این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۴۳۱-۴۴۰

عنوان فارسی بررسی کاربرد اسید سالیسیلیک بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گیاه مریم‌گلی کبیر تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی اثر متقابل شوری و اسید سالیسیلیک بر برخی صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در گیاه مریم‌‌گلی کبیر، آزمایشی گلدانی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه سطح کلرید سدیم و شاهد (صفر، 50، 100 و 150 میلی‌مولار)، به‌عنوان فاکتور اول و سه سطح محلول‌پاشی اسید ­سالیسیلیک و شاهد (صفر، 100، 200 و 300 میلی‌گرم در لیتر) به‌عنوان فاکتور دوم با سه تکرار، در گلخانۀ مرکز آموزش جهاد کشاورزی شهرستان سمنان در سال 1392 اجرا شد. نتایج تجزیۀ واریانس داده‌ها نشان داد اثر متقابل تنش شوری و سطوح اسید سالیسیلیک به‌غیر از طول برگ، وزن تر و مقدار کاروتنوئید در بقیه صفات معنادار بود. بیشترین تأثیر در سطح شوری 50 و 100 میلی‌مولار و کاربرد 200 میلی‌گرم در لیتر اسید سالیسیلیک دیده شد. سطوح شوری بر تعداد و سطح برگ، طول دمبرگ، طول و عرض برگ، وزن تر و خشک برگ، طول ریشه، غلظت کلروفیل‌ها در این گیاه تأثیرگذار بود، به‌طوری که با افزایش سطح شوری میزان آنها کاهش یافت، اما مقدار قندهای محلول و پرولین و کاروتنوئید افزایش یافت. کاربرد اسید سالیسیلیک در همه صفات اثر کاهنده نشان داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تنظیم‌کننده رشد، صفات رشدی، کلریدسدیم، مریم‌گلی، نعناعیان،

عنوان انگلیسی Study of salicylic acid application on some morphological and physiological traits in clary sage under salinity stress
چکیده انگلیسی مقاله To study the interaction effect of the salinity and salicylic acid on some morphological and physiological traits in clary sage (Salvia sclarea), a pot experiment was conducted as factorial based on a completely randomized design with three levels of NaCl and control (zero, 50, 100 and 150 mM), as the first factor and three levels of spraying the solution of salicylic acid and control (zero, 100, 200 and 300 mg/L), as the second factor with three replications in the greenhouse of Semnan Jihad-e-Agriculture Education center in 2013.The results of data variance analysis showed that the interaction of the salinity stress and salicylic acid levels were significant in other traits except the leaf length fresh weight and the rate of carotenoids. The maximum effect was seen at the salinity level of 50 and 100 mM and salicylic acid application at 200 mg/l. The results of this study indicated that leaf area and number, petiole length, leaf length and width, leaf fresh and dry weight, root length, chlorophylls concentration were influenced by the salinity levels in this plant. Somehow, their rates were decreased by increasing the salinity level, whereas the rates of soluble sugar, proline and carotenoid were increased. The application of salicylic acid showed a reducing effect in all traits.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله بهاره کاشفی |
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی دامغان (Islamic azad university of damghan)

محدثه قدس |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی دامغان (Islamic azad university of damghan)

محمد مقدم |
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_55191_f8d16daa9091538ea4130978cae604db.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271552.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات