این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 29 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۲، شماره ۵۳، صفحات ۵۱-۷۰
عنوان فارسی
تأثیر گچ، میکوریز و کمپوست زباله جامد شهری بر ویژگیهای دانه و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان بادامزمینی در کشت مزرعهای
چکیده فارسی مقاله
بادام زمینی غنی از پروتئین و انرژی بوده و در اکثر کشورها جهت تأمین نیازهای غذایی استفاده میشود. در این مطالعه تأثیر گچ، کمپوست زباله جامد شهری و میکوریزا بر ویژگیهای دانه و فعالیت کاتالاز و پراکسیداز بادام زمینی طی دو سال زراعی در قالب طرح اسپلیت پلات فاکتوریل مورد بررسی قرار گرفت. در سال زراعی اول، بیشترین تعداد غلاف (33/121 عدد در بوته)، طول دانه (07/22 میلیمتر)، وزن هزار دانه (92/117 گرم)، تعداد دانه (33/156 عدد در بوته) و عملکرد دانه (2/13746 کیلوگرم در هکتار) بهترتیب با وجود میکروریزا و عدم کاربرد گچ و کمپوست، کاربرد 150 کیلوگرم در هکتار گچ با وجود میکوریزا و بدون کاربرد کمپوست، بدون وجود میکوریزا و کاربرد شش تن در هکتار کمپوست و با وجود میکوریزا، بدون کاربرد گچ و استفاده از چهار تن در هکتار کمپوست بدست آمد. در سال زراعی دوم، بیشترین فعالیت کاتالاز و پراکسیداز (18/36 و 26/92 واحد در میلیگرم پروتئین)، مقدار کلسیم و آهن دانه (45/7 و 57/88 میلیگرم در کیلوگرم)، درصد روغن (76/54 درصد) و درصد پروتئین (62/27 درصد) بهترتیب با وجود میکوریزا، کاربرد 150 کیلوگرم در هکتار گچ و هشت تن در هکتار کمپوست، با وجود میکوریزا و عدم کاربرد گچ و افزودن هشت تن در هکتار کمپوست، عدم کاربرد گچ، با وجود میکوریزا و کاربرد چهار تن در هکتار کمپوست و با وجود میکوریزا و کاربرد 150 کیلوگرم در هکتار گچ و دو تن در هکتار کمپوست بدست آمد. در این مطالعه استفاده همزمان از کمپوست زباله جامد شهری و میکوریزا پیشنهاد میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بادام زمینی، عملکرد دانه، کمپوست زباله جامد شهری، گچ، میکوریزا
عنوان انگلیسی
Effect of gypsum, mycorrhiz and municipal solid waste compost on grain characteristics and antioxidant enzymes activity of peanut in the field cultivation
چکیده انگلیسی مقاله
Peanut is rich in protein and energy and is used in most countries to supply nutritional needs. In this study, the effect of gypsum, municipal solid waste compost and mycorrhiza on grain characteristics and catalase and peroxidase activity of peanut during two cultivation years were investigated in a factorial split-plot design. In the first cropping year, the maximum number of pods (121.33 per plant), seed length (22.07 mm), thousand seed weight (117.92 g), number of seeds (156.33 per plant) and yield Seed (13746.2 kg/ha) were obtained with the use of mycorrhiza and no application of gypsum and compost, application of 150 kg/ha of gypsum with mycorrhiza and without application of compost, without mycorrhiza and application of 6 ton/ha of compost and with mycorrhiza, no gypsum and 4 ton/ha of compos, respectively. In the second cropping year, the highest catalase and peroxidase activity (36.18 and 92.26 unit/mg of protein), calcium and iron content (7.45 and 88.57 mg/kg), oil percentage (76 54%) and protein percentage (27.62%) were obtained with mycorrhiza, application of 150 kg/ha of gypsum and 8 ton/ha of compost, despite mycorrhiza and no application of gypsum and addition of 8 ton/ha of compost, no application of gypsum , despite mycorrhiza and application of 4 ton/ha of compost and despite mycorrhiza and application of 150 kg/ha of gypsum and 2 ton/ha, respectively. In this study, the simultaneous use of municipal solid waste compost and mycorrhiza is proposed.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Compost, Grain yield, Gypsum, Mycorrhiza, Peanut
نویسندگان مقاله
مریم جانبازی رودسری | Maryam Janbazi Rudsari
Department of Agronomy, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Lahijan Branch, Lahijan, Iran
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
حمیدرضا دورودیان | Hamid-Reza Doroudian
Department of Agronomy, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Lahijan Branch, Lahijan, Iran
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
ناصر محمدیان روشن | Naser Mohammadian Roushan
Azad University. Lahijan branch
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
سید مصطفی صادقی | Seyyed Mostafa Sadeghi
Department of Agronomy, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Lahijan Branch, Lahijan, Iran
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
مجید عاشوری | Majid Ashouri
Department of Agronomy, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University, Lahijan Branch, Lahijan, Iran
گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1518-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
سایر موارد
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات