این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۶۱-۷۳

عنوان فارسی بررسی خواص آنتی اکسیدانی و اثر عصاره‌ های آبی، الکلی و هیدروالکلی گیاه بن سرخ (Allium jesdianum) بر غیرفعال کردن پروتواسکولکس های اکینوکوکوس گرانولوزوس در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: عصاره‌ی بن‌سرخ و عصاره‌ی بهینه‎ی آن دارای خواص آنتی‌اکسیدانی می‌باشد. این مطالعه با هدف بهینه‌سازی شرایط استخراج عصاره‌ی گیاه بن‌سرخ، بررسی ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و ترکیبات فنولی حاصل از آن و نیز خاصیت کُشندگی پروتواسکولکس‌های کیست هیداتید در شرایط آزمایشگاهی صورت گرفت. مواد و روش‌ها: عصاره‌ی گیاه بن ­سرخ در غلظت ­های مختلف اتانول 0، 50 و 100% و در زمان‌های 24، 48 و 72 ساعت استخراج گردید. بهترین شرایط استخراج عصاره‌ها با استفاده از روش سطح پاسخ تعیین و عصاره‌ی­ تهیه‌شده در شرایط بهینه برای آزمایشات انتخاب شد. در نهایت غلظت‌های 200، 400 و 600 ppm از عصاره‌ی‌ استخراجی تهیه و تأثیر آن­ها بر پروتواسکولکس ­ها در مدت زمان مواجهه 5، 15 و 30 دقیقه بررسی گردید. یافته‌ها‌: افزایش زمان استخراج با میزان ترکیبات فنولی و خواص آنتی اکسیدانی عصاره ها ارتباط مستقیم و افزایش غلظت اتانول با این پارامترها رابطه عکس داشت. 100 میکرولیتر بر میلی ­لیتر عصاره‌ی بن­ سرخ (90/63 دقیقه) در غلظت آبی خالص توانست در زمان­30 دقیقه 100% پروتواسکولکس ­ها را غیرفعال نماید. نتیجه گیری: نتایج نشان داد عصاره‌ی آبی گیاه بن ­سرخ، می­تواند سبب غیرفعال شدن پروتواسکولکس­ های کیست هیداتید در شرایط آزمایشگاهی شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره بن سرخ، ویژگی‌های آنتی اکسیدانی، هیداتیدوزیس، بهینه‌سازی، اسکولکس‌کش

عنوان انگلیسی Investigation of Antioxidant Characteristics and In Vitro Protoscolicidal Effects of Aqueous, Alcoholic and Hydroalcoholic Extracts of Allium Jesdianum Against Protoscoleces of Echinococcus granulosus
چکیده انگلیسی مقاله Background and Objectives: Allium jesdianum and its extract include antioxidant effects. The aim of this study was to optimize extraction conditions of Allium jesdianum to assess antioxidant characteristics of the extracts and its phenolic compounds as well as assessing in vitro protoscolicical effects of the extracts.  Materials & Methods: Extracts of Allium jesdianum were prepared using various ethanol concentrations of 0, 50 and 100% at various extraction times of 24, 48 and 72 h. The optimal extract conditions were estimated using response surface methodology and the optimized extract was chosen for the experiments. Then, concentrations of 200, 400 and 600 ppm were prepared to assess their protoscolicical effects after the parasite exposure for 5, 15 and 30 min. Results: Increases in the extraction time were positively correlated with increases in phenolic compound concentrations and antioxidant characteristics of the extracts. However, increasing ethanol concentrations included inverse effects on the two parameters. Moreover, 100 µl/ml aqueous extract of Allium jesdianum (63.90 min) inactivated 100% of protoscoleces after 30 min of exposure. Conclusion: Results showed that aqueous extracts of Allium jesdianum could inactive protoscoleces of hydatid cysts in vitro.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Hydatidosis, Allium jesdianum, Optimum extraction, Scolicide

نویسندگان مقاله میلاد قربانی پور | M Ghoranipour
Department of Pathobiology, Parasitology , Bu Ali Sina University ,
بخش انگل شناسی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا ، همدان.ایران.

زینب صادقی دهکردی | Z Sadeghi Dehkordi
Department of Pathobiology, Parasitology , Bu Ali Sina University ,
بخش انگل شناسی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا ، همدان.ایران.

علیرضا سازمند | A Sazmand
Department of Pathobiology, Parasitology , Bu Ali Sina University ,
بخش انگل شناسی، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا ، همدان.ایران.

امیر دارایی گرمه خانی | A Daraei Garmakhany
دانشیار، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی و منابع طبیعی تویسرکان، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.


عباسعلی ساری | Abbas Sari
Assistant professor, Department of Food Hygiene and Quality Control, Faculty of Veterinary Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
استادیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده پیرادامپزشکی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران.


نشانی اینترنتی http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4337-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات