این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم دامی ایران، جلد ۵۴، شماره ۲، صفحات ۱۷۵-۱۸۶

عنوان فارسی تأثیر ترکیبی پپتیدهای زیست‌فعال کنجاله کنجد و اسانس‌های گیاهی بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی، فراسنجه‌های ایمنی و متابولیت‌های خونی جوجه‌های گوشتی
چکیده فارسی مقاله هدف این تحقیق بررسی تأثیر پپتیدهای زیست‌ فعال کنجاله کنجد به ‌تنهایی و یا همراه با مخلوطی از اسانس مرزه (Satureja khuzestanica) و آویشن (Thymus daenensis) بر عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه‌های ایمنی و ﺧﻮنی جوجه‌های گوشتی بود. از ﺗﻌﺪاد 250 ﻗﻄﻌﻪﺟﻮﺟﻪ گوشتی نر سویه رأس 308 در قالب ﻃﺮح کاملا ﺗﺼﺎدفیﺑﺎ 5 تیمار و 5 تکرار اﺳـﺘﻔﺎدهﺷـﺪ. تیمارﻫﺎﺷـﺎﻣﻞیک جیرهﺷﺎﻫﺪ و جیره شاهد حاوی 5/0 گرم بر کیلوگرم آنتی‌بیوتیک باسیتراسین، 5/0 گرم بر کیلوگرم مخلوط مساوی اسانس‌های مرزه و آویشن، 3 گرم بر کیلوگرم پپتیدهایکنجاله کنجد و مخلوطی از پپتیدهای کنجاله کنجد و اسانس گیاهی بود. ﻧﺘﺎیجﻧﺸـﺎن داد که اﻓﺰایش وزن در جوجه‌های دریافت‌کننده مخلوط پپتید زیست فعال کنجاله کنجد و اسانس گیاهیﺑﻬﺘﺮ از گروه ﺷـﺎﻫﺪ ﺑﻮد (P < 0.05). در ارتباط با قابلیت هضم مواد مغذی، بیشترین قابلیت هضم پروتئین خام مربوط به جیره حاوی پپتید زیست فعال کنجاله کنجد بود (P < 0.05). اختلاف غلظت آنتی‌بادی علیه بیماری گامبورو در همه تیمارهای آزمایشیﻧﺴﺒﺖﺑﻪ گروه ﺷﺎﻫﺪ معنی‌دار بود (P < 0.05). بالاترین و پایین‌ترین عیار آنتی‌بادی علیه بیماری گامبورو به ترتیب در تیمارمخلوط پپتید زیست فعال کنجاله کنجد و اسانس گیاهی و تیمار حاوی آنتی‌بیوتیک مشاهده شد. در ارتباط با غلظت کلسترول خون، کمترین غلظت مربوط به تیمار حاوی اسانس گیاهی و بیشترین غلظت مربوط به شاهد بود (P < 0.05). بر اساس این نتایج، ترکیب پپتید های کنجاله کنجد و اسانسهای گیاهی با تأثیر مثبت بر قابلیت هضم پروتئین خام باعث بهبود عملکرد رشد در جوجه‌های گوشتی می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله اﺳﺎﻧﺲ گیاهی،پپتید زیست فعال کنجاله کنجد،ﺟﻮﺟﻪ گوشتی،فراسنجه‌های خونی،قابلیت هضم،

عنوان انگلیسی The combined effects of sesame meal bioactive peptides and plant essential oils on growth performance, nutrient digestibility, immune and hematological parameters in broiler chickens
چکیده انگلیسی مقاله The purpose of this study was to investigate the effect of bioactive peptides of sesame meal alone or with a mixture of savory essential oil (Satureja khuzestanica) and thyme (Thymus daenensis) on growth performance, nutrient digestibility, immune and blood parameters in broiler chickens. A total of 250 male broiler chickens was used in a completely randomized design with 5 treatments and 5 repetitions. The treatments included a control diet and a control diet with 0.5 gr/kg antibiotic, 0.5 gr/kg essential oil, 3 gr/kg sesame bio active peptide and a combination of 3 gr/kg sesame bioactive peptide and 0.5 gr/kg essential oil. The results showed that body weight gain in the treatments containing bioactive peptide mixture of sesame and plant essential oil were better than the control. Bioactive peptides increased crude protein digestibility in broilers. The change of the antibody concentration of viral diseases related to Gumboro disease in 42 days for the experimental treatments was significant compared to the control group (p< 0.05). The highest and lowest antibody titers against Gumboro disease were observed in treatment 5 of bioactive peptide mixture of sesame and plant essential oil and treatment 2 containing antibiotics, respectively. In relation to blood cholesterol concentration, the lowest concentration was related to treatment 3 containing plant essential oil and the highest concentration was related to the control. In conclusion, the combination of bioactive peptide of sesame and plant essential oil with a positive effect on nutrient digestibility improves growth performance in broiler chickens.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله اﺳﺎﻧﺲ گیاهی,پپتید زیست فعال کنجاله کنجد,ﺟﻮﺟﻪ گوشتی,فراسنجه‌های خونی,قابلیت هضم

نویسندگان مقاله محمد مهدی بهادری |
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائم‌شهر، ایران

وحید رضایی پور |
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائم شهر، ایران

روح الله عبداله پور |
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائم شهر، ایران

مهرداد ایرانی |
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائم شهر، ایران


نشانی اینترنتی https://ijas.ut.ac.ir/article_92773_22981d6158fc4808993dec78f2cc7894.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات