این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
به زراعی کشاورزی، جلد ۲۵، شماره ۲، صفحات ۴۱۹-۴۳۶

عنوان فارسی بررسی تأثیر قارچ مایکوریزا، نسبت ترکیبی اکسین/ جبیرلین و آسکوربیک اسید بر خصوصیات فیزیولوژی و زراعی ذرت
چکیده فارسی مقاله به‌منظور بررسی تأثیر تلقیح مایکوریزا، نسبت ترکیبی اکسین/ جبیرلین و آسکوربیک اسید بر عملکرد و اجزای عملکرد ذرت این پژوهش دو ساله (1398-1397) به‌صورت طرح اسپیلت فاکتوریل در قالب بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی شهید سالمی واقع در شمال شهر اهواز انجام گرفت. فاکتور اصلی تیمارها شامل قارچ مایکوریزا (گونه گلوموس اینترارادیسز) در دو سطح (تلقیح و عدم تلقیح) پیش از کاشت و فاکتور فرعی شامل نسبت هورمون اکسین به جیبرلین در سه سطح (صفر درصد، 600/300، 300/600) میلی­گرم بر لیتر و آسکوربیک‌اسید در سه سطح (صفر، 100، 200) میلی­گرم بر لیتر به‌صورت محلول‌پاشی انجام شد. نتایج نشان داد که مایکوریزا بر وزن خشک برگ، ساقه و بلال و وزن دانه و عملکرد و هم‌چنین صفات بیولوژیکی تأثیر معنی‌داری دارد. به‌ترتیب بالاترین مقدار عملکرد دانه (72/7410) کیلو­گرم در سطوح تیماری تلقیح مایکوریزا، نسبت اکسین به جیبرلین 600 میلی­گرم به 300 میلی­گرم و در 200 میلی­گرم آسکوربیک‌اسید و بالاترین عملکرد وزن خشک ساقه (100 گرم) در برهم‌کنش سه‌گانه عامل‌های آزمایش در سطوح تیماری عدم تلقیح مایکوریزا، عدم مصرف ترکیب هورمونی و مصرف 100 میلی­گرم آسکوربیک‌اسید، بالاترین عملکرد میزان دانه در ردیف (46/45 درصد) در نسبت اکسین به جیبرلین 600 میلی­گرم به 300 میلی­گرم و مصرف 200 میلی­گرم آسکوربیک‌اسید به‌دست آمد. با توجه به تأثیر مثبت کاربرد فاکتورهای آزمایشی، استفاده از میکوریزا و هورمون­های مذکور، و آسکوربیک اسید توصیه می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تنظیم کننده رشد قارچ،ذرت،رشد بهینه،شاخص برداشت،

عنوان انگلیسی Investigating the effect of mycorrhizal fungi, the combined ratio of auxin/gibberellin and ascorbic acid on the yield, yield components and germination of corn
چکیده انگلیسی مقاله The present two-year research ‌(1397-1398) investigates the effect of Mycorrhizal inoculation. For this purpose, it takes‌ the combined ratio of Auxin/Gibirlin and Ascorbic acid on the yield and yield components of corn,‌ in the form of split factorial design in the form of randomized complete blocks in three replicates in Shahid Salemi farm. It has been done north of Ahvaz city. ‌‌The main factor of the treatments include‌Mycorrhizal‌fungus ‌(Glomus‌ intraradices species) ‌at two levels (inoculation and non-inoculation) ‌before planting and the secondary factor includes the ratio of Auxin hormone to gibberellin at three levels ‌(0, 300/600, and 600/300)‌ mg/liter and ascorbic acid at three levels ‌(0, 100, and 200) mg/liter are applied as foliar spraying. ‌The results show that Mycorrhiza has a significant effect on the dry weight of leaves, stems, and cobs,‌ seed weight and yield,‌ as well as biological traits, ‌respectively, the highest seed yield amounting to‌ (7410.72)‌ kg is related to the treatment levels of Mycorrhizal inoculation, the ratio of Auxin to gibberellin is 600 mg to 300 mg and in 200 mg of ascorbic acid and the highest yield of stem dry weight‌ (100 grams)‌. In the triple interaction of the experimental factors in the treatment levels, there has not been any Mycorrhiza inoculation. ‌For not using the hormonal compound and using 100 mg of ascorbic acid, the highest seed yield in the row ‌(45.46%)‌ has been obtained in the ratio of Auxin to gibberellin of 600 mg to 300 mg and using 200 mg of ascorbic acid. According to the positive effect of the use of experimental factors, the use of Mycorrhiza and the mentioned hormones, and ascorbic acid are recommended.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله تنظیم کننده رشد قارچ,ذرت,رشد بهینه,شاخص برداشت

نویسندگان مقاله طیبه جمشیدنیا |
گروه زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران. رایانامه: Jamshidnia@iauahvaz.ac.ir

طیب ساکی نژاد |
نویسنده مسئول، گروه زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران. رایا‌نامه: sakynejad@iauahvaz.ac.ir

علی رضا شکوه فر |
گروه زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران. رایا‌نامه: shokohfar@iauahvaz.ac.ir

رضا دادنیا |
گروه زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران. رایا‌نامه: dadnia@iauahvaz.ac.ir

سید کیوان مرعشی |
گروه زراعت، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران. رایا‌نامه: Marashi@iauahvaz.ac.ir


نشانی اینترنتی https://jci.ut.ac.ir/article_90082_5c314785ca4ca3ee3ee53fe57ba76526.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات