این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 22 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۴۳-۵۴
عنوان فارسی
بررسی فاصله کاشت و محلول پاشی عناصر ریزمغذی بر عملکرد و برخی صفات مورفولوژی نعناع فلفلی
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی تغییرات عملکرد نعناع فلفلی در برخی شرایط زراعی، آزمایشی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری طی سال زراعی1389-90 بهصورت طرح اسپلیت پلات بر پایۀ بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا شد. فاکتور اصلی، فاصلۀ کاشت در سه سطح (10×50، 20×50، 30×50 سانتیمتر) و فاکتور فرعی، محلولپاشی با کود ریزمغذی گرین مور در دو سطح (محلولپاشی با غلظت دو در هزار و عدم محلولپاشی) بود. برداشت در دو زمان صورت گرفت. نتایج نشان داد که اثر زمان برداشت بر ارتفاع گیاه، عملکرد اسانس، درصد اسانس و وزن خشک گیاه در سطح یک درصد معنادار بود و نعناع فلفلی در برداشت اول، رشد بهتری داشت، بهطوریکه بیشترین عملکرد اسانس (1/19 لیتر در هکتار) و وزن خشک گیاه (3/1121 کیلوگرم در هکتار) در برداشت اول بهدست آمد. محلولپاشی بر وزن تر گیاه (3/3321 کیلوگرم در هکتار)، وزن خشک گیاه (8/987 کیلوگرم در هکتار) و عملکرد اسانس (63/19 لیتر در هکتار) در سطح 5 درصد معنادار بود. حداکثر وزن خشک (5/1015کیلوگرم در هکتار) و عملکرد اسانس (31/20 لیتر در هکتار) در فاصلۀ کاشت 20×50 سانتیمتر بهدست آمد. برای دستیابی به حداکثر اسانس در نعناع فلفلی، فاصلۀ کاشت 20×50 سانتیمتر با استفاده از محلولپاشی توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس، عملکرد خشک، عناصر ریزمغذی، فاصله کاشت، نعناع فلفلی،
عنوان انگلیسی
Evaluation of row spacing and microelements spraying on yield and some morphological traits of peppermint
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate row spacing and microelements spraying on yield and some morphological traits ofpeppermint, a split plot experiment was conducted based on randomized complete block design with fourreplications in Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University during 2010-2011. Threelevels of row spacing (50 × 10, 50 × 20 and 50 × 30 cm) and two levels of microelements (no sprayingand spraying) were evaluated on peppermint at two harvesting time. The results showed that the firstharvesting had significant effect on plant height, oil yield and dry matter. Maximum oil yield (19.1 lit.ha1)and dry matter (1121.3 kg.ha-1) was obtained in the first harvesting time. Microelements had significanteffect on wet matter (3321.3 kg.ha-1), dry matter (987.7 kg.ha-1) and oil yield (19.63 lit.ha-1). Maximumdry matter (1015.5 kg.ha-1) and oil yield (20.31 lit.ha-1) was obtained in (50 × 20 cm) row spacing withspraying. 50 × 20 cm row spacing with spraying recommended, because of maximum oil yield inpeppermint.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
ایراندخت منصوری |
مربی،گروه زراعت، دانشکدۀ علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری- ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
نشانی اینترنتی
http://jci.ut.ac.ir/article_51941_c717bcf7075231f2444be6f58543507c.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271645.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات