این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
سنجش و ایمنی پرتو
، جلد ۵، شماره ۴، صفحات ۲۷-۳۶
عنوان فارسی
اثرغلظتهای مختلف ژلاتین در دز ۳۶ گری پرتوهای گاما بر پارامترهای فراصوتی ژل پلیمر MAGIC-f
چکیده فارسی مقاله
هدف این مطالعه بررسی تأثیر غلظت ژلاتین خوراکی بهعنوان عامل پلیمریزاسیون بر حساسیت پاسخ دز ژل پلیمر MAGIC-fتحت تابش پرتوهای گاما با انرژی 25/1 مگاالکترونولت حاصل از چشمه کبالت - 60 است. برای بررسی میزان پلیمریزاسیون وابسته به دز، پارامترهای فراصوتی سرعت انتشار صوت و ضریب تضعیف امواج ارزیابی شد. برای خوانش میزان پلیمریزاسیون ژل ناشی از تابش، پارامترهای فراصوتی سرعت انتشار صوت و ضریب تضعیف موج صوتی قبل از تابش و بعد از پرتودهی در دز جذبی 36 گری با استفاده از روش عبوری امواج فراصوتی در فرکانس 5/0 مگاهرتز 24 ساعت پس ازتابش و در دمای خوانش 25 درجه سانتیگراد بهدست آمد. برای بررسی اثر غلظت ژلاتین بر پلیمریزاسیون ژل، حساسیت ژل پلیمر MAGIC-fدر غلظتهای مختلف ژلاتین از 4 تا 20 درصد با گامهای 2 درصد بررسی شد. برای تعیین غلظت ژلاتین با حداکثر حساسیت پاسخ دز، از t-test استفاده شد. پاسخ دزیمترهای پلیمر ژل MAGIC-f، با افزایش غلظت ژلاتین تا 14 درصد افزایش یافت و بعد از آن به حالت اشباع رسید. بیشترین اختلاف سرعت و ضریب تضعیف مطلق مربوط به غلظت 14 درصد ژلاتین قبل و بعد از پرتودهی 36 گری به ترتیب ،m.s-1 7/1±9/21 و dB.MHz-1.cm-1 7/4± 6/49 حاصل شد (عدد P < /span> کمتر از 05/0). حساسیت دزیمترهای بر پایه متاآکریلیک اسید به غلظت ژلاتین بستگی دارد. در این مطالعه غلظت 14 درصد ژلاتین بیشترین پلیمریزاسیون را نشان داد. به علاوه ژلاتین خوراکی میتواند جایگزین ژلاتینهای تجاری شود. امواج فراصوت این توانایی را دارد که بهعنوان یک روش خوانش برای دزیمترهای پلیمر ژل مطرح شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پلیمر ژل، ژل MAGIC-f، سرعت انتشار صوت، ضریب تضعیف، غلظت ژلاتین،
عنوان انگلیسی
The gelatin concentration effect onultrasonic characterization of MAGIC-f polymer gel in 36 Gy absorbed dose
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study is to evaluate the effect of edible gelatin concentration as a polymerization agent on MAGIC-f polymer gel dose-response sensitivity irradiated by 1.25 MeV energy of cobalt-60. To investigate the dose-dependent polymerization, ultrasonic parameters of propagation speed of sound and broadband ultrasound attenuation coefficient were evaluated. To read-out of the radiation-induced polymerization of gel, ultrasonic parameters of speed of sound and broadband ultrasound attenuation coefficient before and after irradiation in 36 Gy absorbed dose were obtained using ultrasonic wave transmission technique at a frequency of 0.5 MHz, 24 hours after irradiation at 25 read-out temperature. To evaluate the gelatin concentration effect on gel polymerization, MAGIC-f polymer gel sensitivity were investigated in different concentrations of gelatin from 4 to 20 percent in steps of 2. The gelatin concentration with a maximum sensitivity of ultrasonic at dose of 36 Gy was determined utilizing t-test analysis. MAGIC-f polymer gel dosimeters response was optimized at 14 percent gelatin concentration, beyond which saturation happens. The most difference in absolute speed of sound and broadband ultrasound attenuation coefficient is related to 14% gelatin concentration, before and after 36 Gy irradiation was observed to be 21.9 ±1.7 m.s-1 and 49.6 ± 4/7 dB.MHz-1.cm-1, respectively (P < 0.05). The sensitivity of dosimeters based on methacrylic acid depends on the gelatin concentration. In this study, 14% gelatin concentration showed the most polymerization. In addition, edible gelatin can be considered as an alternative to commercial gelatins. Ultrasound wave has the capability to be used as a readout method for polymer gel dosimeters.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پلیمر ژل, ژل MAGIC-f, سرعت انتشار صوت, ضریب تضعیف, غلظت ژلاتین
نویسندگان مقاله
ندا گهرپی |
دانشگاه تربیت مدرس
منیژه مختاری دیزجی |
دانشگاه تربیت مدرس
محسن بخشنده |
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
نشانی اینترنتی
https://rsm.kashanu.ac.ir/article_112202_3e66f7d635c2f373757ab420ae4ffe5e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات