این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۵۹، شماره ۳، صفحات ۵۳-۵۹
عنوان فارسی
پایدارسازی فرآورده های لیپوزومی لیوفیلیزه
چکیده فارسی مقاله
لیپوزوم ها بعنوان یک حامل دارویی از مزایای متعددی برخوردارند. لیوفیلیزاسیون مناسب ترین شکل نگهداری طولانی مدت این فرآورده هاست، ولی این فرآیند نیز تحت تاثیر عوامل ناپایدار کننده ای قرار می گیرد که موجب تخریب، آزادسازی ماده محصور، تغییر اندازه و آلودگی میکروبی فرآورده های لیپوزومی می شود. در این مطالعه نقش حفاظتی قندهای مالتوز، فروکتوز، گلوکز، گالاکتوز، سوکروز و لاکتوز در جلوگیری از این پدیده مورد بررسی قرار گرفت، بطوریکه پس از تهیه سوسپانسیون لیپوزومی، آنها را به چهار گروه دوتایی تقسیم نموده و غلظت های 25، 50، 100 و 200 درصد از این قندها به سوسپانسیون اضافه گردید. بر مبنای قند و قوام محصول حاصله، بهترین روش فریز، استفاده از الکل مطلق و متعاقبا بکارگیری درجه حرارت 70- درجه سانتیگراد بمدت 16 ساعت بدست آمد. در بررسی ماده محافظ غلظت های 0/7، 1/4، 2/8 و 5/6 درصد قندهای ذکر شده را استفاده کرده و درصد تراوایی (با استفاده از نسبت جذب نوری نمونه لیوفیلیزه به لیوفیلیزه نشده) محاسبه گردید. در این مطالعه، قند مالتوز از بیشترین تاثیر برخوردار بود. میزان هم جوشی و تجمع در نمونه های قبل و بعد از لیوفیلیزاسیون در سانتریفوژ با 10000 دور در دقیقه اختلافی با هم نداشتند، همچنین وضعیت میکروبی نمونه های قبل و بعد از لیوفیلیزاسیون با کشت آنها در دو محیط SCD و SCDA مورد مطالعه قرار گرفت که در هر دو محیط با رشد میکروب توام بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Stabilization of liophilized liposomal products
چکیده انگلیسی مقاله
Liposomes as a drug carrier have numerous dominancy. Liophilization is the most propr form of these products for long-term maintenance, but this procedure is affected by unstabilizing agent that results in destruction of membrane, release of content and change in size and microbial contamination hence for prevention of the adverse effects, the protective role of sugars such as: Maltose, Fructose, Glucose, Galactose, Saccharose and Lactose were studied. For this purpose, after preparation of liposomal suspention, categorized in for duplicate groups and concentrations of 25, 50, 100 percent of these sugars were added to those. On the basis of color and consistency of products, the best method of freezing is as application of absolute alcohol and then chilling in-70 oc for 16 h. In survey of protective substances concentrations 0.7, 1.4, 2.8, and 5.6 percent of the mentioned sugars were used for calculating of leakage percent (Upon on the ratio of optical density of treated samples to untreated). In this study, released maltose had highest effect. Level of fusion and aggregation had any significant difference between pre and post lyophilized samples in centrifugation with 10000 rpm. Microbial state of recent samples were studied by culturing in SCD and SCDA media that indicated microbial growth in both samples.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Stabilization,Liophilization
نویسندگان مقاله
فریده محمودزاده | farideh mahmoodzadeh
فرزاد اسدی | farzad asadi
محمود دوستی | mahmoud dousti
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-1328&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات