این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۶۱، شماره ۴، صفحات ۲۶۰-۲۷۳
عنوان فارسی
فراوانی اضافه وزن و چاقی در نوجوانان و ارتباط آن با عوامل محیطی، اصفهان، ۱۳۸۰
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: چاقی یک عامل خطرساز مهم برای تصلب شرائین، مقاومت به انسولین، دیابت، پرفشاری خون، برخی سرطان ها و بیماری های کیسه صفرا می باشد. نزدیک به 80% نوجوانان چاق در سنین بزرگسالی نیز دچار چاقی خواهند بود. بنا به اهمیت موضوع، بررسی فراوانی اضافه وزن و چاقی در بین دانش آموزان راهنمایی و دبیرستان و ارتباط آن با عوامل تغییرپذیر محیطی در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: افراد مورد بررسی، 1000 دختر و 1000 پسر 11 تا 18 ساله انتخاب شده توسط نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای، والدین آنها (2000 نفر) و مسئولین و دبیران مدارس (500 نفر) در مناطق شهری و روستایی دو استان اصفهان و مرکزی بودند. یافته ها توسط نرم افزار SPSS v10/win تجزیه و تحلیل شده اند. یافته ها: براساس صدک های شاخص توده بدنی (BMI)، فراوانی اضافه وزن (صدک 85?BMI و صدک BMI< 95) و چاقی (BMI?95) در دختران بطور معنی داری بیش از پسران و بترتیب 1.1±10.67% و 0.1±2.9% و در برابر 0.9±7.37 و 0.1±1.87 بود (P< 0.05). میانگین BMI بطور معنی داری در نواحی شهری (5.2±25.38) بیش از نواحی روستایی (7.1±23.25) بود (P< 0.05). مادران دانش آموزان با BMI بیش از صدک 85 سطح پایین تری از تحصیلات نسبت به سایر مادران داشتند، سال های تحصیل مادران بترتیب 2.1±9.2 در برابر 2.4±11.5% بود (P< 0.05). میانگین کل انرژی مصرفی بین افراد دارای اضافه وزن یا چاقی و افراد دارای وزن طبیعی متفاوت نبود (kcal 90±1825 در برابر kcal 85±1815 و P>0.05) ولی درصد انرژی کسب شده از مواد نشاسته ای بطور معنی داری در گروه اول بیش از گروه دیگر بود (69.4% در برابر 63.2% و P< 0.05). در دانش آموزان دارای اضافه وزن یا چاقی فعالیت های ورزش منظم خارج از مدرسه بطور معنی داری کمتر از سایرین و زمان صرف شده برای تماشای تلویزیون بطور معنی داری بیش از سایر دانش آموزان بود (20±300 در برابر 30±240 دقیقه در روز، P< 0.05). ارتباط خطی بین دفعات مصرف برنج، نان، ماکارونی، غذاهای آماده و میان وعده های چرب و شور با BMI نشان داده شد (P< 0.05 و ?=0.05-0.06)، همبستگی معنی داری بین صدک های BMI و تری گلیسرید، لیپوپروتئین کلسترول با چگالی بالا و فشار خون سیستولیک بدست آمده و ضریب همبستگی پیرسون بترتیب 0.38، 0.32- و 0.47 بود. نتیجه گیری و توصیه ها: اجرای مداخلات در جهت اصلاح شیوه زندگی جهت جلوگیری و کنترل اضافه وزن از دوران کودکی حتی در کشورهای در حال توسعه حایز اهمیت می باشد. برای موفق بودن در این امر، تاثیرات اجتماعی فرهنگی و اقتصادی باید در نظر گرفته شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Prevalence Of Overweight And Obesity mong Guidance-And High School Students And Its Relation To ModifiableEnvironmental Factors
چکیده انگلیسی مقاله
The main purpose of this study was to evaluate the prevalence of overweight and obesity among guidance-and high school students and its relation to modifiable environmental factors.Materials and Methods: The subjects have been 1000 girls and 1000 boys aged between 11-18 years, selected by multi-stage random sampling, their parents (2000 subjects) and their school staffs (500 subjects) in urban and rural areas of two provinces in Iran. Data have been analyzed by SPSSV10/ Win software.Results: The prevalence of 85th < BMI< 95th percentile and BMI>95th percentile in girls was significantly higher than boys (10.67±1.1%, 2.9±0.1% VS. 7.37±0.9%, 1.87±0.1% respectively, p< 0.05). The mean BMI value was significantly different between urban and rural area (25.38±5.2 VS. 23.25±7.1, P< 0.05). BMI > 85th percentile was more prevalent in those with lower educated mothers (9.2+2.1 vs. 11.5+2.4 years of mothers education respectively). The mean of the total energy intake was not different between overweight or obese and normal- weight subjects (1825±90Kcal VS. 1815±85Kcal, P>0.05) but the percent of energy derived from carbohydrates was significantly higher in former than the latter (69.4% VS. 63.2%, P< 0.05). Regular out-school sport activities were significantly lower and the time spent on television watching was significantly higher in overweight or obese than non-obese subjects (300±20 VS. 240±30 minutes/day, P< 0.05). Significant linear association was shown between the consumption frequency of rice, bread, pasta, fast foods and fat/salty snack and BMI (p=0.05-0.06, p< 0.05). A significant correlation was shown between BMI percentiles with serum triglyceride, high density lipoprotein-cholesterol and systolic blood pressure (Pearson r=0.38,-0.32 and 0.47 respectively).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
رویا کلیشادی | klishadi r
مهین هاشمی پور | hashemi poor m
نضال صراف زادگان | sarraf zadegan n
غلامحسین صدری | sadri g
رضوان انصاری | ansari r
حسن علیخاصی | alikhasi h
نصرالله بشردوست | nasrollah bashardoost
رضوان پشمی | rezvan pashmi
صدیقه رفیعی طباطبایی | seddigheh rafiee tabatabaei
مریم شهاب | maryam shahab
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-1172&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات