این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۵۵-۶۴

عنوان فارسی تأثیر زمان برداشت بر ظرفیت آنتی اکسیدانی و کیفیت نگهداری میوه کیوی رقم ‘هایوارد’
چکیده فارسی مقاله زمان برداشت می تواند خصوصیات کیفی میوه کیوی را تحت تأثیر قرار دهد. این پژوهش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان، در سال 1388 انجام گرفت. کاهش وزن، سفتی بافت، مواد جامد محلول (TSS)، اسید قابل تیتراسیون (TA)، اسید آسکوربیک، فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه های کیوی رقم 'هایوراد' برداشت شده با درجه بریکس مختلف پس از چهار ماه انبارداری در دمای 5/0 درجه سانتی گراد، بررسی شد. نتایج نشان داد که میوه های برداشت شده با درجه بریکس بالاتر (بیشتر از 5/6) کاهش وزن بیشتری در پایان انبارداری نشان دادند. همچنین، سفتی بافت این میوه ها به طور معنی داری در پایان انبارداری کاهش یافت. تأخیر در برداشت باعث افزایش میزان TSS و TSS/TA میوه ها در پایان دوره انبارداری گردید. نتایج نشان داد که تأخیر در برداشت میوه های کیوی تا درجه بریکس 5/8 و نه، به ترتیب باعث افزایش معنی دار فنل کل و ویتامین ث در پایان چهار ماه انبارداری در دمای 5/0 درجه سانتی گراد گردید و پس از آن کاهش یافت، اما میوه هایی که با درجه بریکس 5/6 و نه برداشت شده بودند، نسبت به دیگر زمان های برداشت ظرفیت آنتی اکسیدانی بالاتری داشتند. درمجموع، تأخیر در برداشت باعث افزایش ترکیبات آنتی اکسیدانی میوه کیوی گردید، اما کیفیت نگهداری میوه را کاهش داد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله

عنوان انگلیسی Effect of harvesting time on antioxidant capacity and keeping quality of Actinidia deliciosa cv. Hayward fruit
چکیده انگلیسی مقاله Harvesting time of kiwifruit can influence quality characteristics. The current research was carried out according to a completely randomized design with three replications at Faculty of Agricultural Sciences, University of Guilan in 2009. Weight loss, flesh firmness, total soluble solid (TSS), titritable acidity (TA), ascorbic acid, total phenol content and antioxidant capacity of harvested fruit at different times was measured after four months storage at 0.5?C. The results showed that fruit weight loss was significantly increased at the end of storage time when fruits harvested with higher ?brix (more than 6.5). Furthermore, flesh firmness of these fruits was significantly reduced during storage. Delay in harvest was resulted to increase of TSS and TSS/TA. Data showed that total phenols and ascorbic acid increased significantly with delay in harvesting time up to 8.5 and nine °brix, respectively after four months storage at 0.5?C and thereafter declined, however antioxidant capacity was higher when fruits harvested with 6.5 and nine ?brix as compared with other harvesting times. Overall, although delay in harvest might increase antioxidant compounds in kiwifruit but reduced storage quality of fruits.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله محمود قاسم نژاد |
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

رقیه قربانعلی پور |
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)

جواد فتاحی مقدم | fatahi moghaddam
دانشجوی دکتری گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان، رشت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)


نشانی اینترنتی http://jci.ut.ac.ir/article_23996_c49bb2c4d2d5f649dcc9e0799482f0d7.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271742.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات