این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۷، شماره ۲، صفحات ۵۳۱-۵۴۰

عنوان فارسی اثر اسانس‌ مرزه خوزستانی، رشینگری، کارواکرول و قارچ‌کش بنومیل بر بازدارندگی رشد قارچ Botrytis cinerea Pres.: Fr. عامل بیماری پوسیدگی خاکستری میوه
چکیده فارسی مقاله تحقیق حاضر به‌منظور بررسی تأثیرات ضدقارچی اسانس گیاهان مرزه خوزستانی (Satureja khuzistanica Jamzad)، مرزه رشینگری (S. rechingeri Jamzad)، کارواکرول و قارچ‏کش بنومیل در کنترل قارچ Botrytis cinerea Pers.:Fr. بر روی محیط کشت سیب‌زمینی-دکستروز-آگار و میوه‏های انگور یاقوتی، کیوی و توت‏فرنگی صورت گرفت. آزمایش‏ها به‌صورت فاکتوریل براساس طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. اثر بازدارندگی اسانس‌ها، کارواکرول و قارچ‌کش بنومیل بر روی قارچ در محیط کشت PDA و میوه نشان داد که اسانس مرزه خوزستانی، کارواکرول و بنومیل قدرت بازدارندگی بیشتری نسبت به اسانس‌ مرزه رشینگری دارند. ترکیبات عمده موجود در اسانس مرزه خوزستانی شامل کارواکرول (16/92 درصد)، پی-سیمن (26/1 درصد) و گاما-ترپنن (74/0 درصد) و در مرزه رشینگری شامل کارواکرول (2016/77 درصد)، گاما-ترپنن (062/1 درصد) و پی-سیمن (26/1 درصد) بودند. اسانس مرزه خوزستانی، کارواکرول و بنومیل در غلظت‌های 50، 200، 500 و 1000 میکرولیتر در لیتر در مقایسه با اسانس‌ مرزه رشینگری در کنترل عامل بیماری مؤثرتر بودند، به‌طوری که اسانس مرزه خوزستانی در غلظت 200 میکرولیتر در لیتر، کارواکرول در همه غلظت‌ها و بنومیل در غلظت 50 میکرولیتر در لیتر موجب بازدارندگی کامل (100 درصد) رشد قارچ عامل بیماری شدند. بررسی‌های آزمایشگاهی در محیط کشت و روی میوه نشان داد که با افزایش غلظت اسانس‌های گیاهی بر فعالیت ضدقارچی آنها علیه عامل بیماری افزوده شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسانس، بازدارندگی از رشد، قارچ، کارواکرول، Botrytis cinerea،

عنوان انگلیسی Effect of essential oil of Satureja khuzistanica Jamzad and S. rechingeri Jamzad, Carvacrol and Benomyl on growth inhibition of Botrytis cinerea Pres.: Fr., an agent of gray mold disease of fruit
چکیده انگلیسی مقاله To investigate the antifungal effects of essential oils of Khuzestani savory (Satureja khuzistanica Jamzad), Rechingeri savory (S. rechingeri Jamzad), carvacrol and Benomyl on Botrytis cinerea, this study was carried out in a PDA medium, and on grapes, kiwi fruits and strawberry. The experiment was laid out factorially based on a completely randomized design with three replications. The results showed that essential oil of Khuzestani savory, Carvacrol and Benomyl had greater antifungal effects compared with that in essential oil of Rechingeri savory. The main components of essential oil of Khuzestani savory were Carvacrol (91.16 Percent), p-Cymene (1.26 Percent), γ-Terpenen (0.74 Percent). The main components of essential oil of Rechingeri savory were Carvacrol (77.2 Percent), p-Cymene (1.26 Percent), γ-Terpenen (1.62 Percent). Essential oil of Khuzestani savory with concentrations of 200 ml, Carvacrol and Benomyl in all concentrations used showed 100 percent fungal inhibitory effects. The results of experiments in medium and on fruits showed that the antifungal effects of essential oils increased as their concentration increased.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله مصطفی درویش نیا |
دانشیار، گروه گیاه‎پزشکی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم‎آباد، ایران و مرکز تحقیقات گیاهان دارویی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم‎آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)

عبدالحسین رضایی نژاد | rezaei nejad
استادیار، گروه تولیدات گیاهی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه لرستان، خرم‎آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه لرستان (Lorestan university)

بهرام دلفان |
استادیار، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی رازی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم‎آباد، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی لرستان (Lorestan university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_55198_8094858f50426ab25b0b57839bda8845.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271559.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات