این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشکده پزشکی اصفهان، جلد ۴۱، شماره ۷۱۷، صفحات ۲۹۸-۳۰۵

عنوان فارسی اثر ضد میکروبی لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس رامنوزوس جداسازی شده از دوغ کفیر بومی اصفهان بر روی پاتوژن‌های دهانی
چکیده فارسی مقاله مقاله پژوهشی مقدمه: بیماری‌های دهان و دندان، از جمله بیماری‌های شایع می‌باشد که استرپتوکوکوس موتانس و پورفیروموناس ژینژیوالیس، نقش مؤثری در آن دارند. به دنبال عفونت‌های ایجاد شده توسط این باکتری‌ها، نیاز به مصرف آنتی‌بیوتیک می‌باشد. امروزه استفاده از پروبیوتیک‌ها برای کاهش باکتری‌های بیماری‌زای حفره‌ی دهانی به عنوان جایگزینی برای آنتی‌بیوتیک‌ها، مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، بررسی اثر پروبیوتیک‌های جداسازی شده از دوغ کفیر بومی بر روی دو عامل اصلی پوسیدگی دندان می‌باشد روش‌ها: دو گونه‌ی شایع لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس رامنوزوس با کمک تکنیک‌های میکروب‌شناسی از دوغ‌های کفیر موجود در اصفهان جدا و شناسایی شد. اثر ضدمیکروبی پروبیوتیک‌ها بر استرپتوکوکوس موتانس (ATCC 35668) و پورفیروموناس ژینژیوالیس (ATCC3227) با روش چاهک‌گذاری و Real time PCR مورد بررسی قرار گرفت و سپس شناسایی ترکیبات موجود در مایع رویی کشت (سوپرناتانت) آن‌ها، توسط کروماتوگرافی گازی- طیف‌سنجی جرمی (GC-MS) صورت گرفت. یافته‌ها: در این مطالعه، لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس رامنوزوس، اثر ضدمیکروبی قابل ملاحظه‌ای بر مهار رشد استرپتوکوکوس موتانس و پورفیروموناس ژینژیوالیس داشتند. لاکتوباسیلوس پلانتاروم بیان ژن gtfB را Fold change 0/001 و بیان ژن brpA را Fold change 0/007 کاهش، همچنین لاکتوباسیلوس رامنوزوس بیان ژن gtfB را Fold change 0/01 و بیان ژن brpA را Fold change 0/04کاهش داد. همچنین انجام GC-MS وجود از مشتقات پیرولیدیون، فورانون، بنزوئیک اسید، ایکوزان، نونادکان را در سوپرناتانت حاصل از پروبیوتیک‌ها مورد آزمایش نشان داد. نتیجه‌گیری: با توجه به اثر پروبیوتیک‌های موجود در دوغ کفیر بومی، می‌توان با مصرف روزانه‌ی نوشیدنی‌های پروبیوتیک به پیشگیری از پوسیدگی‌های دندانی کمک کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله پروبیوتیک، کفیر، استرپتوکوکوس موتانس، پورفیروموناس ژینژیوالیس، ریل تایم پی‌سی‌آر،

عنوان انگلیسی The Antimicrobial Effects of Lactobacillus Plantarum and Lactobacillus Rhamnosus Isolated from Local Kefir Buttermilk on Oral Pathogens
چکیده انگلیسی مقاله Background: Tooth decay is one of the most common diseases, and Streptococcus mutans and Porphyromonas gingivalis have been found to play an effective role in causing advanced tooth decay. Due to the increase in antibiotic resistance of bacteria, the use of probiotics has been investigated to reduce pathogenic bacteria in the oral cavity. The purpose of this study is to investigate the effect of probiotics isolated from traditional kefir dough on the two main causes of tooth decay. Methods: Two common species Lactobacillus plantarum and Lactobacillus rhamnosus were confirmed by using microbiological techniques (phenotypic and molecular). The antimicrobial effects of these probiotic on Streptococcus mutans (ATCC 35668) and Porphyromonas gingivalis (ATCC 32277) was investigated by welling method and then the compounds present in their culture supernatant were identified by gas chromatography Mass spectrometry (GC-MS). Findings: The experiments showed that Lactobacillus plantarum and Lactobacillus rhamnosus had a significant antimicrobial effect on Streptococcus mutans and Porphyromonas gingivalis and it can may be used as a suitable candidate to control the disease. Lactobacillus plantarum decreased gtfB gene expression by 0.001 fold change and brpA gene expression by 0.007 fold change, also Lactobacillus rhamnosus decreased gtfB gene expression by 0.01 fold change and brpA gene expression by 0.04 fold change. Also, GC-MS showed the presence of Pyrrolidione, Furanone, Benzoic acid, Icosane, Nonadecane derivatives in the supernatant of the tested probiotics. Conclusion: Considering the antimicrobial properties of bacteria isolated from traditional kefir buttermilk, they can be used as traditional probiotic strains with antimicrobial effect in fermented foods.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله پروبیوتیک, کفیر, استرپتوکوکوس موتانس, پورفیروموناس ژینژیوالیس, ریل تایم پی‌سی‌آر

نویسندگان مقاله خاطره سادات اختراعی |
کارشناسی ارشد میکروب‌شناسی پزشکی، گروه باکتری‌شناسی و ویروس‌شناسی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

فرخنده پورسینا |
استادیار، گروه باکتری‌شناسی و ویروس‌شناسی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

آرزو میرزایی |
استادیار، گروه باکتری‌شناسی و ویروس‌شناسی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

محمدصادق دماوندی |
دانشجوی دکتری تخصصی باکتری‌شناسی پزشکی، گروه باکتری‌شناسی و ویروس‌شناسی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

تهمینه نریمانی |
استادیار، گروه باکتری‌شناسی و ویروس‌شناسی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران


نشانی اینترنتی https://jims.mui.ac.ir/article_30978_873b947719b636b50e639506b99e41c2.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات