این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
، جلد ۱۵، شماره ۱، صفحات ۱۰-۱۷
عنوان فارسی
طراحی نانوامولسیونهای حاوی اسانس گونه درمنه کپه داغی (Artemisia kopetdaghensis): بررسی خواص آنتیاکسیدانی و فعالیت ضدمیکروبی بر دو سویه بیمارستانی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: گیاه درمنه با نام علمی Artemisia شناخته میشود که گونه کپه داغی انحصاری ایران است. هدف از این مطالعه، طراحی نانوامولسیون اسانس درمنه کپه داغی و بررسی فعالیت ضدمیکروبی آن بر باکتری گرم منفی اشریشیا کلی و باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس است. روش کار: در ابتدا، اسانسگیری با استفاده از دستگاه کلونجر انجام شد. نانوامولسیون بهروش خودبهخودی و با استفاده از توئین 80 بهصورت روغن در آب تهیه شد. اندازه نانوذرات با استفاده از روش پراکندگی نور دینامیکی تعیین شد. اثرات آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی نانوامولسیون در غلظت 15 درصد از اسانس بررسی شد. یافتهها: در تحقیق حاضر، 38 ترکیب گونه درمنه کپه داغی شناسایی شد که داوانون با 89/28 درصد، بیشترین ماده مؤثره را بهخود اختصاص داد. نتایج آزمون آنتیاکسیدانی نشان داد که اسانس خالص (05/7IC₅₀= میلیگرم بر میلیلیتر) و نانوامولسیون حاوی اسانس 15 درصد (51/46IC₅₀= میلیگرم بر میلیلیتر) بهترتیب بیشترین فعالیت آنتیاکسیدانی را داشته است. همچنین، در زمینه مهار رشد باکتری، نانوامولسیون 15 درصد در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس با قطر هاله عدم رشد 8 میلیمتر، بیشترین کارایی را داشت. در باکتری اشریشیا کلی، اسانس خالص با قطر هاله عدم رشد 9 میلیمتر، بیشترین کارایی را داشته است. نتیجهگیری: بهطورکلی، از نظر خواص ضدباکتریایی، نانوامولسیون 15 درصد در مقایسه با اسانس 15 درصد عملکرد بهتری داشته است. همچنین، نانوامولسیون حاوی اسانس 15 درصد گیاه درمنه، خاصیت آنتیاکسیدانی بیشتری در مقایسه با اسانس 15 درصد دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس، درمنه کپه داغی، ضدمیکروبی، نانوامولسیون
عنوان انگلیسی
Design of Nanoemulsions Containing Essential Oil of Artemisia Kopetdaghensis: Investigation of Antioxidant Properties and Antimicrobial Activity on Two Isolates from Clinical Specimens
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: The Artemisia plant is known by its scientific name, which is the exclusive species of Kopeh Daghi in Iran. The present study aimed to design a nanoemulsion of the essential oil of Kopeh Daghi and investigate its antimicrobial activity on the gram-negative bacteria Escherichia coli and the gram-positive bacteria Staphylococcus aureus. Method: At first, the essential oil extraction was performed using a Clevenger. Nanoemulsion was prepared by a spontaneous method using Tween 80 as oil in water. The size of nanoparticles was determined using the dynamic light scattering method. The antioxidant and antibacterial effects of Nanoemulsion at a concentration of 15% of essential oil were investigated. Results: In the current research, 38 compounds were identified in the species of Artemisia kopetdaghensis, of which Davanone, with 28.89%, was the most effective substance. The results of the antioxidant test demonstrated that pure essential oil (IC₅₀= 7.05 mg/ml) and Nanoemulsion containing essential oil (IC₅₀= 46.51 mg/ml) had the highest antioxidant activity, respectively. Furthermore, regarding the inhibition of bacterial growth, Nanoemulsion was the most effective in Staphylococcus aureus with a non-growth zone diameter of 8 mm. In Escherichia coli, pure essential oil was the most effective, with a non-growth zone diameter of 9 mm. Conclusion: In general, the antibacterial properties of 15% nanoemulsion were better compared to 15% essential oil. Moreover, Nanoemulsion containing the medicinal plant essential oil had more antioxidant properties compared to 15% essential oil
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Artemisia kopetdaghensis, Antimicrobial, Essential oil, Nanoemulsion
نویسندگان مقاله
الیاس صلاحی | Elyas Salahi
PhD Candidate in Horticultural Science, Shirvan Branch, Islamic Azad University, Shirvan, Iran
دانشجوی دکتری علوم باغبانی، واحد شیروان، دانشگاه آزاد اسلامی، شیروان، ایران
احمد اصغرزاده | Ahmad Asgharzadeh
Assistant Professor, Department of Horticulture, Shirvan Branch, Islamic Azad University, Shirvan, Iran
استادیار، گروه باغبانی، واحد شیروان، دانشگاه آزاد اسلامی، شیروان، ایران
امیر امانی | Amir Amani
Professor of Pharmaceutics, Department of Advanced Technologies, School of Medicine, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran
استاد فارماسیوتیکس، گروه فناوریهای نوین، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
مریم بشارتی | Maryam Besharati
Postdoc Researcher, Department of Advanced Technologies, School of Medicine, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran
پسادکتری، گروه فناوریهای نوین، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، بجنورد، ایران
مریم تاتاری | Maryam Tatari
Assistant Professor, Department of Agronomy, Shirvan Branch, Islamic Azad University, Shirvan, Iran
استادیار، گروه زراعت، واحد شیروان، دانشگاه آزاد اسلامی، شیروان، ایران
نشانی اینترنتی
http://journal.nkums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-821&slc_lang=other&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
other
موضوعات مقاله منتشر شده
علوم پایه
نوع مقاله منتشر شده
مقاله پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات