این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 20 آذر 1404
مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
، جلد ۳۱، شماره ۵، صفحات ۶۶۵۵-۶۶۶۴
عنوان فارسی
بررسی اثر ضد باکتریایی نانوذره هیبریدی سلنیوم و عصاره خیار دریایی بر باکتری اشریشیاکلی، میکروکوکوس لوتئوس و باسیلوس سرئوس
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: خیار دریایی یکی از جانوران مهم آبزی است که دارای خواص تغذیهای و دارویی فراوان میباشد و به دلیل حضور ترکیباتی با اثر درمانی و ضد باکتریایی دارای اهمیت پزشکی میباشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتریایی نانوذره هیبریدی سلنیوم و عصاره خیار دریایی بر باکتری اشریشیا کلی، میکروکوکوس لوتئوس و باسیلوس سرئوس میباشد. روش بررسی: روش ارزیابی MIC برای اثر سیتوتوکسیسیته عصاره خیار دریایی بر روی سلولهای میکروبی تعیین شد. پس از جمعآوری و عصارهگیری خیارهای دریایی، با لستفاده از روشMIC اثر ضد باکتریایی عصاره خیار دریایی، نانوذره هیبریدی سلنیوم و اثر توام عصاره خیار دریایی و نانوذره هیبریدی سلنیوم بر روی باکتری های اشریشیا کلی، میکروکوکوس لوتئوس و باسیلوس سرئوس مورد ارزیابی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از نرمافزار SPSS version 16، انجام شد نتایج: نتایج آزمایشهای انجام شده نشان داد که عصاره خیار دریایی با رقتهای مختلف بر روی باکتری اشریشیا کلی، باکتری میکروکوکوس لوتئوس و باکتری باسیلوس سرئوس دارای اثر ضد باکتریایی بود. همچنین این نتایج برای تستهای انجام شده با نانو داروی سلنیوم نیز صدق میکرد. جالب توجه است که پس از ترکیب مقدار مشخصی از عصاره خیار دریایی و نانوداروی سلنیوم اثر ضد باکتریایی بیشتری بر روی 3 باکتری فوق الذکر مشاهده شد. نتیجهگیری: اثر سینرژیستیک عصاره خیار دریایی و نانوذره سلنیوم دارای میزان بالاتری از خاصیت آنتیباکتریال است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
خیار دریایی، نانوذره هیبریدی سلنیوم، آنتیبیوتیک
عنوان انگلیسی
Antibacterial Effect of Selenium Hybrid Nanoparticles and Sea Cucumber Extract on E.coli, Micrococcus luteus and Bacillus Cereus
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction: Sea cucumber is one of the important aquatic animals that has many nutritional and medicinal properties and is of medical importance due to the presence of compounds with therapeutic and antibacterial effects. The purpose of this study was to investigate the antibacterial effect of selenium hybrid nanoparticles and sea cucumber extract on Escherichia coli, Micrococcus luteus and Bacillus cereus bacteria. Methods: MIC evaluation method was determined for the cytotoxic effect of sea cucumber extract on microbial cells. To carry out this research, after collecting and extracting sea cucumbers, the cytotoxicity of this extract on microbial cells was determined using the MIC method. Then, the antibacterial effect of sea cucumber extract, selenium hybrid nanoparticle and the combined effect of sea cucumber extract and selenium hybrid nanoparticle on Escherichia coli, Micrococcus luteus and Bacillus cereus bacteria were evaluated. Statistical analysis was done using SPSS version 16 software. Results: The results of the experiments showed that sea cucumber extract with different dilutions had an antibacterial effect on Escherichia coli bacteria, Micrococcus luteus and Bacillus cereus. These results also applied to the tests performed with selenium nanomedicine. Interestingly, after combining a certain amount of sea cucumber extract and selenium nanomedicine, a greater antibacterial effect was observed on the above-mentioned 3 bacteria. Conclusion: The synergistic effect of sea cucumber extract and selenium nanoparticles has a higher level of antibacterial properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Sea cucumber, Selenium hybrid nanoparticles, Antibiotics.
نویسندگان مقاله
مهناز محمدی | Mahnaz Mohammadi
Department of Biology, Islamic Azad University, Islamshahr Branch, Tehran, Iran.
گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اسلامشهر، تهران، ایران.
شیرین حافظی | Shirin Hafezi
Department of Biotecnology, Islamic Azad University, Medicine Branch Tehran, Tehran, Iran.
گروه بیوتکنولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم پزشکی تهران، تهران ایران.
نشانی اینترنتی
http://jssu.ssu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-4882-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
فارماکولوژی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات