این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
، جلد ۵۶، شماره ۱، صفحات ۷۴-۷۹
عنوان فارسی
اثر روغن ماهی در درمان آرتریت رماتوئید
چکیده فارسی مقاله
واسطه های التهابی مشتق از اسید آراشیدونیک در بیماریهای التهابی باعث تداوم التهاب و علائم بالینی می گردند. با افزودن روغن ماهی به رژیم غذایی، اسیدهای چرب اشباع نشده اومگا-3 موجود در آن بطور رقابتی مانع تشکیل واسطه های التهابی گردیده و پروستاگلاندین و لوکوترین هائی تولید می کنند که فعالیت بیولوژیکی خفیف تر دارند و بدین طریق باعث کاهش التهاب در بیماریهائی مثل آرتریت رماتوئید می گردند. این خاصیت ضدالتهابی روغن ماهی در چندین مطالعه کنترل شده نشان داده شده است. مطالعه حاضر که به روش دوسوکور، آینده نگر و کنترل شده با دارونما انجام شده است به بررسی اثر روغن ماهی در آرتریت روماتوئید می پردازد. 43 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید فعال بطور تصادفی در دو گروه درمان (تجویز روزانه 10 گرم روغن ماهی) و یا شاهد (تجویز روزانه 10 گرم روغن ذرت) قرار گرفتند. داروهای اولیه و رژیم غذائی بیماران بدون تغییر ادامه یافت. متغیرهای شاخص درد مفصلی (Joint pain index)، شاخص تورم مفصلی (joint swelling index)، سفتی صبحگاهی (Morning stiffness) و قدرت مشت (Grip strength) قبل و پس از درمان ارزیابی گردیده و مقدار اختلاف آنها در هر دو گروه با Paired t-test مقایسه شد. مقایسه اختلاف دو گروه یا انجام t-test و مقایسه قدرت فعالیت فیزیکی (Functional capacity) با Wilcoxon ranks test انجام شد. در گروه درمان 19 نفر و در گروه شاهد 20 نفر مطالعه را کامل کرده اند. پس از هشت هفته درمان با روغن ماهی، شاخص درد مفصلی از 11±30 به 11±18 (P< 0.01)، شاخص تورم مفصلی از 4±8 به 2±4 (P< 0.01) و سفتی صبحگاهی از 41±87 به 16±24 دقیقه (P< 0.01) کاهش یافته است. در گروه شاهد متغیرهای فوق به ترتیب از 14±19 به 14±25، از 8±8 به 6±7 و از 71±80 به 75±76 تغییر یافته و این اختلاف در گروه شاهد معنی دار نیست. مقایسه گروه درمان و شاهد در پایان مطالعه نشان می دهد که اختلاف معنی داری در شاخص تورم مفصلی (P< 0.05)، سفتی صبحگاهی (P< 0.01) و قدرت فعالیت فیزیکی (P=0.05) دیده شده است. در شاخص درد مفصلی و قدرت مشت در مقایسه با گروه شاهد تغییر معنی دار دیده نشده است. تحمل روغن ماهی خوب بوده و در مدت درمان عوارضی مشاهده نشد. مطالعه فوق نشان می دهد که روغن ماهی اثر ضدالتهابی دارد و می توان آن را همراه با داروهای دیگر در درمان آرتریت روماتوئید بکار برد. به علت نداشتن عوارض و سهولت دسترسی به آن در کشور ما، تجویز طولانی مدت آن در آرتریت روماتوئید پیشنهاد می شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Efficacy of Fish Oil in Rheumatoid Arthritis
چکیده انگلیسی مقاله
Ingestion of fish oil fatty acids (omega - 3 fatty acids ) inhibits the formation of arachidonic acid - derived cytokines and leads to production of compounds with diminished biological activity. Beneficial effects of dietary supplementation with fish oil in rheumatoid arthritis have been shown in many controlled trials.Methods : 43 patients with active rheumatoid arthritis entered in a prospective, double-blind, placebo-controlled clinical trial to recieve either lOgr fish oil daily (treatment group) or corn oil (placebo group). Baseline drugs and usual diet were continued without any changes. Disease variables were evaluated at baseline and after completion of study period.The changes in disease variables were compared by paired t-tesl in each group. Comparison of the two groups was done by t-test. Functional capacity was compared by Wilcoxon ranks test.Results : 19 patients in treatment group and 20 patients in placebo group completed the study which lasted eight weeks . In the treatment group, joint pain index decreased from 30±11 at baseline, to 18±11 at the end of study period (P < 0.01). Joint swelling index decreased from 8 ± 4 to 2 ± 4, (P< 0.01), morning stiffness from 87 ± 41 to 24±16 minutes (P < 0.01). In the placebo group the above variable changes were from 19±14 to 25±14 8±8 to 7±6 and 80±71 to 76±75 minutes respectively, which were not significant . The differences between the treatment and placebo groups were significant in joint swelling index (P < 0.05), morning stiffness (P< 0.01) and functioal capacity (p< 0.005), the differences in joint pain index and grip strenght did not quite achieve statstical significance. During study period there were no adverese effects with fish oil consumption.Conclusion : Fish oil supplemention has anti-inflamatory effects in rheumatoid arthritis. Further studies are needed to recommend its long - term usage concomittant with other drugs in all patients
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهزاد حیدری | b heidari
شهرام رضایی مجد | sh rezaeemajd
علی مکارمی | a makaremi
نشانی اینترنتی
http://tumj.tums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-25-1598&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات