این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۵، شماره ۳، صفحات ۱۸۷-۱۹۹

عنوان فارسی بررسی خصوصیات جوانه‌زنی و خسارت مکانیکی وارده به بذر سویا در زمان فرآوری تحت آزمون‌های جوانه‌زنی استاندارد، هدایت الکتریکی و پیری‌ زودرس
چکیده فارسی مقاله به ‌منظور بررسی خصوصیات جوانه‌زنی و خسارت مکانیکی وارد‌شده به بذرهای سویا در زمان فرآوری پژوهشی براساس یک آزمایش فاکتوریل 3×6 با 18 تیمار بر مبنای طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران (ساری)، در سال 89ـ1388، انجام‌ شد؛ عامل اول، مراحل مختلف فرآوری بذر شامل 6 مرحله: قبل از بوجاری، بعد از بالابر، بعد از پیش بوجاری، بعد از بوجاری، بعد از خشک‌کردن و بعد از بسته‌بندی و عامل دوم، 3 رقم سویا شامل: تلار، ساری و رقم 033 بود. نتایج نشان داد که رقم 033 بیشترین درصد جوانه‌زنی در آزمون جوانه‌زنی استاندارد (5/83 درصد)، بیشترین درصد جوانه‌زنی در آزمون پیری‌زودرس(6/71 درصد)، بیشترین شاخص بنیه‌ گیاهچه (76/12) و کمترین میزان هدایت الکتریکی (73/41 میکروزیمنس بر سانتی‌متر بر گرم) را دارا بود. همچنین، مشخص شد رقم تلار بیشترین درصد بذرهای با پوسته ترک‌خورده (38/10 درصد) را داشت. اثر مراحل مختلف بوجاری بر تمام صفات بررسی‌شده، معنی‌دار بود. به‌نحوی‌ که کمترین درصد جوانه‌زنی (36/78 درصد)، بیشترین درصد بذرهای شکسته (72/16 درصد) و بیشترین درصد بذرهای با پوسته ترک‌خورده (55/13 درصد) در مرحله بعد از بالابر ایجاد شد. اثر متقابل رقم×مراحل مختلف بوجاری بر صفات مورد بررسی معنی‌دار نبود، ولی مقایسه میانگین‌ها نشان‌داد که بیشترین درصد جوانه‌زنی (9/86 درصد) در رقم033 بعد از مرحله خشک‌کن و کمترین آن (8/77 درصد) در رقم تلار بعد از مرحله بالابر حاصل شد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Evaluation of germination traits and mechanical damage to soybean seed during processing, under standard germination, electrical conductivity and accelerated aging tests
چکیده انگلیسی مقاله To evaluate the germination traits and mechanical damage of soybean seed during processing stages, anexperiment was conducted in a factorial experiment based on completely randomized design with 18treatments at Mazandaran province (Sari) in 2009-10. The experiment factors included different seedprocessing stages (before cleaning, after elevator, after pre cleaning, after cleaning, after drying and afterpackaging) and three cultivars ('Telar', 'Sari' and 'Line 033'). Results showed that cultivar 033 had thehighest germination percentage (83.5%), germination percentage after accelerated aging (71.6%) andseedling vigor index (12.76) and lowest electrical conductivity (41.73μScm-1gr-1) and it was noticed that'Telar' cultivar had the highest cracked seed percentage (10.38). Effect of different seed processing stepswas significant on all traits. So that, the lowest germination percentage (78.36%), highest rate of brokenseed percentage (16.72%) and highest cracked seed percentage (13.55%) was obtained after elevator step.Interaction effect of cultivar × different processing steps were not significant on all traits, but meanscomparison showed that the highest (86.9%) was obtained in 033 cultivar after drying step and lowest(77.8%) germination percentage was attained from 'Telar' cultivar after elevator.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله حسین صادقی |
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، کرج ـ ایران

بابک میرشکارنژاد | میرشکارنژاد
کارشناس ارشد زراعت، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت ـ ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

سامان شیدایی |
کارشناس ارشد زراعت، مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، کرج ـ ایران

بیتا اسکویی |
کارشناس ارشد زراعت، مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، کرج ـ ایران


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_36395_3f09ba252d4a1bf111e715de7bb2f204.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271685.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات