این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 5 دی 1404
تحقیقات دامپزشکی
، جلد ۷۰، شماره ۳، صفحات ۳۴۹-۳۵۶
عنوان فارسی
ارزیابی کارایی استفاده از پودر یونجه در تولکبری اجباری بر فراسنجه های مرفومتریک روده و عملکرد مرغان تخمگذار تجاری
چکیده فارسی مقاله
زمینه مطالعه: استفاده از روش رایج گرسنگی در تولکبری مرغهای تخمگذار میتواند با تأثیرات منفی بر ساختار و محیط میکروبی روده سبب افزایش احتمال آلودگی سالمونلایی در پرنده شود. هدف: هدف از این آزمایش بررسی اثرات استفاده از پودر یونجه به عنوان یک ماده خوراکی پر فیبر در تولک بری اجباری، بر خصوصیات مرفومتریک روده و عملکرد مرغهای تخمگذار تجاری بود. روشکار: در این آزمایش از 108 قطعه مرغ تخمگذار از سویههای لاین (W-36) در سن 74 هفتگی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 3 تیمار و 6 تکرار استفاده شد. تیمارهای مورد استفاده در این آزمایش جهت اعمال تولک بری پرندهها به مدت 12 روز شامل: 1- گروه شاهد تغذیه شده با جیره کامل تخمگذاری (FF) 2- گروه محروم از غذا (FW)، 3- گروه تغذیه شده با جیره تولک حاوی 90% پودر یونجه به همراه 10% جیره تخمگذاری (A90)، بودند. در انتهای دوره تولک (روز دوازدهم) نمونهگیری از بخشهای مختلف روده مرغها انجام شد. رکورد تولید پرندگان به مدت 12 هفته پس از تولک ثبت گردید. نتایج: پرندگان گرسنه در هر سه منطقه از روده، کمترین ارتفاع پرز را در میان گروههای آزمایشی داشتند (05/0>p). بیشترین میانگین عمق کریپتها در ناحیه دئودنوم مربوط به گروه گرسنه بود (05/0>p). در هر سه منطقه از روده، کمترین مقادیر شاخص پرز و سطح پرز در میان گروههای آزمایشی مربوط به گروه گرسنه بود (05/0>p). بیشترین و کمترین میانگین تعداد سلولهای گابلت در هر سه منطقه روده به ترتیب مربوط به گروههای A90 و گرسنه بود (05/0>p). بیشترین میانگین توده تخم مرغ تولیدی پس از تولک، در گروه A90 مشاهده شد (05/0>p). مناسبترین ضریب تبدیل غذایی نیز مربوط به گروه A90 بود که اختلاف آن فقط با گروه شاهد معنیدار بود (05/0>p). نتیجهگیرینهایی: استفاده از پودر یونجه در تولکبری مرغهای تخمگذار تجاری تأثیرات مطلوبی بر خصوصیات مرفومتریک روده در خلال این دوره و بهبود عملکرد پس از تولک داشت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
An evaluation of alfalfa for molt induction on intestinal morphometric parameters and performance of commercial laying hens
چکیده انگلیسی مقاله
BACKGROUND: The use of feed withdrawal for molt induction can negatively affected the structure and microbial environment of intestine and lead to greater intestinal colonization by salmonella infection. OBJECTIVES: The aim of the present experiment was to determine the effects of alfalfa as a high fiber ingredient for molt induction on intestinal morphometric characteristics and performance of commercial laying hens. METHODS: In this experiment 108 Hy-line (W36) laying hens aged 74 weeks in a completely randomized design with 3 treatments and 6 replicates were used. Using treatments for 12 days molt period were included: 1- control group fed with layer ration (FF), 2- feed withdrawal group (FW), 3- group fed with 90% alfalfa and 10% layer ration (A90). Performance of birds was monitored for 12 weeks after the end of the molting period. RESULTS: Feed withdrawal hens had lowest villus height in all three regions of the intestine (p< 0.05).The highest average of deudenal crypt depths was observed in FW hens. In all three regions of the intestine, the lowest amounts of villus index and villus surface was observed in FW hens (p< 0.05). In all three regions of the intestine, the highest and lowest average of goblet cells was seen in the A90 and FW hens respectively. The highest mean of post molt egg mass was observed in FW hens (p< 0.05). The best FCR was seen in the A90 group. CONCLUSIONS: The use of alfalfa-riched feed for molt induction of laying hens results in improvement of morphometric characteristic of intestine and post molt performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
احسان شهرامی |
گروه علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین، قزوین- ایران
سازمان اصلی تایید شده
: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی قزوین
مریم رضاییان |
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران-ایران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://jvr.ut.ac.ir/article_55280_204dce10d84279bddcb902a8e0972ddc.pdf
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-280296.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات