این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۵، شماره ۴، صفحات ۱۶۵-۱۷۷

عنوان فارسی بررسی فعالیت آنزیمی و واکنش‌های بیوشیمیایی دو پایه مرکبات به تنش شوری درون‌شیشه‌ای
چکیده فارسی مقاله فعالیت آنزیمی و واکنش‌های بیوشیمیایی دو پایه مرکبات [نارنج (Citrus aurantium L.) و پونسیروس (Poncirus trifoliata Raf.)] به تنش شوریدرون‌شیشه‌ای بررسی شد. ریزنمونه‌های هر دو پایه به محیط کشت پرآوری جامد موراشیگ و اسکوگ (MS) حاوی 9/8 میکرومولار بنزیل‌آدنین (BA) و 5/0 میکرومولار نفتالین‌استیک اسید (NAA) با غلظت‌های صفر، 50، 100، 150 و 200 میلی‌مولار کلرید سدیم در 6 تکرار منتقل شدند. بعد از گذشت 6 هفته، نتایج نشان داد، پایه سطوح شوری و اثر متقابل آن‌ها، بر تمام پارامترهای اندازه‌گیری‌شده اثر معنی‌داری داشت. فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدان از قبیل: کاتالاز، پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز، میزان پرولین، قندهای محلول و میزان مالون دی‌آلدئید (MDA) با افزایش سطح شوری در هر دو پایه افزایش یافت که میزان افزایش به‌جز آنزیم پراکسیداز و MDA در پایه نارنج بیشتر از پایه پونسیروس بود. پروتئین کل با افزایش سطح شوری در هر دو پایه کاهش یافت. پایه نارنج پروتئین کل بیشتری نسبت پایه پونسیروس داشت. طبق نتایج به‌دست‌آمده، پایه نارنج در شرایط درون شیشه‌ای، مقاوم‌تر از پایه پونسیروس به تنش شوری بود و تحمل بیشتری در سطوح بالای شوری داشت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Study on Enzymatic Activity and Biochemical Responses of Two Citrus Rootstocks to in vitro Salinity Stress
چکیده انگلیسی مقاله Enzymaticactivity and biochemical responsesof two citrus rootstocks [sour orange (Citrus aurantium L.) and trifoliate orange (Poncirus trifoliata Raf.)] to in vitro salinitystress were studied. Explants of both rootstocks were transferred to Murashige and Skoog (MS) solid proliferation medium containing 8.9 µM Benzyladenine (BA) and 0.5 µM Naphthaline Acetic Acid (NAA) supplemented with 0, 50, 100, 150, 200 mM of sodium chloride (NaCl) with six replicates. After six weeks, results showed that, rootstock, salinity levels and their interaction, had a significant effect on all of the measured parameters. Antioxidant enzymes activity such as: catalase, peroxidase, ascorbate peroxidase, proline content, soluble sugars and malondialdehyde (MDA) content increased in both rootstocks by increasing salinity level. The amounts of increasing in sour orange rootstock were greater than trifoliate orange, except for peroxidase enzyme and MDA. Total protein content decreased by increasing salinity level in both rootstocks. Sour orange rootstock has higher total protein content than trifoliate orange. According to the results, sour orange rootstock was more tolerant to salt stress.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله فریبرز حبیبی |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)

محمد اسماعیل امیری | mohammad esmaeil
دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه زنجان (Zanjan university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_51374_ff6be05a9b2e068b263bc834070a6336.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271669.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات