این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۱۴۹-۱۶۲
عنوان فارسی
تأثیر همیاری سویه های Azotobacter chroococcum بر عملکرد، اجزای عملکرد و صفات کیفی کلزا در رشت
چکیده فارسی مقاله
برای بررسی اثر سویههای Azotobacter chroococcum بر عملکرد، اجزای عملکرد و صفات کیفی کلزای زمستانه (Brassica napus L.) ، آزمایشی بهصورت طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار طی فصل زراعی 89-1388 در مؤسسه تحقیقات برنج رشت انجام شد. تیمارهای استفادهشده، انواع سویههای ازتوباکتر شامل استفاده از کودهای شیمیایی و بدون تلقیح بذر (تیمار شاهد)، تلقیح بذر با سویه 6، 9، 11، 12، 13، 14، 15، 16، 19، 21، 23، 25، 28، 35 و 38 ازتوباکتر بودند. نتایج نشان داد که ازتوباکتر بر تمامی صفات مورد بررسی اثر معنیداری داشت. سویه 14 ازتوباکتر بیشترین میزان فسفر، پتاسیم، منیزیم و عملکرد روغن را به خود اختصاص داد. سویه 12 با میانگین 43/3532 کیلوگرم در هکتار بیشترین عملکرد را سبب شد که از لحاظ آماری با سویههای 9 و 14 در یک سطح قرار گرفت. ازتوباکتر سویه 12 نیز بیشترین اجزای عملکرد دانه و میزان نیتروژن، کلسیم و درصد روغن را ایجاد کرد. تولید هورمونهای محرک رشد، تثبیت نیتروژن، قابل حلکردن مواد معدنی از جمله فسفر، تولید سیدروفور و انواع آنتیبیوتیک از مکانیسمهای اثر ازتوباکتر به شمار میروند که به نظر میرسد با استفاده از حداقل یکی از این مکانیسمها، باعث افزایش عملکرد گیاه شده است. بهطور کلی سویههای 9، 12 و 14 ازتوباکتر نسبت به سایر سویهها اثر مثبت بیشتری بر صفات مورد بررسی اعمال کردند. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از ازتوباکتر کروکوکوم باعث افزایش عملکرد و صفات کیفی کلزا میشود و میتوان از آن بهعنوان مکمل کودهای شیمیایی استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
ازتوباکتر، درصد روغن، عملکرد، عناصر غذایی، کلزا،
عنوان انگلیسی
Effect of cooperation of Azotobacter chroococcum strains on yield, yield components and qualitative indices of rapeseed (Brassica napus L.) in Rasht
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate effect of Azotobacter chroococcum strains on yield, yield components and qualitative indices of winter rapeseed (Brassica napus L.), an experiment was conducted during 2009-2010 growing season at Research Institute of Rice in Rasht. The experimental design was completely randomized block, with three replications. Investigated treatments were including control (without seed inoculation), seed inoculation with Azotobacter chroococcum strains 6, 9, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 19, 21, 23, 25, 28, 35 and 38. Results showed that Azotobacter chroococcum significantly affected on all traits. The highest of seed oil yield and K, P, Mg content caused by A. chroococcum strain 14. A. chroococcum strain 12 caused the highest of seed yield with average of 3532.43 kg/ha that hadn't significant difference with strains 9 and 14. As A. chroococcum strain 12 caused the highest of seed yield components and N, Ca, oil seed content. Growth promoting hormones production, N2 fixation, mineral nutrients dissolubility such as phosphorus, siderophore production and kinds of antibiotics are the effect of Azotobacter chroococcum mechanisms that seems to be using at least one of these mechanisms is increased plant yield. Generally, A. chroococcum strain 12, A. chroococcum strain 14 and A. chroococcum strain 9 had more positive effect on traits compared with other strains. Results of this experiment showed the use of A. chroococcum increases yield and qualitative characteristics of rapeseed and therefore can be used as supplementary of chemical fertilizers.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Rapeseed, yield, Nutrients, oil content, Azotobacter
نویسندگان مقاله
مونا سروری |
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
سید محمدرضا احتشامی | seyed mohammad reza
عضو هیأت علمی، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه گیلان (Guilan university)
محمد ربیعی |
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات برنج کشور
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات برنج کشور
کاظم خاوازی |
عضو هیأت علمی مؤسسه تحقیقات آب و خاک
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات آب
نشانی اینترنتی
http://jci.ut.ac.ir/article_35730_e2b89703c16c4589cee29148f9e8889f.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271713.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات