این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۸، شماره ۲، صفحات ۸۹-۹۵
عنوان فارسی
بررسی فراوانی و الگوی مقاومت دارویی اشرشیاکلی شیگاتوکسیژنیک در نمونههای سبزیجات شهر تهران
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: آلودگی مواد غذایی به سروتیپهای بیماریزای اشرشیا کلی شیگا توکسیژنیک (STEC) می تواند سبب ایجاد اسهال و بیماریهای حاد در مصرف کنندگان شود. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی و تعیین الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی سروتیپهای STEC در نمونههای سبزیجات شهر تهران صورت گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه 97 نمونه سبزیجات از مناطق 22 گانه شهر تهران طی تیر ماه 1397 الی اسفند ماه 1397 مورد بررسی قرار داده شد. جهت شناسایی سویههای STEC از روش استاندارد غنیسازی و کشت در محیط اختصاصی و انجام PCR جهت تأیید حضور ژنهای stx1 و stx2 استفاده گردید. همچنین حضور ژنهای eae و ehxA درتمامی جدایه هایSTEC ارزیابی شد. تعیین مقاومت آنتیبیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن برای پانزده آنتیبیوتیک انجام گرفت و الگوی مقاومت چند دارویی (MDR) تعیین شد. یافتهها: STEC در 4/14 درصد نمونهها جداسازی گردید (stx1+، stx2+ و stx1+/stx2+به ترتیب در 8، 1 و 5 درصد از جدایه ها) و حضور ژنهای eae در 1% و ehxa در 2% از جدایههای STEC نشان داده شد. بیشترین مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکهای سولفامتوکسازول (100%)، اریترومایسین (33/73%) و تتراسیکلین (7/85 %) و کمترین مقاومت نسبت به آنتیبیوتیکهای مروپنم و ایمیپنم/سفتازیدیم (0 و 7%) تعیین گردید. نتیجه گیری: مطالعه حاضر وجود آلودگی به سبزیجات به STEC دارای الگوی مقاومت آنتیبیوتیکی چندگانه را در شهر تهران تأیید نمود. انجام مطالعات تکمیلی بر نمونههای انسانی می تواند این ارتباط را روشن تر بسازد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اشرشیاکلی شیگاتوکسیژنیک، سبزیجات، مقاومت دارویی، فاکتورهای بیماریزایی، تهران
عنوان انگلیسی
Investigation of Frequency and Antimicrobial Resistance Patterns of Shiga Toxigenic Escherichia coli in Vegetable Samples from Tehran, Iran
چکیده انگلیسی مقاله
Background and Objectives: Contaminated foods with Shiga toxigenic serotypes of Escherichia coli (STEC) can cause diarrhea and severe diseases in consumers. The aim of this study was to investigate frequency of Shiga toxigenic Escherichia coli serotypes and their antibiotic resistance patterns in vegetable samples from Tehran, Iran. Materials & Methods: In this study, a total of 97 vegetable samples from 22 urban areas of Tehran, Iran, were investigated, July 2018 to March 2019. To identify Shiga toxigenic Escherichia coli strains, standard method of enrichment and culture in selective media and polymerase chain reaction for verifying presence of stx1 and stx2 genes were used. Presence of eae and ehxA genes was investigated in Shiga toxigenic Escherichia coli isolates. Antibiotic resistance was assessed using disk diffusion method for 15 antibiotics and the multidrug resistance phenotype was assessed. Results: Shiga toxigenic Escherichia coli strains were isolated in 14/4% of vegetable samples (stx1, stx2, stx1/stx2 of 8, 1 and 5%, respectively). Presence of eae and ehxA genes was shown in 1 and 2% of Shiga toxigenic Escherichia coli isolates, respectively. The highest resistance was detected to trimethoprim-sulfamethoxazole (100%), erythromycin (73.33%) and tetracycline (85.7%) and the lowest against meropenem (0%) and imipenem/ceftazidime (7/7%). Conclusion: In this study, contamination of vegetables with multidrug resistant Shiga toxigenic Escherichia coli was verified in Tehran, Iran. Further studies on human samples can clarify this contamination.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Shiga toxigenic Escherichia coli, Vegetables, Antibiotic resistance, Virulence factors, Tehran, Iran
نویسندگان مقاله
فاطمه احمدی | F Ahmadi
گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
آتنا صادقی | A Sadeghi
گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد، تهران، ایران
سعید بشارتی | S Bewshearati
گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد، تهران، ایران
پروانه صفاریان | P Saffarian
گروه میکروب شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
الهه تاجدین | E Tajedini
گروه میکروب شناسی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علـوم پزشـکی شـهید بهشتی، تهران، ایران
پرویز اولیا | P Owlia
مرکز تحقیقات میکروب شناسی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
رضا محمد صالحی | R Mohammadsalehi
مرکز تحقیقات میکروب شناسی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
نوید سعیدی | N Saidi
مرکز تحقیقات میکروب شناسی مولکولی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
فرشته فانی | F Faani
بخش میکروب شناسی، مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی استاد البرزی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
غلامرضا پولاد فر | Gh Pooladfar
بخش میکروب شناسی، مرکز تحقیقات میکروب شناسی بالینی استاد البرزی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
محمد رهبر | M Rahbar
آزمایشگاه مرجع سلامت، مرکز تحقیقات آزمایشگاه مرجع سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
پریسا اسلامی | P Eslami
بخش میکروبیولوژی، آزمایشگاه مرکزی، بیمارستان میلاد، تهران، ایران
مسعود آل بویه | M Alebouyeh
Pediatric Infections Research Center, Research Institute for Children’s Health, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مرکز تحقیقات عفونی اطفال، پژوهشکده سلامت کودکان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
http://nsft.sbmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4279-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
صنایع غذایی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات