این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
فرآیند و کارکرد گیاهی، جلد ۱۲، شماره ۵۴، صفحات ۳۳۹-۳۵۲

عنوان فارسی مطالعه اثر تعدیل‌کنندگی سدیم نیتروپروساید بر ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیکی گیاه سالیکورنیا پرسیکا (Salicornia persica) تحت تنش شوری
چکیده فارسی مقاله شوری یکی از تنش­های محیطی است که با تأثیر منفی بر فرآیند رشد سبب القای تنش اکسیداتیو در گیاهان می­شود. به منظور بررسی اثر سدیم نیتروپروساید (SNP) بر کاهش تنش اکسیداتیو سالیکورنیا پرسیکا تحت تنش شوری، آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این پژوهش، اثر دو سطح SNP (صفر و 2/0 میلی­مولار)، سه سطح شوری (صفر، 200 و 500 میکروگرم بر میلی­لیتر کلرید سدیم) و سه مرحله برداشت (روز اول، هفتم و چهاردهم) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد با افزایش شوری وزن خشک اندام هوایی کاهش می­یابد. اما در شوری 200 افزایش داشت. اثر مثبت SNP در شوری 200 و 500 مشاهده شد. محتوای نسبی آب با افزایش غلظت شوری کاهش یافت و SNP در هر سه سطح شوری باعث افزایش محتوای نسبی آب شد. با افزایش شوری آنتوسیانین کاهش داشت و SNP باعث افزایش آنتوسیانین شد. مالون دی­آلدهید با افزایش شوری افزایش یافت و کاربرد SNP باعث کاهش آن گردید. با افزایش شوری فنل کاهش یافت و SNP اثر معنی­داری روی فنل نداشت، اما فلاونوئید در شوری 200 نسبت به شاهد افزایش یافت و در شوری 500 کاهش نشان داد. تنش شوری باعث افزایش سدیم و کاربرد SNP باعث کاهش شد. میزان پتاسیم در شوری 200 و 500 افزایش یافت. تیمار SNP باعث افزایش پتاسیم در شوری صفر و 500 شد. به­طور­کلی می­توان نتیجه گرفت، تیمار SNP می­تواند موجب افزایش تحمل به شوری سالیکورنیا پرسیکا شود.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله تنش شوری، سالیکورنیا پرسیکا، سدیم نیتروپروساید، فلاونوئید

عنوان انگلیسی Ameliorating effect of sodium nitroprusside on morphophysiological characteristics of Salicornia persica under salinity stress conditions
چکیده انگلیسی مقاله Salinity is one of the environmental stresses that has a negative effect on the growth process and its causes oxidative stress in plants. A factorial experiment was carried out in the form of a completely randomized design, in order to investigate the effect of SNP on reducing the oxidative stress of Salicornia Persica, under salt stress, with three repetitions. In this research, the effect of two levels of SNP (0 and 0.2 mM), three levels of salinity (0, 200, 500 microgram/ml sodium chloride) and three stages of harvest (1, 7 and 14 days) were evaluated. The results showed that the dry weight of aerial parts decreased with increasing salinity. The exception was an increase in salinity of 200. The positive effect of SNP was observed in salinity of 200 and 500. The content of relative water decreased with increasing salinity concentration and SNP caused the content of relative water increased at three levels of salinity. The amount of anthocyanin decreased with increasing salinity and SNP caused an increase in the amount of anthocyanin. Malondialdehyde increased with increasing salinity, and the application of SNP caused its decrease. The amount of phenol decreased with increasing salinity and SNP did not have a significant effect on phenol. However, the amount of flavonoids increased at 200 salinity compared to control and it's decreased at 500 salinity. Salinity stress caused an increase in the amount of sodium and the application of SNP caused it's to decrease. The amount of potassium increased at 200 and 500 salinity. The treatment of SNP caused an increase in the amount of potassium at 0 and 500 salinity. In general, it can be concluded that the treatment of SNP can increase Salicornia Persica Salinity tolerance.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Flavonoid, Salicornia persica, Salinity stress, Sodium nitroprusside

نویسندگان مقاله زهرا اکبری فرد | Zahra Akbari Fard
Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, Malayer University, Malayer, Iran
گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران

معصومه ملکی | Masoume Maleki
Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, Malayer University, Malayer, Iran
گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران

زهرا موحدی | Zahra Movahedi
Department of Plant Production and Genetics, Faculty of Agriculture, Malayer University, Malayer, Iran
گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران


نشانی اینترنتی http://jispp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-881-3&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تنش شوری
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات