این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 19 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۴۱، شماره ۷۱۵، صفحات ۲۴۳-۲۵۰
عنوان فارسی
ارتباط رژیم غذایی با وضعیت بیماری در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید
چکیده فارسی مقاله
مقاله پژوهشی مقدمه: رژیم غذایی با تنظیم التهاب و استرس اکسیداتیو، نقش مهمی در پاتوژنز و توسعهی بیماری آرتریت روماتوئید دارد. هدف از مطالعهی حاضر، بررسی ارتباط رژیم غذایی با امتیاز فعالیت بیماری آرتریت روماتوئید در کرمانشاه بود. روشها: این مطالعهی مقطعی بر روی 184 بیمار با تشخیص قطعی آرتریت روماتوئید بر اساس معیارهای روماتیسم کالج روماتولوژی آمریکا و اتحادیهی اروپایی است. اطلاعات غذایی شرکتکنندگان با استفاده از پرسشنامهی بسامد غذایی 168 آیتمی و امتیاز فعالیت بیماری بر اساس تعداد مفاصل متورم و حساس، سرعت رسوب گلبولهای قرمز و امتیاز ارزیابی سلامت عمومی تعیین گردید. از آزمون رگرسیون لجستیک با تعدیل اثر مخدوشگرها برای بررسی ارتباط رژیم غذایی با فعالیت بیماری استفاده شد. یافتهها: امتیاز فعالیت بیماری ارتباط مستقیمی با کل چربی دریافتی (0/54 = β)، اسیدهای چرب اشباع (0/21 = β) و اسیدهای چرب امگا 6 (0/26 = β) و ارتباط معکوسی با پروتئین دریافتی (0/62 = β) داشت. همچنین دریافت گوشت قرمز (0/31 = β) و روغنهای حیوانی (0/24 = β) با امتیاز فعالیت بیماری ارتباط مستقیم و با گوشت سفید (0/31- = β)، لبنیات کم چرب (0/53 = β)، روغنهای گیاهی (0/21- = β)، میوه (0/19- = β)، سبزی (0/25- = β) و ادویهها (0/29- = β) ارتباط معکوسی داشت. نتیجهگیری: پیروی از رژیمهای غذایی حاوی پروتئین و کم چرب شامل گوشت سفید، لبنیات کم چرب، میوهها، سبزیجات، روغنهای گیاهی و ادویهها میتواند در برنامهی تغذیهای بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آرتریت روماتوئید، اسیدهای چرب امگا 6، اسیدهای چرب غیر اشباع، دریافتهای غذایی، امتیاز فعالیت بیماری،
عنوان انگلیسی
The Relationship of Diet on the Disease Status in Patients Suffering from Rheumatoid Arthritis
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Diet with regulating inflammation and oxidative stress has an important role in the pathogenesis and development of rheumatoid arthritis (RA). The aim of this study was to investigate the relationship between diet in Kermanshah and the disease activity score of RA. Methods: This cross-sectional study was performed on 184 patients with a definitive diagnosis of RA according to the criteria of the 2010 American College of Rheumatology/ European League against Rheumatism in Kermanshah city. Dietary intakes were determined using a validated 168-item food frequency and disease activity score-28 (DAS-28) based on the number of swollen and sensitive joints, ESR level and self-assessment score of general health. Logistic regression test with adjusting confounders was used to investigate the relationship between diet and DAS-28. Findings: DAS-28 was directly related to total fat intake (β = 0.54) and intake of saturated fatty acids (β = 0.21), and omega 6 fatty acids (β = 0.26), while it was inversely related to protein intake (β = -0.62). In addition, the intake of red meats (β = 0.31) and animal fats (β = 0.24) was directly related to DAS-28 and intake of white meats (β = -0.31), low-fat dairies (β = -0.53), vegetable oils (β = -0.21), fruits (β = -0.19), vegetables (β = -0.25), and spices (β = -0.29) were inversely related. Conclusion: Adherence to high-protein and low-fat diets from white meats, low-fat dairies, fruits, vegetables, vegetable oils, and spices can be included in the diet therapy of patients with RA.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آرتریت روماتوئید, اسیدهای چرب امگا 6, اسیدهای چرب غیر اشباع, دریافتهای غذایی, امتیاز فعالیت بیماری
نویسندگان مقاله
سید مصطفی نچواک |
دانشیار، گروه علوم تغذیه، دانشکدهی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
آتیه نایبی |
کارشناس ارشد، گروه علوم تغذیه، دانشکدهی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
نگین الهی |
کارشناس ارشد، گروه علوم تغذیه، دانشکدهی علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
داود سلیمانی |
استادیار، گروه علوم تغذیه، دانشکدهی علوم تغذیه و صنایع غذایی و مرکز تحقیقات روغن و چربی، پژوهشکدهی فناوریهای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
نشانی اینترنتی
https://jims.mui.ac.ir/article_30960_af127451bb36ab1a69e80c357268c3bf.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات