این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۷، شماره ۳، صفحات ۶۸۳-۶۹۹
عنوان فارسی
ارزیابی عملکرد کمی و کیفی علوفه در کشت مخلوط ذرت با لوبیاچیتی و کدوی تخمه کاغذی
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور مقایسۀ عملکرد کمی و کیفی علوفه در مخلوطهای دوگانه و سهگانۀ ذرت با لوبیاچیتی و کدوی تخمهکاغذی، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعۀ پژوهشی دانشکدۀ علوم کشاورزی دانشگاه گیلان، در سال زراعی 1391 اجرا شد. تیمارها شامل کشتهای خالص ذرت، لوبیاچیتی و کدوی تخمهکاغذی، مخلوطهای دوگانه ذرت - لوبیاچیتی و ذرت - کدوی تخمهکاغذی و سهگانۀ ذرت – لوبیاچیتی - کدوی تخمهکاغذی بودند. بیشترین وزن خشک علوفۀ کل در مخلوطهای دوگانه و سهگانه و کمترین آن در کشتهای خالص لوبیاچیتی مشاهده شد. بیشترین و کمترین مقدار پروتئین خام بهترتیب در کشتهای مخلوط سهگانه و کشت خالص ذرت مشاهده شد. بیشترین مقدار فیبرهای محلول در شویندههای اسیدی (ADF) و خنثی (NDF) در کشت خالص ذرت دیده شد که در مخلوطهای سهگانه بهسبب اختلاط با لوبیاچیتی و کدوی تخمهکاغذی کاهش نشان داد. در نتیجه با کاهش ADF و NDF در مخلوطهای دوگانه و سهگانه، مقدار کل ماده مغذی قابل هضم و ماده خشک مصرفی افزایش یافت و به افزایش کیفیت در مخلوطهای سهگانه منجر شد. نتایج حاصل، برتری معنادار سیستم کشت مخلوط سهگانه ذرت، لوبیاچیتی و کدوی تخمهکاغذی نسبت به دیگر سیستمهای کشت از نظر تولید کمی و کیفی علوفه را نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Evaluation of forage quantity and quality in intercropping maize with pinto bean and naked pumpkin
چکیده انگلیسی مقاله
To compare the quantity and quality of forge production in intercropping systems with maize, pinto bean and pumpkin, an experiment based on randomized complete block design with three replications was conducted at faculty of agricultural science, University of Guilan, during 2012 growing season. The treatments consisted of maize, pinto bean and naked pumpkin sole cropping, maize – pinto bean and maize – pumpkin double cropping and maize-pinto bean-pumpkin triple cropping . The results showed that the highest forage dry weight produced in triple cropping and the lowest in pinto bean sole cropping. The highest and lowest crude protein productions observed in triple cropping and maize sole cropping systems, respectively. The highest acid detergent fiber (ADF) and neutral detergent fiber (NDF) were observed in maize sole cropping, versus, both were reduced in triple cropping system due to intercropping with pinto bean and pumpkin. The ADF and NDF of maize in triple cropping systems reductions were more than sole cropping systems; therefore, the total digestible nutrients and consumable dry matter were increased. This research showed that the quantity and quality of total forage production of triple cropping systems of maize, pinto bean and pumpkin were significantly superior to the other cropping systems.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
پرستو مرادی |
دانشجوی دکتری زراعت، گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
جعفر اصغری |
استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
غلامرضا محسن آبادی |
استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
حبیب الله سمیع زاده |
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
نشانی اینترنتی
http://jci.ut.ac.ir/article_54379_0a98ff189d301f33ae1c505359b3d58a.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271531.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات