این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۲، شماره ۵۴، صفحات ۱۷۱-۱۸۶

عنوان فارسی بررسی اثر اسید هیومیک بر خصوصیات فیزیولوژیکی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و عملکرد میوه فیسالیس (Physalis peruviana L.) تحت شرایط کم‌آبیاری
چکیده فارسی مقاله به منظور بررسی اثر اسید هیومیک بر خصوصیات فیزیولوژیکی، فعالیت آنتی­اکسیدانی و عملکرد فیسالیس (Physalis peruviana L.) تحت شرایط کم­آبیاری، آزمایشی به صورت کرت‌‌های خرد­شده در قالب طرح بلوک‌های کاملاً تصادفی در سه تکرار در سال 1400 اجرا شد. تیمار‌های آزمایشی شامل سه سطح آبیاری (100، 80 و 60 درصد نیاز آبی گیاه) و سه سطح اسید هیومیک (صفر، 5/1 و 3 کیلوگرم در هکتار) بود. نتایج نشان داد که تنش کم­آبیاری به­طور معنی­داری عملکرد میوه را کاهش داد. کاربرد خاکی اسید هیومیک به­طور معنی­داری محتوای نسبی آب برگ، ظرفیت آنتی­اکسیدانی و عملکرد گیاه را تحت شرایط آبیاری نرمال و کم آبیاری افزایش و میزان نشت یونی برگ را کاهش داد. بیشترین مقدار فنل کل (mg gFW-1 1/18)، فلاونوئید کل (mg gFW-1 47/0)، فعالیت آنتی­اکسیدانی (06/90 درصد)، پرولین (mg gFW-1 91/5) و فعالیت آنزیم­های کاتالاز (μmol H2O2 g-1 FW min-1 81/0) و پراکسیداز (units g-1 FW min-1 92/1) با کاربرد خاکی 3 کیلوگرم در هکتار اسید هیومیک تحت شرایط کم­آبیاری 60 درصد نیاز آبی گیاه فیسالیس به­دست آمد. حداکثر عملکرد میوه ( kg ha-13/4793) در گیاهان تیمار­شده با هیومیک اسید 3 کیلوگرم در هکتار در شرایط آبیاری 100 درصد مشاهده شد. با توجه به نتایج، کاربرد اسید هیومیک 3 کیلوگرم در هکتار جهت بهبود ظرفیت آنتی­اکسیدانی و عملکرد میوه فیسالیس تحت شرایط آبیاری نرمال و کم­آبیاری پیشنهاد می­شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی، تنش کم‌آبی، پرولین، ترکیبات فنلی، نشت یونی

عنوان انگلیسی The effect of humic acid on physiological characteristics, antioxidant activity and yield of Cape gooseberry (Physalis peruviana L.) under deficit irrigation
چکیده انگلیسی مقاله In order to investigate the effect of humic acid on the physiological characteristics, antioxidant activity and yield of Cape gooseberry (Physalis peruviana L.) under deficit irrigation conditions, a split plot experiment based on randomized complete block design with three replications was conducted in 2021. Treatments consisted of the arrangement of three levels of irrigation (starting irrigation at 100, 80 and 60% ETc (crop evapotranspiration)) and three levels of humic acid (0, 1.5 and 3 kg ha-1). The results showed that deficit irrigation significantly reduced fruit yield. The soil application of humic acid significantly increased leaf relative water content, antioxidant capacity, fruit yield, and decreased leaf electrolyte leakage under normal and deficit irrigation. The highest value of total phenol (18.1 mg gFW-1), flavonoid (0.47 mg gFW-1), antioxidant activity (90.06 %), proline (5.91 mg gFW-1) and catalase (0.81 μmol H2O2 g-1 FW min-1) and peroxidase (1.92 units g-1 FW min-1) enzymes activity were obtained with 3 kg ha-1 soil application of humic acid under deficit irrigation 60% ETc. The maximum fruit yield (4793.3 kg ha-1) was observed in plants treated with 3 kg ha-1 humic acid under 100% ETc irrigation. According to these results, the application of 3 kg ha-1 humic acid is suggested to improve the antioxidant capacity and fruit yield of Cape gooseberry under normal and deficit irrigation conditions.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidant enzymes, Electrolyte leakage, Proline, Phenolic compound, Water deficit

نویسندگان مقاله سید امیر حسین موسوی | Seyed Amir Hosein Mousavi
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

طاهر برزگر | Taher Barzegar
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

فاطمه نکونام | Fatemeh Nekounam
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

زهرا قهرمانی | Zahra Ghahremani
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

آرزو خانی | Arezoo Khani
Department of Horticultural Science, Faculty of Agriculture, University of Zanjan, Zanjan, Iran
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-890-15&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده باغبانی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات