این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 1 دی 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۳۱-۴۲
عنوان فارسی
تأثیر شوری و ماده آلی بر ترکیب شیمیایی و مرفولوژی نهال های پسته
چکیده فارسی مقاله
بهمنظور بررسی تأثیر شوری و ماده آلی بر ترکیب شیمیایی نهال پسته (رقم بادامی) و اثر این تیمارها بر مورفولوژی ریشه، آزمایش گلخانهای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار صورت گرفت. تیمارها شامل چهار سطح شوری (صفر، 800، 1600 و 2400 میلیگرم کلریدسدیم در کیلوگرم خاک) و سه سطح ماده آلی (صفر، دو و چهار درصد وزنی از منبع کود گاوی) بود. با افزایش شوری، میزان نیتروژن اندام هوایی روندی کاهشی داشت و این کاهش در بالاترین سطح شوری معنیدار بود. همچنین، افزایش ماده آلی، سبب افزایش معنیدار غلظت نیتروژن اندام هوایی گردید و برهمکنش شوری و ماده آلی بر غلظت نیتروژن اندام هوایی اثر معنیداری نداشت. شوری بر غلظت پتاسیم اندام هوایی اثری معنیدار نداشت، ولی با افزایش شوری و رسیدن به سطح 1600 میلیگرم کلریدسدیم در کیلوگرم خاک، غلظت پتاسیم ریشه کاهش یافت، درصورتی که با افزایش ماده آلی مصرفی، غلظت پتاسیم اندام هوایی و ریشه افزایش یافت. افزایش شوری و ماده آلی، غلظت مس در اندام هوایی و ریشه را به طور معنی داری افزایش داد. در مورد تأثیر تیمارهای شوری و ماده آلی بر غلظت آهن در گیاه روند آن تقریباً شبیه اثرات تیمارها بر مس گیاه بود. در اثر افزایش شوری، طول و چگالی ریشه، بهطور معنیداری کاهش یافت. همچنین، با افزودن ماده آلی و اثرات مطلوب آن بر خصوصیات فیزیکی و حاصل خیزی خاک، طول و چگالی ریشه افزایش و مقاومت فروپذیری خاک بهطور معنیداری کاهش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
برهم کنش، طول و چگالی ریشه، عناصر غذایی، مقاومت فروپذیری،
عنوان انگلیسی
Effect of salinity and organic matters on chemical composition and root morphology of pistachio seedlings
چکیده انگلیسی مقاله
To study the effect of salinity and organic matter on chemical composition and root morphology of pistachio cv. Badami, budded on seedling root stocks, a greenhouse experiment was conducted as a factorial based on a completely randomized design with three replications. Treatments consisted of four salinity (zero, 800, 1600 and 2400 mg NaCl kg-1 soil) and three organic matter (zero, two and four percent w/w) levels as farmyard manure. As salinity levels increased, shoot nitrogen concentration decreased. Organic matter application increased shoot nitrogen concentration and interaction of salinity and organic matter on this parameter was not significant. Also, salinity had no significant effect on shoot potassium content, while with increasing salinity, root potassium concentration decreased. Application of organic matter increased shoot and root potassium concentration. Adding salinity and organic matter levels increased shoot and root cu concentration significantly. Similar trend was observed on Fe concentration. As salinity levels elevated, root length and density significantly reduced. In addition, adding organic matter improved physical and nutritional soil properties, and because of that significantly increased root length and density and decreased soil penetration.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
اعظم رضوی نسب |
مربی، دانشگاه پیام نور میبد، میبد
حسین شیرانی |
استادیار، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان، رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
احمد تاج آبادی پور |
دانشیار، گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان، رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
حسین دشتی |
استادیار، زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ولی عصر عج رفسنجان، رفسنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه ولی عصر رفسنجان (Valiasr university)
نشانی اینترنتی
http://jci.ut.ac.ir/article_23994_ab3f58b57da5033ca71d30714136a14d.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271740.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات