیم بروکی میلان |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

لیلا حسنی |
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

بابک عبدالهی مندولکانی | abdollahi mandoulakani
دانشیار گروه اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

رضا درویش زاده |
دانشیار گروه اصلاح و بیوتکنولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

فاطمه خردمند |
استادیار گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (Urmia university of medical sciences)

عباس حسنی |
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_56551_0b3e4452f1e785bb1d9cdc6383f0c5d1.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271488.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات