این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۱۲، شماره ۱، صفحات ۴۱-۴۷
عنوان فارسی
مقایسه اثر فصل کشت بر خصوصیات زراعی و عملکرد کمی و کیفی شوید
چکیده فارسی مقاله
برای مقایسه اثر فصل کشت بر عملکردهای بیولوژیکی، بذر و اسانس بذر و اندام رویشی شوید، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1386-1385 در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان انجام شد و طی آن سه تیمار کشت پاییزه، بهاره و تابستانه مقایسه شدند. در این آزمایش از توده شوید اصفهان استفاده شد و کشت پاییزه این گیاه موفق نبود. تفاوت وزن تر، وزن خشک، عملکرد اسانس اندام رویشی و ارتفاع گیاه در دو فصل دیگر کشت معنی دار بود (در سطح احتمال یک درصد). میزان ماده تر در کشت تابستانه و بهاره به ترتیب 4/5 و 7/3 و میزان ماده خشک 1/1 و 8/0 کیلوگرم در مترمربع و عملکرد اسانس اندام رویشی 2/10 و 3/5 میلی لیتر در مترمربع بود. در کشت بهاره و تابستانه، ماده Carvon به ترتیب با مقادیر 5/58 و 2/52 بالاترین درصدهای ترکیب اسانس را داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس شوید، عملکرد، کشت بهاره، کشت پاییزه، کشت تابستانه،
عنوان انگلیسی
Comparison of planting season effect on agronomic characters and yield of dill
چکیده انگلیسی مقاله
In order to compare planting season effect on agronomic of characters and yield of dill (Anethum graveolens L.) an experiment based on completely randomized design with three replications was conducted in 2006-07 in Esfahan province and three planting seasons (spring, summer and autumn) were evaluated. Essential oil compositions were obtained by Clevenger and recognized by GC-Mass and GC. According to results, the majority of seedlings were injured in autumn planting date (November) and effect of planting seasons on fresh and dry biological yields and essential oil of foliage were significant. In spring (March) and summer (June), fresh and dry biological yields were 5.4, 1.1 kg/m2 and 3.7, 0.8 kg/m2, respectively. Essential oil quantity was also 10.2 and 5.3 cc/m2, respectively. The most important components in essence were carvon with 58.5 and 52.2% in spring and summer seasons, respectively. Thus, cultivation of dill in spring and summer seasons in order to produce seed, foliage and essential oil was successful.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
سعید دوازده امامی |
استادیار، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، اصفهان
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
محمدرضا جهانسوز | mohammad reza
دانشیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
فاطمه سفیدکن |
استاد، مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، تهران
سازمان اصلی تایید شده
: موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع
داریوش مظاهری |
استاد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://jci.ut.ac.ir/article_23257_162eda7489f4df80f18fb0720418969f.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/656/article-656-271756.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات