این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 21 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۰، شماره ۱۳۷، صفحات ۱۱۱-۱۲۸
عنوان فارسی
تولید بیوپلیمر زیستتخریبپذیر بر پایه کیتوزان- نشاسته سیب زمینی حاوی عصاره دانه کرفس برای بستهبندی فیله مرغ
چکیده فارسی مقاله
تمایل مردم به استفاده از نگهدارندههای طبیعی در فرآوردههای غذایی به جای مواد سنتزی و ایجاد فرهنگ استفاده نکردن از مواد پلاستیکی رو به افزایش است. در این تحقیق، فیلم کیتوزان- نشاسته سیب زمینی حاوی عصاره دانه کرفس در سطوح غلظتی مختلف (5/0، 2 و 8 درصد) تهیه و خصوصیات فیزیکی فیلم از جمله ضخامت، میزان رطوبت و قابلیت انحلال آن، خصوصیات مکانیکی و آنتی اکسیدانی تعیین شد. سپس فیله مرغ پوشش دهی شده با فیلم مورد نظر در مدت 15 روز در دمای یخچال نگهداری و میزان رشد میکروبی و تولید ترکیبات اولیه و ثانویه اکسایش با شاخص پراکسید و اسید تیوباربیتوریک و همچنین ارزیابی حسی طی زمان مورد پایش قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که محتوی فنل و فلاونوئید کل عصاره دانه کرفس به ترتیب 8/7±67/70 میلی گرم اسید گالیک بر گرم عصاره و 65/5 ±81/62 میلیگرم کوئرستین در هر گرم از عصاره بود. افزودن عصاره دانه کرفس (2 و 8 درصد) میزان رطوبت و حلالیت فیلم را کاهش داد. علت آن افزایش خاصیت آبگریزی فیلم بود. همچنین با افزودن عصاره دانه کرفس، میزان افزایش طول تا پارگی فیلم افزایش در حالی که مقاومت در برابر کشش و مدول الاستیک آن کاهش یافت. با افزایش غلظت عصاره دانه کرفس در فیلم، میزان مهار رادیکال آزاد DPPH از 69/14 به 94/73 درصد افزایش مییابد. براساس آزمون اکسایشی، میکروبی و ارزیابی حسی، در صورت پوششدهی شده با فیلم کیتوزان-نشاسته سیب زمینی حاوی 8 درصد عصاره دانه کرفس میتوان زمان ماندگاری فیله مرغ را تا 15 روز در یخچال افزایش داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بستهبندی،بیوپلیمر طبیعی،دانه کرفس،کیتوزان،فیله مرغ
عنوان انگلیسی
Biodegradable packaging based on chitosan-potato starch biopolymer containing Apium graveolens seed extract for chicken fillets
چکیده انگلیسی مقاله
The consumer demand to use natural preservatives in food products instead of synthetic ones and awareness about not using plastic is increasing. In this research, chitosan-potato starch film containing celery seed extract was prepared at different concentration levels (0.5, 2 and 8%) and the physical properties of the film (thickness, moisture content and solubility), mechanical properties and antioxidant activity also determined. Then, the chicken fillet wrapped by the film was kept in the refrigerator for 15 days and the microbial growth and primary and secondary oxidation compounds formation with peroxide value and thiobarbituric acid and sensory evaluation was also monitored during the storage time. The results showed that the total phenol and flavonoid content of celery seed extract was 70.67±7.8 mgGA/g of extract and 62.81±5.65 mg Quercetin/g of extract, respectively. Addition of celery seed extract (2 and 8%) decreased the moisture content and solubility of the film due to the increase of the film hydrophobicity. Also, by adding the celey seed extract, the elongation at break of the film increased, while the tensile strength and elastic modulus decreased. With the increase in the concentration of the celery seed extract in the film, the DPPH free radical inhibition increases from 14.69 to 73.94%. According to the results of microbial and oxidation tests as well as sensory evaluation, coating a chicken fillet with a chitosan-potato starch film containing 8% celery seed extract would increase its shelf life by up to 15 days.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Packaging,Natural biopolymer,Celery seed,Chitosan,Chicken fillet
نویسندگان مقاله
مریم اثنی عشری | Maryam Asnaashari
Department of Biotechnology, Animal Science Research Institute of Iran (ASRI), Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Karaj, Iran
بخش تحقیقات بیوتکنولوژی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
رضا فرهمندفر | Reza Farahmandfara
Department of Food Science and Technology, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University (SANRU), Sari, Iran
استادیار بخش تحقیقات بیوتکنولوژی، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
فرزانه کرمعلی | Farzaneh Karamali
Department of Food Science and Technology, Khazar Institute of Higher Education, Mahmoudabad, Iran
علوم و صنایع غذایی، موسسه آموزش عالی خزر محمودآباد، ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-16915-1&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات