این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 23 آذر 1404
به زراعی کشاورزی
، جلد ۲۵، شماره ۲، صفحات ۵۰۵-۵۲۰
عنوان فارسی
مطالعه ویژگیهای حسی دانه های انار (Punica granatum L.) تحت تأثیر درون پاشی اسانس مرزه بختیاری با کیتوزان
چکیده فارسی مقاله
ازآنجاییکه محصولات باغبانی برداشتشده قابلیت فسادپذیری بالایی دارند، بهکارگیری فنون مناسب جهت افزایش ماندگاری بهمنظور استفاده در تمام فصول سال و همچنین صادرات ضروری است. پژوهش حاضر در سال 1400-1399 با هدف بررسی اثرات درونپاشی اسانس مرزه بختیاری با کیتوزان بر خصوصیات حسی و کیفی دانه انار در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار شامل نسبتهای وزنی- وزنی اسانس به کیتوزان (1:1، 1:2 و 1:3) در دو سطح پاشش اسانس مرزه بختیاری (3/0 و 6/0) بههمراه دو شاهد قبل و بعد از اعمال تیمارها با سه تکرار در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد انجام شد. نتایج نشان داد که بهترین وضعیت ظاهری دانههای انار در نسبت 6/0-1 کیتوزان به اسانس و بهترین مزه دانههای انار در تیمارهای 3/0-2 و 3/0-3 مشاهده شد. در تیمار اسانس قطر هاله ضد میکروبی مربوط به قارچ 2 میلیمتر و در نسبت 1:2 اسانس به کیتوزان 5/5 میلیمتر نشان داده شد. بیشترین بازده درونپوشانی و کوچکترین اندازه ذره مربوط به نسبت 1:2 بود. میزان بازده در نسبتهای 1:3 (1/55 درصد) و نسبت 1:1 (2/51 درصد) نشان داده شد. کمترین پتانسیل زتا در نسبت 1:3 و بیشترین میزان در نسبت 1:1 حاصل شد. پوششدهی دانههای انار و انتخاب غلظت مناسب اسانس مرزه بختیاری همراه با پوشش کیتوزان (3/0-1 و 3/0-2)، میتوان زمان ماندگاری، بازارپسندی و کیفیت تغذیهای دانه انار را به میزان مناسب و قابل توجهی حفظ کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اندازه ذرات،بافت،پتانسیل زتا،ظاهر،نانوامولسیون،
عنوان انگلیسی
Study on Sensory Characteristics of Pomegranate Arils (Punica granatum L.) Affected by Encapsulation of Satureja bakhtiyarica Essential Oil with Chitosan
چکیده انگلیسی مقاله
Since harvested horticultural products are highly perishable, those techniques should be used to increase their shelf life for their use in all seasons and their export. The effects of the encapsulation of Satureja bachtiarica essential oil with chitosan on the sensory and qualitative characteristics of pomegranate arils are studied in an experiment based on a completely randomized design with eight treatments including different w/w ratios of S. bachtiarica essential oil to chitosan (1:1, 1:2, and 1:3) at two spray levels of S. bachtiarica essential oil (0.3 and 0.6), and a pre-treatment and a post-treatment control, with three replications in the research laboratory of Shahrekord University in 2020-2021. Arils treated with the chitosan: essential oil ratio of 1-0.6 exhibit the best appearance and those treated with 2-0.3 and 3-0.3 exhibit the best taste. Based on the results, the diameter of the antimicrobial halo related to the fungus has been 2 mm in the essential oil treatment and 5.5 mm in the essential oil: chitosan ratio of 1:2. The highest encapsulation efficiency and the smallest particle size pertain to the treatment of 1:2. The ratio of 1:3 show higher efficiency than the ratio of 1:1 (55.1% versus 51.2%). The lowest zeta potential is obtained from the 1:3 ratio and the highest from the 1:1 ratio. Coating pomegranate arils and selecting an appropriate concentration of S. bachtiarica with chitosan coating (1-0.3 and 2-0.3) can significantly contribute to preserving the shelf life, marketability, and nutritional quality of pomegranate arils.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اندازه ذرات,بافت,پتانسیل زتا,ظاهر,نانوامولسیون
نویسندگان مقاله
عارفه مزروعی |
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران، رایانامه: arefeh.mazrouei@stu.sku.ac.ir
کرامت الله سعیدی |
نویسنده مسئول، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران، رایانامه: saeidi@sku.ac.ir
زهرا ایزدی |
گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران، رایانامه: z.izadi@sku.ac.ir
عبدالرحمان محمدخانی |
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد، ایران، رایانامه: mohammadkhani@sku.ac.ir
نشانی اینترنتی
https://jci.ut.ac.ir/article_89020_b0bece8ae53621749381dd84590e1505.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات