این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۶۰، شماره ۲، صفحات ۸۸-۹۵
عنوان فارسی
تعیین بهترین جایگزین غذایی برای گندم در کودکان حساس به گندم
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: در میان بیماریهای آلرژی، حساسیت غذایی یکی از مهمترین ها می باشد که اگرچه در بالغین شیوع کمی دارد ولی شیوع آن در شیرخواران 8 درصد گزارش شده است و گندم یکی از 6 آلرژن غذایی شایع، در مطالعات مختلف شناخته شده است و با توجه به تداخل آنتی ژنیک گسترده در خانواده غلات تعیین جانشین غذایی مناسب برای گندم در بیماران حساس به گندم هدف اصلی این مطالعه می باشد. مواد و روشها: 24 بیمار با تشخیص قطعی حساسیت نوع اول به گندم، در این مطالعه وارد شدند تست پوستی بروش Prick و تعیین IgE اختصاصی به روش ELISA با 6 غله (گندم، یولاف، جو، چاودار، ذرت و برنج) انجام شد و همچنین چالش غذایی بعنوان Gold standard با سه غله در دسترس و رایج فرهنگ غذایی ایران (جو، برنج و ذرت) صورت گرفت. همچنین مقایسه بین پوسته گندم و آرد گندم از نظر آلرژیزا بودن با تست پوستی به روش پریک انجام شد. یافته ها: در نتایج تست پوستی با خانواده غلات غیر از جو که در 66/7 درصد موارد مثبت بود سایر غلات بین 80-100 درصد موارد پاسخ مثبت داشتند و تست پوستی با پوسته گندم در صددرصد بیماران مثبت بود. در نتایج اندازه گیری IgE اختصاصی بیشترین پاسخ مثبت به ترتیب با گندم و جو (94/5 درصد و 68 درصد) مشاهده شد و آزمون IgE اختصاصی ذرت تنها در 10 مورد انجام شد که 3 مورد آن مثبت بود و در مورد سایر غلات در کمتر از 11 درصد موارد پاسخ مثبت داشتند همچنین در آزمون چالش خوراکی با خانواده غلات چالش با جو در 60 درصد موارد بدست آمد ولی کلیه موارد چالش با ذرت و برنج منفی بود. نتیجه گیری و توصیه ها: با توجه به عدم تفاوت واکنشهای تست پوستی بین پوسته گندم و آرد گندم بنظر می رسد پرهیز از هر دو ماده در بیماران حساس به گندم الزامی است. براساس نتایج، بهترین جانشین غذایی برای بیماران حساس به گندم به ترتیب ذرت و برنج می باشد. از آنجا که کمترین میزان پاسخ IgE اختصاصی بعد از برنج و ذرت، با یولاف و چاودار مشاهده شده است می توان در صورت در دسترس بودن این مواد، در اولویتهای بعدی، چالش شده و درتغذیه بیماران قرار گیرد ولی لازمست برای شروع تغذیه با جو در بیماران حساس به گندم حتما چالش غذایی در بیمارستان و با فراهم بودن امکانات اورژانس انجام شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Determination the best cereal substitute for wheat in wheat allergic children
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Food allergy is one of the most important among other allergic diseases. Although it is less prevalent in adult but in infants it’s prevalence was reported as much as 8 percent. In part, wheat is one of the six main food allergens in infant and in other part there is extensive cross reactivity between the cereals. Therefore the aim of this study is selection of the best food substitute for wheat among other cereals. Materials and Methods: 24 patients with definitive diagnosis of type one hypersensitivity reaction to wheat were entered in this study. Skin prick test and serum specific IgE (Eliza) with 6 members of cereals family (wheat, barley, oat, Rye-Rice & Corn) were performed for them and open food challenge test was also done with three more available of the cereals (corn, Rice, barley) in our food culture and so comparison between allergenicity of wheat flour and wheat bran with skin prick test were done. Results: The Skin prick tests (SPTs) were positive in 66.7 percent for Barley, 100 percent for wheat bran and 80-100 percent for other cereals. The results of specific IgE for wheat, Barley were positive in 94.5 percent, 68 percent, 39 percent of patients respectively and the results for other cereals were positive in less than 11 percent of cases. The results of food challenge test, for barley were positive in 60 percent of cases and for Rice and Corn were negative in all cases. Conclusion: In the base of food challenge test as the gold standard test, the best food substitute for wheat sensitive patient between other cereals, were Corn and Rice respectively. It is important to emphasis that will be needed to perform oral food challenge in hospital with complete emergency equipment before introducing any other cereals as food substitute for wheat, specially Barley.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Food allergy,Wheat,Wheat allergy
نویسندگان مقاله
زهرا پورپاک | pourpak z
محبوبه منصوری | mansouri m
ابوالحسن فرهودی | farhoodi a
زهرا غیاثی اصفهانی | ghiasy esfahany z
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-1261&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات