این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
تولید محصولات زراعی و باغی
، جلد ۱۳، شماره ۱، صفحات ۹۹-۱۱۱
عنوان فارسی
اثر نسبتهای مختلف پتاسیم به منیزیم بر برخی خواص کمی و کیفی میوه توتفرنگی رقم آلبیون در شرایط کشت بدون خاک
چکیده فارسی مقاله
یکی از دلایل پایین بودن کمیت و کیفیت میوهی توتفرنگی، عدم تعادل عناصر غذایی در محلول غذایی یا به عبارت دیگر تغذیه نامطلوب گیاه میباشد. پژوهش حاضر به¬منظور بررسی تأثیر نسبتهای مختلف پتاسیم به منیزیم (2:1، 4:1، 6:1 و 8:1) (به¬ترتیب تیمارهای T1، T2، T3 و T4) بر برخی صفات کمی و کیفی گیاه توتفرنگی رقم آلبیون در شرایط بدون خاک انجام گرفت. نتایج نشان داد که تیمارهای مختلف تأثیر معنیداری بر عملکرد، آسکوربیک اسید و درصد مواد جامد محلول میوه نداشتند. با این وجود بالاترین میزان عملکرد مربوط به نسبت 4:1 بود. صفات کیفی از جمله آنتوسیانین کل، فعالیت آنتیاکسیدانی، فنل کل، فلاونوئید کل، کلروفیل کل و درصد کلسیم، منیزیم و پتاسیم برگ و آنزیم¬های آنتی اکسیدانی به¬طور معنیداری تحت تأثیر تیمارها قرار گرفتند. بالاترین محتوی فنل کل (925 میلیگرم اسید گالیگ بر 100 گرم وزن تر)، فلاونوئید کل (163 میلیگرم کاتچین بر 100 گرم وزن تر) در میوه¬های حاصل از 4:1 شاهده شد، درحالی¬که میوه¬های حاصل از نسبت8:1 بالاترین فعالیت آنتیاکسیدانی (89 درصد) را نشان دادند. بالاترین فعالیت آنزیم¬های گایاکول پراکسیداز در تیمارهای T3 و T4 (به¬ترتیب 2/88 و 2/78 واحد بر گرم وزن تر)، آسکوربات پراکسیداز در تیمار T4 (2/11 واحد بر گرم وزن تر) و کاتالاز در تیمار T4 (2/23 واحد بر گرم وزن تر) مشاهد شد. به¬طور¬کلی می¬توان نتیجه گرفت که در میان تیمارهای استفاده شده نسبت 4:1 پتاسیم به منیزیم برای محلول عذایی توت فرنگی مطلوب بوده و همچنین به¬دلیل پایین بودن میزان عناصر غذایی در این نسبت شوری کمتری در محیط کشت اتفاق می¬افتد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تغذیه، فعالیت آنتیاکسیدانی، فنل، کلروفیل، مواد جامد محلول
عنوان انگلیسی
Effect of Different Ratios of Potassium to Magnesium on Some Fruit Yield and Quality Attributes of Hydroponicly-grown Strawberry (Fragaria×Ananassa Duch. Cv. Albion)
چکیده انگلیسی مقاله
An imbalanced nutrients status in the nutrient solution, i.e. poor nutrition of the plant, is often responsible for the low quantity and quality of strawberry fruit. The present study was conducted to investigate the effect of different ratios of potassium to magnesium (K/Mg) (T1, 2:1, T2, 4:1, T3, 6:1 and T4, 8:1) on fruit yield and quality of strawberry cv. Albion under hydroponic conditions. Different K/Mg treatments did not have a significant effect on fruit yield and quality attributes such as ascorbic acid and total soluble solids. The highest fruit yield was obtained when plants were exposed to a 4:1 ratio (i.e. T2). Fruit quality attributes such as total anthocyanin, total antioxidant, total phenolic, total flavonoids, total chlorophyll, calcium, Mg, and K concentrations in the leaves and antioxidant enzymes activities were significantly affected by the K/Mg treatments. The highest total phenolic (925 mg/100g FW) and total flavonoids (163 mg/100g FW) were observed when plants grown in the presence of a 4:1 ratio (i.e. T2). Whereas, the highest antioxidant activity (89.2%) was detected in plants exposed to the 8:1 ratio (T4). The highest activity of guaiacol peroxidase (2.88 and 2.78 unit/g FW), ascorbate peroxidase (2.11 unit/g FW), and catalase (2.23 unit/g FW) were observed in T3 and T4, T4, and T4 treatments, respectively. It can be concluded that among the tested treatments, the 4:1 ratio of potassium:magnesium is optimal for the strawberry production.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antioxidant activity, Chlorophyll, Nutrition, Phenolic, Soluble solid
نویسندگان مقاله
فرزاد خلیلی گورانی | F. Khalili Gorani
Urmia University
دانشگاه ارومیه
حمید حسن پور | H. Hassanpour
Urmia University
دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-3437-4&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات