این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 2 دی 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۱۳۵-۱۴۶
عنوان فارسی
بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر تحمل به یخبندان بهاره در انگور رقم بیدانه سفید
چکیده فارسی مقاله
یخبندان بهاره یکی از عوامل محدودکننده در تولید انگور است. استفاده از برخی ترکیبات شیمیایی یکی از روشهای کاهش خسارت سرما محسوب میشود. سالیسیلیک اسید در چهار غلظت صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 میلیمولار در مرحله تمام گل روی بوتههای انگور دهساله رقم بیدانه سفید محلولپاشی و صبح روز بعد، تغییرات غلظت کربوهیدراتهای محلول، پرولین و پروتئینهای محلول در بافت برگ اندازهگیری شد. نمونههایی از برگ و ساقه به مدت سه ساعت تحت تنش سرمایی صفر، 2-، 4- و 8- درجه سانتیگراد و نمونههای خوشه گل در معرض دماهای صفر، 2- و 4- درجه سانتیگراد قرار داده شدند. کاربرد سالیسیلیک اسید در غلظت 5/0 میلیمولار سبب حداکثر تجمع کربوهیدراتهای محلول و در غلظتهای 5/0 و 1 میلیمولار باعث افزایش غلظت پرولین برگ شد. کاربرد سالیسیلیک اسید در غلظت 2 میلیمولار سبب کاهش پروتئینهای محلول شد. تیمارهای سالیسیلیک اسید، سرما و برهمکنش آنها تأثیر معنیداری بر درصد نشت یونی در بافتهای مختلف داشت. تیمار با سالیسیلیک اسید باعث کاهش مؤثر درصد نشت یونی تا محدوده 8- درجه سانتیگراد در نمونههای ساقه و 4- درجه سانتیگراد در برگ و خوشه گل در مقایسه با شاهد شد. به نظر میرسد که سالیسیلیک اسید ضمن افزایش غلظت تنظیمکنندههای اسمزی مانند کربوهیدراتها و پروتئینهای محلول باعث کاهش اثرات منفی دمای پایین و خسارت به غشای سلولها میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انگور، پرولین، تنش سرما، کربوهیدرات محلول، نشت یونی،
عنوان انگلیسی
Effect of Salicylic Acid on Spring Frost Tolerance of Grape Cultivar ‘Bidaneh Sefid’
چکیده انگلیسی مقاله
Frost in early spring is one of the limiting factors in the production of grape. Chemicals offer useful approach to reduce low temperature-induced damages. Different concentrations of salicylic acid including: 0 (control), 0.5, 1 and 2 mM were sprayed twice on 10 year-old 'Bidaneh Sefid' grape vines at full bloom stage and changes in leaf soluble carbohydrates, proline and protein levels were measured in the next day morning. Leaf and stem samples were subjected to low temperatures of 0, -2, -4 and -8°C while flower clusters were exposed to temperature of 0, -2 and -4°C for three hours. Salicylic acid at 0.5mM concentration resulted in the highest amounts of soluble carbohydrates while the maximum proline content was observed with 0.5 and 1mM concentrations. Salicylic acid at 2mM concentration caused a decrease in soluble protein level. Salicylic acid, low temperature and their interactions had a significant effect on electrolyte leakage of different tissues. Salicylic acid treatments led to a reduction in electrolyte leakage of stem, leaf and cluster samples, compared to control. It seems that salicylic acid minimizes the negative effects of low temperature with evidence of less membrane damage by up-regulating the accumulation of osmoregulants such as soluble carbohydrates and proline.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
احمد ارشادی |
استادیار، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان ـ ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه بوعلی سینا (Bu ali sina university)
سمیرا طاهری |
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بو علی سینا، همدان ـ ایران
نشانی اینترنتی
http://jci.ut.ac.ir/article_36105_3cca0463a6f79ac406889868bdd7867b.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271697.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات