این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۶، شماره ۳، صفحات ۶۵۳-۶۶۱

عنوان فارسی تأثیر کیتوسان بر پرآوری درون شیشه‌ای انگور رقم ‘بی‌دانه قرمز’
چکیده فارسی مقاله در پژوهش حاضر، اثر غلظت‌های مختلف کیتوسان (صفر، 10، 20، 40 و 80 میلی‌گرم در لیتر محیط کشت) با وزن مولکولی پایین، در پرآوری دورن شیشه‌ای انگور 'بی‌دانه قرمز' بررسی شد. سی روز پس از استقرار، شاخساره‌های طویل‌شده روی محیط کشت نصف غلظت موراشیگ و اسکوگ حاوی 5/0 میلی‌گرم در لیتر بنزیل آمینوپورین  (BAP)و 1/0 میلی‌گرم در لیتر اسید ایندول بوتیریک (IBA) و غلظت‌های مختلف کیتوسان در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تکرار قرارگرفت. براساس نتایج، بیشترین پرآوری (6/7 شاخساره بر ریزنمونه)، وزن خشک و تر توده گیاهی، سطح برگ و شاخص کلروفیل از غلظت 40 میلی‌گرم در لیتر کیتوسان به دست آمد. بیشترین طول شاخساره و قطر شاخساره در غلظت 20 و 40 میلی‌گرم در لیتر کیتوسان مشاهده شد. بیشترین طول میان‌گره در هر دو محیط کشت شاهد و 40 میلی‌گرم در لیتر کیتوسان مشاهده شد. به‌طور کلی، اثر غلظت 40 میلی‌گرم در لیتر کیتوسان در بهبود شاخص‌های پرآوری انگور رقم 'بی‌دانه قرمز' معنادار بود. از این‌رو، می‌توان آن را ماده محرک رشد در افزایش پرآوری درون شیشه‌ای انگور رقم 'بی‌دانه قرمز' استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of chitosan on in vitro proliferation of grape ’Bidaneh Ghermez‘ cultivar
چکیده انگلیسی مقاله In this research, the effect of different concentrations of chitosan (with low molecular weight) on in vitro proliferation of grape cultivar, 'Bidaneh Ghermez', was evaluated. 30 days after establishment, elongated shoots were cultured on the half strength Murashige and Skoog medium supplemented with 0.5 mg/l BAP, 0.1 mg/l IBA and different chitosan concentrations (0, 10, 20, 40 and 80 mg/l). The experiment was based on completely randomized design with five replications. Based on the results, the number of shoots, wet and dry weight of biomasses, leaf surface and chlorophyll index were highest at 40 mg/l chitosan. The highest shoot length and diameter were observed at 20 and 40 mg/l chitosan. The highest internode length was seen both in the control and 40 mg/l chitosan. In general, 40 mg/l chitosan significantly improved the proliferation. As a result it can be used as a growth stimulant material to increase for in vitro proliferation of this grape cultivar.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله صابر صادق پور |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)

لطفعلی ناصری |
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه ارومیه (Urmia university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_53265_8c23763b31a00cc26870ca2ea7f4db64.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271612.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات