این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۱۲، شماره ۴، صفحات ۵۱-۶۵

عنوان فارسی بررسی خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌های مختلف Ulva fasciata Delile و Sargassum vulgare C. Agardh در فصل‌های زمستان و بهار
چکیده فارسی مقاله جلبک‌های دریایی از منابع غنی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی به‌شمار می‌روند. جمعیت‌های فراوانی از جنس Ulva و Sargassum در سواحل جنوبی ایران وجود دارد. در این پژوهش، جمعیت‌های جلبک سبز Ulva fasciata Delile و جلبک قهوه‌ای Sargassum vulgare C.Agardh از سواحل بوشهر در فصل‌های زمستان و بهار جمع‌آوری و محتوای فنل و فلاونوئید کل آنها ارزیابی شد. عصاره‌های مختلفی از این گونه‌ها تهیه و فعالیت آنتی‌اکسیدانی آن ها با روش‌های ABTS و DPPH بررسی شد. نتایج نشان داد که S. vulgare در بهار بیشترین محتوای فنل‌ و کمترین محتوای فلاونوئید بترتیب به میزان 0.065±0.62 و 0.088±0.83 و U. fasciata در زمستان بیشترین محتوای فلاونوئید و کمترین محتوای فنل بترتیب به میزان 0.21±1.65 و 0.04±0.28 میلی‌گرم بر گرم جلبک را داشت. در همه عصاره‌ها، S. vulgare فعالیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری نسبت به U. fasciata نشان داد. هر دو گونه اغلب تفاوت معنی‌داری در فعالیت آنتی‌اکسیدانی در زمستان و بهار نداشتند. عصاره‌های اتانولی و متانولی 80 درصد و آب جوش خاصیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری بترتیب نسبت به عصاره‌های اتانولی و متانولی خالص و آب مقطر نشان دادند. اغلب بیشترین و کمترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی بترتیب در عصاره‌های اسیدی و اتانولی مشاهده شد. نتایج حاصل کمک شایانی در انتخاب و کاربرد جلبک‌ها در صنایع غذایی و دارویی خواهد نمود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اسپکتروفتومتری، آنتی‌اکسیدان، سواحل بوشهر، جلبک سبز، جلبک قهوه‌ای

عنوان انگلیسی Evaluation of antioxidant properties of different extracts of Ulva fasciata Delile and Sargassum vulgare C. Agardh in winter and spring
چکیده انگلیسی مقاله Seaweed is a rich source of natural antioxidants. There are large populations of Ulva and Sargassum on the southern coasts of Iran. In this study, populations of green alga U. fasciata Delile and brown alga S. vulgare C. Agardh were collected from Bushehr coasts in winter and spring, and their total phenols and flavonoids were evaluated. Various extracts of these species were prepared and their antioxidant activities were investigated by ABTS and DPPH methods. The results showed that S. vulgare had the highest phenols and the lowest flavonoids contents in spring at 0.62±0.065 and 0.83±0.088 mg g-1 of algae, respectively, and U. fasciata contained the highest flavonoids and the lowest phenols in winter (1.65±0.21 and 0.28±0.04 mg g-1 of algae, respectively. In all extracts, S. vulgare showed higher antioxidant activity than U. fasciata. Both species did not show significant differences in antioxidant activity in winter and spring. The 80% ethanolic, methanolic and boiling water extracts showed higher antioxidant properties than the pure ethanolic, methanolic and distilled water extracts, respectively. The highest and the lowest antioxidant activities were mostly observed in the acidic and ethanolic extracts, respectively. The results will greatly help in the selection and application of algae in the food and pharmaceutical industries.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Spectrophotometry, Antioxidant, Bushehr coasts, Green algae, Brown algae

نویسندگان مقاله احسان نظیفی | Ehsan Nazifi
University of Mazandaran
دانشگاه مازندران

فاطمه طریحی زاده | Fatemeh Toreihizadeh
University of Mazandaran
دانشگاه مازندران

حسن تقوی جلودار | Hassan Taghavi Jelodar
University of Mazandaran
دانشگاه مازندران

مهدی برنا | Mahdi Borna
Ministry of Agriculture-Jahad
وزارت جهاد کشاورزی


نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-847-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات