این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 6 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۷۸، شماره ۱، صفحات ۶۷-۷۶
عنوان فارسی
ارزیابی تأثیر ضدباکتریایی کارواکرول بهتنهایی و در ترکیب با آنتیبیوتیک سفکسیم در برابر باکتری اشریشیا کلی ۷H : ۱۵۷O
چکیده فارسی مقاله
زمینۀ مطالعه: امروزه استفاده از ترکیبات گیاهی و مشتقات آن مانند عصارهها و اسانسها جهت مبارزه با عوامل عفونی بسیار مورد توجه محققین قرار گرفته است. یکی از ترکیبات فعال ضدمیکروبی با منشأ گیاهی کارواکرول میباشد.هدف: ارزیابی اثر ضدباکتریایی کارواکرول بهتنهایی و در ترکیب با آنتیبیوتیک سفکسیم در برابر اشریشیا کلی 7 H: 157O.روشکار: خواص ضدباکتریایی کارواکرول و سفکسیم با تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)Minimum Inhibition Concentration ، حداقل غلظت کشندگی (MBC) Minimum Bactericidal Concentration و روش انتشار در آگار مورد ارزیابی قرار گرفت. بهمنظور برهمکنش کارواکرول و سفکسیم و تعیین غلظت بازدارنده افتراقی ( FICشاخص) از روش چکربورد استفاده شد.نتایج: حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی کارواکرول و سفکسیم علیه باکتری اشریشیا کلی 7 H: 157O بهترتیب برابر (MBC MIC,) 250، 250 میلیگرم در میلیلیتر و (MBC, MIC) 128، 128 میلیگرم در میلیلیتر بود. در روش چکربورد، در حالت ترکیب کارواکرول با آنتیبیوتیک سفکسیم در برابر 7 H: 157O E. coli اثر سینرژیستی مشاهده شد (5/0 FIC=شاخص).نتیجهگیری نهایی: با توجه بهفعالیت ضدباکتریایی قابل توجه کارواکرول، مطالعه حاضر این عامل را به عنوان یک داروی ضدباکتریایی با منشأ طبیعی معرفی میکند. همچنین از آن جایی که کارواکرول خواص ضدباکتریایی سفکسیم را بهطور معنیداری افزایش داد (خواص سینرژیستی)، میتوان کارواکرول را بهعنوان یک ترکیب مؤثر جهت افزایش قدرت ضد باکتریایی آنتیبیوتیک سفکسیم معرفی نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اشریشیا کلی 7 H 157O،سفکسیم،چکربورد،ضدمیکروبی،کارواکرول،
عنوان انگلیسی
Evaluation of the Antibacterial Effect of Carvacrol Alone and in Combination with the Antibiotic Cefixime Against Escherichia coli O157:H7
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: The use of plant compounds and their derivatives, such as extracts and essential oils, for combating infectious agents has attracted a great deal of scientific attention. One of the active antimicrobial compounds with plant origin is carvacrol.OBJECTIVES: The present study aimed to evaluate the antibacterial activity of carvacrol alone and in combination with the antibiotic cefixime against Escherichia coli O157:H7.METHODS: The antibacterial properties of carvacrol and cefexime were evaluated by determining the Minimum Inhibitory Concentration (MIC), Minimum Bactericidal Concentration (MBC), and disk diffusion method. The checkerboard assay was used to evaluate the interaction between the carvacrol and cefexime and to determine the fractional inhibitory concentration.RESULTS: The results showed that the MIC and MBC of carvacrol and cefexime against E.coli O157:H7 were 250, 250 μg/ml (MIC, MBC) and 128, 128 μg/ml (MIC, MBC), respectively. In the checkerboard test, carvacrol was found to have a synergistic interaction with antibiotic cefixime against E. coli O157:H7 (FIC index=0.5).CONCLUSIONS: Due to the significant antibacterial activity of carvacrol, the present study introduced this agent as a new antibacterial drug with a natural origin. In addition, since carvacrol significantly increased the antibacterial potential of cefixime (synergistic properties), it could be considered as an effective compound for increasing the antibacterial power of cefixime antibiotic.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اشریشیا کلی 7 H 157O,سفکسیم,چکربورد,ضدمیکروبی,کارواکرول
نویسندگان مقاله
سپیده اسدی |
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
بهار نیری فسایی |
گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
تقی زهرایی صالحی |
گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
رامک یحیی رعیت |
گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران
نعمت شمس |
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
نشانی اینترنتی
https://jvr.ut.ac.ir/article_92644_29447d304c02bac5af476f18efd5c36d.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات