این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 28 آذر 1404
فرآیند و کارکرد گیاهی
، جلد ۱۲، شماره ۵۴، صفحات ۳۹-۵۲
عنوان فارسی
مطالعه تأثیر تیمارهای اسپرمیدین و لامبدا کاراگینان بر برخی خصوصیات فیزیولوژیک و کیفیت پس از برداشت میوه گوجهفرنگی رقم تینا
چکیده فارسی مقاله
گوجهفرنگی بهعنوان یکی از پرمصرفترین محصولات غذایی در بین سبزیهای رایج جهان شناخته شده است. از آنجایی که گوجهفرنگی قابلیت فسادپذیری بالایی دارد، مشکلات متعددی در حمل و نقل، انبار کردن و بازاریابی آن وجود دارد. این پژوهش با هدف بررسی اثر تیمارهای کاراگینان و اسپرمیدین بر خصوصیات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی محصول گوجهفرنگی رقم تینا انجام شد. آزمایش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، در دو دمای انبار 12 و 27 درجه سانتیگراد با سه تکرار انجام گردید. میوههای سبز رسیده با غلظتهای صفر، 2 و 4 قسمت در هزار لامبدا کاراگینان و نیز صفر، 1 و 2 میلیمولار اسپرمیدین بهصورت غوطهوری و بهمدت 10 دقیقه تیمار شدند. مدت زمان انبارمانی دو ماه در نظر گرفته شد. با اندازهگیری برخی صفات در طی انبارمانی مشخص شد که در مقایسه با شاهد بیشترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون (41/0 درصد) در اثر تیمار میوهها با کاراگینان 1 قسمت در هزار در دمای 12 درجهسانتیگراد انبار بهدست آمد و بیشترین سفتی بافت میوه (24 کیلوگرم در سانتیمتر مربع)، آسکوربیک اسید (50/20 میلیگرم در 100 گرم وزن تر)، محتوای لیکوپن (42 میلیگرم در 100 گرم وزن تر) و کمترین میزان مواد جامد محلول کل (1/5 درجه بریکس)، درصد کاهش وزن میوه (3/5 درصد)، فعالیت آنزیم پلیگالاکتروناز (75/8 میکرومول محصول در دقیقه در گرم وزن تر) و پکتین متیل استراز (14/5 میکرومول محصول در دقیقه در گرم وزن تر) در میوههای تیمارشده با لامبدا کاراگینان 4 قسمت در هزار در دمای 12 درجه سانتیگراد انبار مشاهده گردید. نتایج این آزمایش حاکی از آن بود که میتوان محلول کاراگینان 4 قسمت در هزار در دمای 12 درجه سانتیگراد را بهعنوان یک تیمار مفید جهت حفظ کیفیت میوههای انبار شده گوجهفرنگی رقم تینا معرفی نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آسکوربیک اسید، اسیدهای قابل تیتراسیون، کاراگینان، لیکوپن
عنوان انگلیسی
Study the effect of spermidine and lambda carrageenan treatments on some physiological properties and postharvest quality of Lycopersicon esculentum cv. Teena
چکیده انگلیسی مقاله
Tomatoes are known as one of the most consumed food crops among the common vegetables in the world. Since tomatoes are highly perishable, there are many problems in their transportation, storage and marketing. This research was conducted with the aim of investigating the effect of carrageenan and spermidine treatments on the physiological and biochemical properties of Lycopersicon esculentum cv. Teena. This factorial experiment was performed in a completely randomized design, at two storage temperatures 12 and 27 ºC, with three repetitions. Ripe green fruits were treated with concentrations of 0, 2 and 4 ppt λ-carrageenan and 0, 1 and 2 mM spermidine by immersion and for 10 minutes. The storage period was considered as two months. By measuring some characteristics during storage, it was found that the highest amount of titratable acidity was obtained by treating the fruits with 1 ppt carrageenan at a storage temperature of 12 ºC, and the highest firmness of the fruit tissue, ascorbic acid, lycopene and the lowest amount of total dissolved solids, percentage of fruit weight loss, polygalactronase and pectin methylesterase activity in fruits treated with λ-carrageenan 4 ppt at the temperature of 12 °C. The results of this experiment indicate that the carrageenan solution of 4 ppt and 12 °C can be introduced as a useful treatment to maintain the quality of the stored tomato fruits.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Ascorbic acid, Carrageenan, Lycopene, Titratable acidity
نویسندگان مقاله
نجمه زینلی پور | Najmeh Zeinalipour
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
بهاره نژاد شاهرخ آبادی | Bahareh Nejhad Shahrokh Abadi
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
فاطمه عاقبتی | Fatemeh Aghebati
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران
نشانی اینترنتی
http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-524-6&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تنظیم کننده های رشد گیاهی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات