این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، جلد ۲۶، شماره ۴، صفحات ۱۰۱-۱۱۷

عنوان فارسی اثرات انواع رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات بر پیامدهای دیابت بارداری: یک مرور نظام‌مند
چکیده فارسی مقاله مقدمه: دیابت بارداری، یکی از شایع‌ترین عوارض بارداری است که پیامدهای منفی برای مادر باردار و جنین به‌دنبال دارد. یک استراتژی درمانی مهم، تغییر رژیم غذایی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثرات انواع رژیم‌های غذایی کم‌کربوهیدرات بر پیامدهای دیابت بارداری انجام شد. روش‌کار: در این مطالعه مرور نظام‌مند، کلید واژه‌های رژیم کم‌کربوهیدرات، محدودیت کربوهیدرات، رژیم کتوژنیک، دیابت بارداری، هیپرگلیسمی، عدم تحمل گلوکز، مقاومت به انسولین و کارآزمایی بالینی در پایگاه‌های اطلاعاتی Medline، PubMed، Embase، Science Direct، Magiran، ISD، ISC و Cochrane به زبان‌های فارسی و انگلیسی تا مارچ 2023 مورد جستجو قرار گرفت. یافته ­ها: در این مطالعه مرور نظام‌مند، 7 مطالعه بررسی شد. برخی مطالعات نشان دادند محدودیت کربوهیدرات می‌تواند اثرات مفیدی بر پیامدهای متابولیک، کنترل گلیسمی، نیاز کمتر به انسولین درمانی، روش زایمان و وزن جنین داشته باشد. رژیم‌های کم‌کربوهیدرات منجر به کتونمی در مادران باردار نشد، اما در برخی مطالعات، پیروی از این رژیم غذایی، تعداد زنانی که به انسولین نیاز داشتند را کاهش نداد و هیچ تفاوتی بین گروه‌ها از نظر دوز انسولین یا زمان شروع درمان با آن پیدا نشد و نتایج بارداری مشابهی را به‌همراه داشت. نتیجه­ گیری: پیروی از رژیم غذایی کم‌کربوهیدرات (حدود 40%) در مبتلایان به دیابت بارداری، می‌تواند اثرات مفیدی بر برخی پیامدهای متابولیک، روش زایمان، وزن و سلامت جنین داشته باشد و منجر به کتونمی نمی‌شود. البته تناقض در یافته‌های مطالعات به‌دلیل میزان و نوع کربوهیدرات وجود دارد. انجام مطالعات بیشتر با طراحی کارآزمایی بالینی با درصدهای متفاوت کربوهیدرات و حجم نمونه بالاتر پیشنهاد می‌شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله دیابت بارداری، رژیم کم‌کربوهیدرات، محدودیت کربوهیدرات، مقاومت به انسولین، هیپرگلیسمی

عنوان انگلیسی The effects of low carbohydrate diet on the outcomes of gestational diabetes: A systematic review
چکیده انگلیسی مقاله Introduction: Gestational diabetes is one of the most common pregnancy complications, which has negative consequences for both mother and fetus. A crucial treatment strategy is modifying the mother's diet. The present study was performed with aim to determine the effects of low carbohydrate (LC) diets on the outcomes of gestational diabetes. Methods: In this systematic review, search was done with the keywords including low carbohydrate diet, carbohydrate restriction, ketogenic diet, gestational diabetes, hyperglycemia, glucose intolerance, insulin resistance, and clinical trials in Persian and English languages in databases of Medline, PubMed, Embase, Science Direct, Magiran, ISD, ISC, and Cochrane until March 2023. Results: This systematic review examined seven studies. Some studies showed that carbohydrate restriction can have beneficial effects on metabolic outcomes, glycemic control, less insulin therapy needs, delivery method, and fetal weight. The LC diet did not lead to ketonemia in pregnant women. However, in other studies, adherence to the LC regimen did not reduce the number of women requiring insulin. There were no significant differences between the groups in terms of insulin dose or time of insulin treatment initiation, and both groups had similar pregnancy outcomes. Conclusion: Adherence to the low carbohydrate diet (about 40%) in pregnant mothers with gestational diabetes could have beneficial effects on some metabolic outcomes, delivery method, weight and health of the fetus. It did not lead to ketonemia in pregnant mothers. However, there are contradictions in the findings of the studies due to the amount and type of carbohydrates. It is recommended to conduct more clinical trials with different percentages of carbohydrates and a higher sample size.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله carbohydrate restriction, Gestational diabetes, Hyperglycemia, insulin resistance, low carbohydrate diet

نویسندگان مقاله محمدجواد پسند | Mohammadjavad Pasand
B.Sc. Student of Nutrition Sciences, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

دکتر غزاله اسلامیان | Ghazaleh Eslamian
Assistant Professor, Department of Cellular and Molecular Nutrition, School of Nutrition Sciences and Food Technology, National Nutrition and Food Technology Research Institute, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
استادیار گروه تغذیه سلولی مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

پردیس نورا | Pardis Noura
B.Sc. Student of Nutrition Sciences, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

نادیا اکبرزاده | Nadia Akbarzadeh
B.Sc. Student of Nutrition Sciences, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.

مسعود ساداتی‌نژاد | Masoud Sadatinejad
B.Sc. Student of Nutrition Sciences, Student Research Committee, School of Nutrition and Food Technology, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
دانشجوی کارشناسی علوم تغذیه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.


نشانی اینترنتی https://ijogi.mums.ac.ir/article_22733.html
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات