این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی، جلد ۳۶، شماره ۱۳۸، صفحات ۳-۱۸

عنوان فارسی بررسی ویژگی‌های سیلاژ علوفه کینوآ
چکیده فارسی مقاله این آزمایش با هدف بررسی امکان تهیه سیلاژ از علوفه کینوآ (Chenopodium quinoa willd.) و تعیین ارزش غذایی و ویژگی‌های سیلاژ در قالب یک طرح آماری کاملاً تصادفی با سه ژنوتیپ سجاما، تیتیکاکا و 12Q انجام شد. گیاه کامل در زمان خمیری‌شدن دانه‌ها برداشت و پس از خرد‌کردن در سیلوهای آزمایشگاهی با چهار تکرار سیلو شدند. پس از 60 روز سیلوها باز شدند و شاخص‌های ظاهری آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت. از سیلاژها نمونه‌برداری شد و از نمونه‌ها برای تعیین غلظت ترکیبات شیمیایی و ویژگی‌هایی سیلویی استفاده گردید. نتایج نشان داد که طول دوره کاشت تا خمیری‌شدن دانه‌ها در هر سه ژنوتیپ در شرایط اقلیمی کرمان 60 روز بود. در سیلاژ ژنوتیپ‌های سجاما، تیتیکاکا و 12Q به‌ترتیب میزان ماده خشک 36/20، 99/22 و 21/22 درصد، غلظت پروتئین خام 50/13، 21/14 و 31/14 درصدبود. در ارزیابی ظاهری سیلاژها امتیاز کلی 75/16، 50/17 و 13/18 از امتیاز 20 به‌ترتیب برای ژنوتیپ‌های سجاما، تیتیکاکا و 12Q تعیین شد. سیلاژ علوفه کینوآ ظرفیت بافری بالایی داشت. از تخمیر سیلاژ علوفه ژنوتیپ‌های سجاما، تیتیکاکا و 12Q به‌ترتیب پتانسیل تولید گاز 31/41، 98/46 و 92/44 میلی‌لیتر به ازای هر 200 میلی‌گرم نمونه برآورد گردید. به‌طور کلی نتایج نشان داد که سیلاژ علوفه کینوآ از ارزش غذایی مناسبی برخوردار است و می‌تواند در تغذیه نشخوارکنندگان جایگزین مناسبی باشد، اما از نظر ترکیب شیمیایی و همچنین ویژگی‌هایی سیلویی بین ژنوتیپ‌های مختلف تفاوت‌های زیادی وجود دارد و برخی از ژنوتیپ‌ها از پتانسیل مناسبی برای سیلوشدن (سجاما) برخوردار نیستند و لازم است برای انتخاب ژنوتیپ‌های مناسب مطالعات بیشتری انجام شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله &،quot،ارزش غذایی&،quot،، &،quot،تخمیرپذیری&،quot،، &،quot، ترکیبات شیمیایی&،quot،، &،quot،کینوآ&،quot،، &،quot،سیلاژ&،quot،،

عنوان انگلیسی Investigation of quinoa forage silage characteristics
چکیده انگلیسی مقاله The objective of this study was to investigate the possibility of preparing silage, determine nutritive value and characteristics of silage prepared from three genotypes of quinoa (Chenopodium quinoa willd.) forage (Sjama, Titicaca and Q12) in a completely randomized design. The chopped forages were siloed with four replications in laboratory silos. After 60 days, the silos were opened and the appearance characteristics of the silages were examined. The quinoa silages were sampled for analysis concentration of chemical composition and silage characteristics. The results show that, the duration of sowing to the dough stage of seeds was 60 days in Kerman climate. In silage of Sajama, Titicaca and Q12 genotypes, the average of dry matter (P< 0.01) was 20.36, 22.99 and 22.21%, the concentration of crude protein (P< 0.01) was 13.50, 14.21 and 14.31% respectively. The characteristics score of silages were 16.75, 17.50 and 18.13 in a 0 to 20 scoring system for Sjama, Titicaca and Q12 genotypes respectively (P< 0.01), Quinoa forage silage had a high buffering capacity and were determined 273.09, 195.90 and 200.33 meq NaOH for Sjama, Titicaca and Q12 genotypes respectively (P< 0.01). In general, the results have shown that quinoa forage silage have an acceptable quality, especially in crude protein concentration and can be used as a substitution feedstuff in ruminant nutrition. However, there are many differences between genotypes in chemical composition and silage properties. It seems some genotypes (Sejama) don’t have the potential for silage production and more studies are needed to select the appropriate genotypes.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله &,quot,ارزش غذایی&,quot,, &,quot,تخمیرپذیری&,quot,, &,quot, ترکیبات شیمیایی&,quot,, &,quot,کینوآ&,quot,, &,quot,سیلاژ&,quot

نویسندگان مقاله پیروز شاکری |
دانشیار پژوهشی بخش تحقیقات تغذیه و فیزیولوژی دام و طیور، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

حمید نجفی نژاد |
استادیار بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران.

علیرضا آقاشاهی |
دانشیار پژوهشی بخش تحقیقات تغذیه و فیزیولوژی دام و طیور، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.

امیرعلی شاکری |
دانشجوی رشته دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، کرج، ایران.


نشانی اینترنتی https://asj.areeo.ac.ir/article_129341_9f4294c49f1c0cee2f1df4c2229d6b3e.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات