این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشکده پزشکی اصفهان
، جلد ۴۱، شماره ۷۱۷، صفحات ۳۰۶-۳۱۸
عنوان فارسی
مقایسهی دریافت غذایی و تبعیت از شاخص غذایی سالم بین زنان پره منوپوز، منوپوز و بعد از منوپوز
چکیده فارسی مقاله
مقاله پژوهشی مقدمه: دریافت غذایی، تأثیر مهمی بر تنظیم هورمونی و پیامدهای سلامت مرتبط با منوپوز دارد. این مطالعه با هدف مقایسهی دریافت غذایی و تبعیت از شاخص غذایی سالم بین زنان پره منوپوز، منوپوز و بعد از منوپوز انجام شد. روشها: در این مطالعهی مقطعی، 2049 زن، به ترتیب در سه گروه پره منوپوز (736) ، منوپوز (396) و بعد از منوپوز (917) قرار گرفتند. شاخص غذایی سالم با استفاده از پرسشنامهی بسامد خوراک ارزیابی و محاسبه شد. یافتهها: شیوع چاقی و میزان فعالیت فیزیکی به ترتیب در گروه پره منوپوز، منوپور و بعد از منوپوز بطور معنیدار بیشتر بود (0/001 > P). دریافت کالری، درشت مغذیها، ویتامینها، املاح و آنتیاکسیدانها در گروه پره منوپور بطور معنیدار بیشتر از گروه منوپوز و بعد از منوپوز بود. پس از تعدیل عوامل مخدوشگر، مقایسه چارک شاخص تغذیهی سالم بین گروهها تفاوت معنیداری را نشان نداد (0/145 = P). با این وجود، بیشترین فراوانی چارک چهارم (نمرهی بالای شاخص غذایی سالم) در گروه پره منوپوز و بیشترین فراوانی چارک اول (نمرهی پایین شاخص غذایی سالم) در گروه بعد از منوپوز مشاهده شد. میزان تبعیت بیشتر از شاخص تغذیهی سالم در زنان با سطح تحصیلات بالاتر مشاهده شد (0/001 > P). نتیجهگیری: فعالیت فیزیکی و کیفیت دریافت غذایی بر اساس تبعیت از شاخص غذایی سالم در زنان منوپوز و بعد از منوپوز نامناسب است. بنابراین پیشنهاد میگردد، آموزش سبک زندگی سالم شامل راهنمای دریافت غذایی و افزایش فعالیت فیزیکی در زنان بعد از منوپوز مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
منوپوز، تغذیه، فعالیت فیزیکی، چاقی،
عنوان انگلیسی
Comparison of the Dietary Intake and Adherence to the Healthy Eating Index between Pre-Menopausal, Menopausal and Post-Menopausal Women
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Nutritional intake has an important effect on hormonal regulation and health outcomes related to menopause. Methods: In this cross-sectional study, 2049 women were placed in three groups: pre-menopausal (736), menopausal (396) and post-menopausal (917). The healthy food index was evaluated and calculated using the food frequency questionnaire. Findings: The prevalence of obesity and the level of physical activity were significantly higher in premenopausal, menopausal and postmenopausal groups, respectively (P < 0.001). The intake of calories, macronutrients, vitamins, minerals and antioxidants in the pre-menopause group was significantly higher than the menopause and post-menopause groups. After adjusting for confounding factors, comparing the quartiles of the healthy eating index between the groups did not show a significant difference (P = 0.145). Nevertheless, the highest frequency of the fourth quartile (high score of the healthy food index) was observed in the premenopausal group and the highest frequency of the first quartile (low score of the healthy food index) was observed in the postmenopausal group. More adherence to the healthy eating index was observed in women with a higher level of education (P < 0.001). Conclusion: Physical activity and the quality of food intake based on following the healthy food index are inappropriate in menopausal and postmenopausal women. Therefore, it is suggested to pay attention to healthy lifestyle education, including guidelines for food intake and increasing physical activity in postmenopausal women.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
منوپوز, تغذیه, فعالیت فیزیکی, چاقی
نویسندگان مقاله
لیلا مرادی |
استادیار، گروه بیماریهای داخلی، مرکز تحقیقات دیابت، پژوهشکدهی سلامت، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران
سید جلال هاشمی |
استاد، گروه بیماریهای داخلی، مرکز تحقیقات گوارش، پژوهشکدهی علوم بالینی، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران
فردوس زمان |
استادیار، گروه علوم تغذیه، دانشکدهی علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران
میثم عالی پور |
استادیار، گروه علوم تغذیه، دانشکدهی علوم پزشکی شوشتر، شوشتر، ایران
زهرا فرهنگیان |
استادیار، گروه بیماریهای داخلی، مرکز تحقیقات دیابت، پژوهشکدهی سلامت، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران
مریم شریف زاده |
دستیار فوق تخصص غدد درونریز و متابولیسم، گروه بیماریهای داخلی، مرکز تحقیقات دیابت، پژوهشکدهی سلامت، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، اهواز، ایران
نشانی اینترنتی
https://jims.mui.ac.ir/article_30979_38acaa3442dfde17a00a29e2c6d6f14c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات