این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 24 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۱۲۷-۱۳۸
عنوان فارسی
تأثیر اسید سالیسیلیک بر سطوح پرولین، قندهای محلول و نشت یونی دو رقم زردآلو تحت تنش سرما
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی تأثیر غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک تحت تنش سرمایی در دو رقم زردآلوی شاهرود 41 و جعفری ، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1391 در مرکز تحقیقات کشاورزی شهرستان شاهرود به اجرا درآمد. این آزمایش دارای چهار فاکتور، شامل رقم در دو سطح، محلولپاشی با اسید سالیسیلیک در سه سطح (0625/0، 125/0 و 25/0 میلیمولار)، دما در چهار سطح (4، صفر، 2- و4- درجۀ سانتیگراد) و مرحلۀ رشدی در سه سطح (رکود، تورم جوانه و باز شدن گل)، و صفات اندازهگیریشده شامل مقدار پرولین، قندهای محلول و نشت یونی بود. بیشترین مقدار قندهای محلول مربوط به رقم 'جعفری ' در غلظت 25/0 میلیمول اسید سالیسیلیک در دمای 4- درجۀ سانتیگراد در مرحلۀ تورم و بیشترین مقدار پرولین در همین رقم در دمای 4- درجۀ سانتیگراد و غلظت اسید 25/0 میلیمول بر لیتر در مرحلۀ تورم بود. مقدار نشت یونی در دماهای مختلف و مراحل مختلف فنولوژیکی رشد دارای اختلاف معنادار در سطح احتمال 5 درصد شد. رقم 'جعفری 'با نشت یونی کمتر در دمای 4 - درجۀ سانتیگراد و مقدار پرولین بیشتر نسبت به رقم 'شاهرود 41'مقاومت بیشتر در برابر سرمازدگی داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسید سالیسیلیک، تنش سرمایی پرولین رقم زردآلو،
عنوان انگلیسی
Effect of salicylic acid on the proline, soluble sugars and ion leakage in two apricot cultivars under cold stress
چکیده انگلیسی مقاله
In order to study the effect of different concentrations of salicylic acid in two commercial apricotcultivars of Shahrood namely 'Shahrood 41' and 'Jaffari', under cold stress, a factorial experiment wasconducted in a randomized complete block design with three replications in 2012 at the AgriculturalResearch Center of Shahrood city. The test had four factors including: SA with three levels (0.625, 0.125,0.25mM), three stages of phenological growth (dormancy, swelling and flowering) and four temperature(four, zero, -2 and -4 degree centigrade) and two apricot cultivars ('Shahrood 41' and 'Jaffari') andmeasured traits were proline and soluble sugars. 'Jaffari' cultivar had the highest amount of solublesugars at -4 degree centigrade in bud swelling stage and the maximum rate of proline belonged to0.25mM of SA in the same cultivar, -4 degree centigrade and bud swelling stage. Ion leakage at differenttemperatures and different phonological growth stages were significantly different at five percent level.'Jaffari' with lower ion leakage at -4 degree and higher proline content than 'Shahrood 41' had higherresistance to frost.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
apricot, Cold stress, Cultivar, Proline, Salicylic acid
نویسندگان مقاله
حسین افشاری |
دانشیار گروه باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی دامغان (Islamic azad university of damghan)
راحله زاهدی |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، دامغان، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی دامغان (Islamic azad university of damghan)
طاهره پروانه |
مربی بخش باغبانی، مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان، شاهرود، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سمنان
مسعود زاده باقری |
استادیار گروه باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی شیراز (Islamic azad university of shiraz)
نشانی اینترنتی
http://jci.ut.ac.ir/article_51947_3e895c91f5882bb74f405daed368c7d2.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271651.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات