این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۳۳، شماره ۲۲۱، صفحات ۷۷-۸۵

عنوان فارسی سطوح خونی دی-دایمر و ارتباط آن با بروز سردرد در افراد با دیابت نوع دو مبتلا به عفونت کووید-۱۹
چکیده فارسی مقاله   سابقه و هدف: ویروس کووید-19 می‌تواند باعث افزایش سطوح خونی دی دایمر (D-Dimer) از طریق ترومبوز و تاثیر بر سیستم هموستاز شود. این مطالعه با هدف بررسی میزان سطوح خونی دی دایمر و ارتباط آن با بروز سردرد در افراد دیابتی نوع II مبتلا به عفونت کووید -19 بستری در بیمارستان شهید مصطفی شهر ایلام طراحی و اجرا شد مواد و روش‌ها: در این مطالعه 988 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان شهید مصطفی شهر ایلام، شامل گروه مبتلایان به کووید 19 دارای دیابت نوع دو و گروه مبتلایان به کووید 19 بدون ابتلا به دیابت وارد مطالعه شدند. سطوح خونی دی‌دایمر، قند خون و میزان بروز سردرد در این بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته‌ها: سطح قندخون ناشتا، سطح خونی دی‌دایمر، تعداد گلبول‌سفید و سرعت رسوب گلبول‌های قرمز به‌طور معنی‌داری در بیماران دیابتی مبتلا به کووید 19 بالاتر از بیماران غیر دیابتی بوده است (0/001
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کووید 19، دی دایمر، دیابت نوع دو، سردرد

عنوان انگلیسی Blood Levels of D-Dimer and its Relationship with the Occurrence of Headache in Patients with Type 2 Diabetes Infected with COVID-19
چکیده انگلیسی مقاله  Background and purpose: The SARS-CoV-2 can increase blood levels of D-dimer by causing thrombosis and affecting the homeostasis system. This study aimed at investigating the blood levels of D-Dimer and its relationship with the incidence of headache in patients with type 2 diabetes infected with COVID-19 who were admitted to Ilam Shahid Mostafa Hospital, Iran. Materials and methods: We studied the patients hospitalized in Ilam Shahid Mostafa Hospital. with COVID-19 (n=988) in two groups of with and without diabetes. Blood levels of D-dimer, and glucose, and also the incidence of headache were evaluated in all patients. Results: Fasting blood sugar levels, blood levels of D-dimer, white blood cell count, and ESR significantly increased in diabetic patients with COVID-19 compared with the non-diabetic patients (P< 0.001). The incidence of headache was found to be significantly lower in diabetic patients than non-diabetic patients (n= 91, P= 0.0009). Conclusion: According to present research, there is an inverse relationship between the blood levels of D-dimer and incidence of headache in diabetic people with COVID-19, as by increase in blood levels of D-dimer the incidence of headache decreased.  
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله COVID-19, D-Dimer, diabetes (II), headache

نویسندگان مقاله مریم باقری | Maryam Bagheri
Associate Professor, Department of Physiology, Faculty of Medicine, llam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
دانشیار، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران

ایرج احمدی | Iraj Ahmadi
Associate Professor, Department of Physiology, Faculty of Medicine, llam University of Medical Sciences, Ilam, Iran


سجاد سالاری | Sajjad Salari
Associate Professor, Department of Physiology, Faculty of Medicine, llam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
دانشیار، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-10838-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فیزیولوژی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی-کامل
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات