این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۶، شماره ۱، صفحات ۱۶۹-۱۸۴

عنوان فارسی بررسی اثر پاشش کائولین بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و ترکیب اسیدهای چرب روغن زیتون رقم زرد در شرایط اقلیمی شهرستان فسا
چکیده فارسی مقاله تأثیر کائولین بر میوه و روغن زیتون رقم زرد در یکی از باغ‌های تجاری شهرستان فسا در استان فارس بررسی شد. غلظت‎های صفر، سه و شش درصد کائولین با دفعات متفاوت در پاشش شامل یک بار پاشش (60 روز بعد از تمام‌گل)، دو بار پاشش (60 و 90 روز بعد از تمام‌گل) و سه بار پاشش (60 و 90 و 120 روز بعد از تمام‌گل) بر روی درختان بالغ زیتون رقم زرد محلول‌پاشی شد. نتایج نشان داد که کائولین و دفعات پاشش تأثیر معنا‎داری بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه نداشت، درحالی­که کائولین و دفعات پاشش بر ترکیب اسید چرب تأثیرگذار بود. کمترین مقدار اسید لینولئیک (49/14 درصد) و اسید لینولنیک (02/1 درصد) مربوط به تیمار سه بار پاشش بود. مقادیر اسیدهای چرب اولئیک، نسبت تک غیر‌اشباع به چند غیر‌اشباع و نسبت اولئیک به لینولئیک در روغن‎های استخراج‌شده از درختان اسپری‌شده با غلظت‎های سه و شش درصد کائولین نسبت به درختان اسپری‌نشده بیشتر بود. همچنین تیمار کائولین شش درصد همراه با سه بار پاشش، دارای بیشترین مقدار نسبت اسید اولئیک به اسید لینولئیک، اسیدهای چرب تک غیراشباع به چنداشباع بود، درحالی­که کمترین مقدار اسید لینولنیک، اسید پالمیتیک و اسید لینولئیک را دارا بود. در این پژوهش کائولین سبب بهبود وضعیت ترکیب اسیدهای چرب روغن شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of Kaolin spray on physicochemical parameters and fatty acids composition of olive oil cv. Zard under Fasa city climatic conditions
چکیده انگلیسی مقاله The effect of Kaolin on fruit and oil of olive cv. `Zard' was evaluated in a commercial orchard in Fasacity, Fars Province. Mature olive trees cv. `Zard' were sprayed with 0, 3 and 6% kaolin after 60 days, 60and 90 days and 60, 90, 120 days after full bloom. Results showed that kaolin concentration and sprayingtime had not significant effects on physicochemical parameters but they had significant effects on freefatty acids composition. linoleic acid (14.49 percent) and linolenic acid (1.02%) were lowest in the thirdlevel of spraying time. Amount of oleic acid, monounsaturated fatty acids to polyunsaturated fatty acids,oleic acid to linoleic acid were higher in oil extracted from trees treated with 3 or 6% kaolin than theuntreated trees. Also, oleic acid to linoleic acid (4.65%), monounsaturated fatty acids to polyunsaturatedfatty acids (4.2%) were the highest in 6% kaolin with thrice spraying treatment (6% kaolin × thricespraying) while linolenic acid, palmitic acid, linoleic acid were the lowest in 6% kaolin × thrice spraying.Therefore this study showed fatty acids composition was improved by kaolin spraying.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله اسمعیل خالقی |
استادیار گروه باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهید چمران، اهواز.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

کاظم ارزانی |
استاد فیزیولوژی و اصلاح درختان میوه، گروه باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)

نوراله معلمی |
استاد گروه باغبانی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه شهید چمران، اهواز.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه شهید چمران (Shahid chamran university)

محسن برزگر |
دانشیار گروه صنایع غذایی، دانشکدۀ کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران.
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_51950_4fb4d59a5c5a1757210433f75a9824b0.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271654.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات