این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۴۷۱-۴۸۵

عنوان فارسی کاربرد پوشش‌دهی همراه با بخار متیل‌ سالیسیلات‌ در حفظ ترکیبات آنتی‌رادیکالی میوه پرتقال خونی
چکیده فارسی مقاله بخش زیادی از میوه مرکبات تولیدشده به‌ویژه در شمال ایران در انبارهای معمولی نگهداری می‏شود. این آزمایش در سال 1392 به‌منظور بررسی روش‏هایی برای حفظ کیفیت ظاهری و درونی میوه، در ایستگاه تحقیقات مرکبات کشور انجام گرفت. در این آزمایش، تیمارهایی شامل واکس بریتکس، واکس انباری، کیسه ‏پلاستیک تک‏میوه و کیسه ‏پلاستیک دومیوه، به‌تنهایی و در تلفیق با متیل‏سالیسیلات (MeSA) و در نهایت شاهد استفاده شدند. میوه‏ها پس از تیمار به‌مدت 80 روز در انبار معمولی قرار داده شدند و با نمونه‏گیری به‌فاصله هر 20 روز توان آنتی‌رادیکالی آنها ارزیابی شد. نسبت TSS/TA پس از 80 روز در میوه‏های بدون پوشش شاهد و بخاردهی‌شده با متیل‏سالیسیلات بیشترین مقدار بود. تک‌میوه‏های بخاردهی‌شده درون کیسه پلاستیک پس از 40 روز بیشترین مقدار آنتوسیانین (99/3 میلی‏گرم/ گرم وزن تازه) و فنول کل پوست (23/0 میلی‏گرم/گرم وزن تازه) را داشتند. تک‌میوه‏های بخاردهی‌شده که در کیسه پلاستیکی نگهداری شده بودند، بیشترین مقدار اسید آسکوربیک (49/28 میلی‏گرم/ گرم وزن تازه) را در مقایسه با دیگر تیمارها داشتند. بیشترین مقدار فنول گوشت پس از 60 روز در میوه‏های تحت تیمار واکس بریتکس مشاهده شد. به‌طور کلی، تیمارهای تلفیقی متیل‏سالیسیلات با پوشش‏دهی، اثر معنا‏داری در کاهش پوسیدگی و حفظ کیفیت درونی میوه طی نگهداری در انبار معمولی داشتند.  
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنتوسیانین، آنتی‌رادیکال، پوشش پلاستیک، فنول کل، واکس،

عنوان انگلیسی Maintaining anti-radical compounds of blood orange using fruit coating in combination with methyl salicylate application
چکیده انگلیسی مقاله Most of the citrus fruits, especially in North of Iran are stored in common storages. This experimen in oder to persevere appearance and internal fruit quality were conducted in the Citrus Research Station at 1392, Britex-Ti wax, storage wax, polyethlene bag (individual fruit), polyethlene bag (pair fruits) were used alone and with combination with methyl salicylate (MeSA) vs. control (without coating and MeSA). 'Moro' blood orange fruits were treated and placed in the common storage for 80 days. Effect of every 20 days intervals was investigated to preserve fruit anti-radical compounds. Results showed that fruits in control and methyl salicylate treatments had the high ratio of TSS/TA after 80 days storage. Individual fruits in bags which treated by methyl salicylate had the highest total anthocyanin (3.99 mg/g FW) and total phenol (peel) contents (0.23 mg/g FW) during 40 days of storage. Individual fruit in bag treatment in combination with methyl salicylate application resulted to the highest ascorbic acid. The highest rate of total phenols was observed in fruits pulp treated with Britex –Ti wax after 60 days storage. Totally, combined treatments had significant influences on reducing decay and enhancing interval quality of 'Moro' fruits in common storage.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله سونیا جمالی آنجیلانی | jamali آنجیلانی
کارشناس ارشد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)

جواد فتاحی مقدم | fatahi moghaddam
استادیار، گروه فنی مهندسی، مؤسسه تحقیقات مرکبات کشور، رامسر، ایران

ولی ربیعی |
دانشیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_54371_4ec406b23e5d4eec1729b47f280c1c4f.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271555.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات