این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۱۱۱-۱۲۴

عنوان فارسی واکنش رشد و کارآیی جذب و مصرف نیتروژن در گندم و خردل وحشی به افزایش سطوح نیتروژن
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی واکنش رشد و رقابت گندم و خردل وحشی به سطوح نیتروژن، آزمایشی در سال زراعی 89-1388، در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان در سی و شش کیلومتری شمال اهواز اجرا شد. گندم و خردل وحشی در یک آزمایش گلدانی با ترکیب‌های گندم خالص، خردل وحشی خالص و مخلوط گندم و خردل وحشی تحت سطوح مختلف نیتروژن شامل صفر، شصت، یکصد و بیست و یکصد و هشتاد کیلوگرم در هکتار قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که عملکرد دانه، ماده خشک و تعداد سنبله گندم در شرایط بدون رقابت، با افزایش سطوح نیتروژن، به‌طور معنی‌داری افزایش یافتند. در حالی که، صفات یادشده گندم در هنگام رقابت با خردل وحشی در سطوح بالای نیتروژن کاهش معنی‌داری نشان دادند. درصد پروتئین کل بوته و دانه گندم، با افزایش نیتروژن تا سطح یکصد و بیست کیلوگرم افزایش یافت و پس از آن، تا سطح یکصد و هشتاد کیلوگرم نیتروژن در هکتار، ثابت ماند. در حالی که، این صفات در شرایط رقابت با خردل وحشی با مصرف یکصد و بیست تا یکصد وهشتاد کیلوگرم نیتروژن در هکتار، نه تنها افزایش نیافت، بلکه به‌طور معنی‌داری کاهش یافت. بیشترین بازیافت ظاهری نیتروژن با گندم به ترتیب در شرایط بدون علف‌هرز و مصرف یکصد و بیست کیلوگرم نیتروژن در هکتار و کمترین آن در حضور خردل وحشی و یکصد و هشتاد کیلوگرم نیتروژن در هکتار مشاهده شد. همچنین، نتایج نشان داد که بیشتر صفات اندازه‌گیری‌شده خردل وحشی در سطوح بالای نیتروژن بر‌خلاف گندم، تفاوت چندانی در شرایط رقابت و بدون رقابت نداشتند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Growth and Nitrogen Use Efficiency Response of Wheat and Wild Mustard to Increased Nitrogen Levels
چکیده انگلیسی مقاله To investigate wheat and wild mustard growth and competition to N levels, an experiment was conducted in Ramin Agriculture and Natural Resources University of Khouzestan, located at 36 km North of Ahvaz. Treatments included planting wheat solely, wild mustard solely, and intercropping wheat and wild mustard in pots. These combinations were exposed to N levels including 0, 60, 120 and 180 kg.ha-1. The results showed that grain yield, dry matter and spike number of wheat increased by increased N levels in sole crop treatment. These traits decreased by N levels when competing against wild mustard. Wheat grain and total protein content increased up to 120 kg N.ha-1 by increased N levels, but decreased while competing against wild mustard. The highest N apparent recovery by wheat was obtained from sole cropping of this crop and 120 kg N.ha-1. The lowest rate of this parameter was observed in competition condition against wild mustard and the level of 180 kg N.ha-1. The results showed that wild mustard traits had positive response to increased N levels, regardless to competition against wheat.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمد رضا مرادی تلاوت | mohammad reza moradi telavat
استادیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، داشکدهکشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، خوزستان ـ ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)

عطااله سیادت |
استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان، خوزستان ـ ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان (Ramin agriculture and natural resources university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_36103_8f9dc83b622746b2044164a8c1b11255.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271695.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات